وضعیت مدیریت پسماند در رامسر بحرانی است

اگر این روند ادامه یابد، یک یا ۲ دهه دیگر مازندران نیز به منطقه‌ای غیرقابل سکونت تبدیل خواهد شد.

مازندشورا: مسلم قبادیان روز یکشنبه در جلسه مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ روستاهای رامسر در فرمانداری این شهرستان افزود: اگر این روند ادامه یابد، یک یا ۲ دهه دیگر مازندران نیز به منطقه‌ای غیرقابل سکونت تبدیل خواهد شد.

نماینده عالی دولت در رامسر با بیان اینکه حجم زباله‌های تولیدی در استان از استانداردهای جهانی بالاتر است، افزود: گردشگران نیز این معضل را چندین برابر کرده‌اند، به‌ویژه در فصل‌های پیک سفر، حجم زباله‌ها به شدت افزایش می‌یابد.

قبادیان با اشاره به نبود امکانات کافی برای تبدیل زباله به انرژی و دیگر موادِ قابل بازیافت، گفت: اگر زباله‌ها به درستی تفکیک نشوند، دفن بهداشتی آن‌ها نیز با مشکل مواجه می‌شود، ناخالصی‌های موجود در زباله‌ها، سیستم مدیریت پسماند را دچار اختلال می‌کند.

وی به تأثیر تحریم‌ها اشاره کرد و افزود: تحریم‌ها امکان واردات دانش فنی روزآمد را محدود کرده به همین دلیل ما در این زمینه با عقب‌ماندگی‌های زیادی هستیم.

فرماندار شهرستان رامسر تأکید کرد: تنها راه حل پایدار، کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا است. برای حفظ محیط زیست، باید به سمت این راهکار حرکت کنیم.

وضعیت مدیریت پسماند در رامسر بحرانی است 

به گزارش ایرنا روزانه سه هزار و ۱۰۰ تن زباله در مازندران تولید می‌شود، که از این میزان ۲ هزار تن پسماند شهری، ۱۱۰۰ تن پسماند روستایی است. در زمان حاضر ۲۲۴۰ تن پسماند عادی ورودی به مراکز پردازش و دفن وارد می‌شود که از این میزان حدود ۱۷۵۰ و ۴۹۰ تن زباله روستایی است.

مازندران سه هزار ۴۸۰ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارد.

تغییر سبک زندگی و فقدان تفکیک زباله از مبداء سبب شد در شرایط فعلی بیش از یک سوم زباله های تولیدی در مازندران سهم روستاها باشد که در صورت تداوم رویه فعلی این امر به یک چالش جدی برای مدیریت پسماند استان تبدیل خواهد شد.

بر اساس آمارهای اعلام شده در حال حاضر روزانه سه هزار و ۱۰۰ تن زباله در استان مازندران تولید می شود که از این مقدار بیش از یک سوم آن برابر با یک هزار و ۱۰۰ تن زباله تولیدی سهم روستاهای این استان است.

با توجه به این که در سالهای گذشته بحران پسماند مازندران همانند شرایط فعلی بحران نشده بود هر شهرستان یک مکانی برای دفن زباله در اختیار داشت. با توجه به بسته شدن چند سایت زباله در شهرهای مازندران و به ناچار حمل این زباله ها به استانهای دیگر سبب شد که متولیان امر ابراز نگرانی خود را از تولید انبوه زباله در روستاهای مازندران اعلام کنند.

مازندران از نظر جمعیت روستانشین دومین استان کشور است. وجود بیش از سه هزار و ۶۰۰ روستا در این استان و تراکم جمعیتی بالای این آبادی‌ها هرچند که نقش این استان در تولید محصولات کشاورزی و باغی را برجسته کرده است، اما از سوی دیگر تعداد زیاد جمعیت روستانشین به همراه حضور پر تعداد مسافران در این استان سبب شده که در برخی مسائل زیرساختی مانند جمع‌آوری پسماند روستایی با چالش های جدی مواجه باشد.

آخرین آمارهای ثبت شده از سرشماری جمعیت در مازندران نشان می‌دهد که دست‌کم ۴۷ درصد مردم این استان ساکن روستاها هستند. روستاهایی که بسیاری از آن‌ها در مناطق جلگه‌ای فاصله چندانی با هم ندارند و مانند شهرهای این استان گاهی فقط با یک تابلو از هم جدا می‌شوند.

تغییر سبک زندگی در روستاهای مازندران و همچنین گسترش بافت این آبادی‌ها با ساخت مسکن و افزایش تراکم جعیتی با رشد جمعیت بومی و همچنین حضور خوش‌نشین‌ها در حاشیه روستاها طی ۲ دهه اخیر سبب شده که بسیاری از چالش‌های این مناطق مسکونی در مازندران نیز مشابه مناطق شهری شود.

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها نیز افزایش حجم زباله تولیدی در روستاها و نبود ساز و کار مناسب برای جمع‌آوری و امحاءِ پسماند این مناطق مسکونی است که به معضل جدی برای این مناطق تبدیل شده است.

زباله رامسر
اخرین اخبار