اختصاصی مازندشورا: فخرالدین دادجو نماینده شورای اسلامی کلاردشت است که از آنجا به شورای شهرستان کلاردشت راه یافته است و اکنون نماینده شهرستان کلاردشت در شورای استان است. دادجو عضو کمیسیون عمران شورای استان است. گزارش اختصاصی موثق با وی را در ادامه میخوانید:
کمبود بودجه برای اجرای طرح هادی
در کمیسیون عمران بیشتر در مورد طرحهای هادی روستاها تصمیمگیری کردیم. چون دقت عمل مناسب در این زمینه صورت نمیگیرد. بیشتر طرحها از زمان موجهش گذشته و برای بسیاری از روستاها بودجه لازم اختصاص داده نشده است که از طریق مشاور طرح هادی صورت بگیرد. در کمیسیون صحبت شد که رئیس کمیسیون این موضوع را در اولویت قرار دهد و به سمع و نظر مدیر کل راه و شهرسازی استان و معاونین ایشان برساند تا تصمیمات لازم در این باره اتخاذ شود.
بازپسگیری زمینهای واگذار شده به آزادراه
در منطقه شهرستان کلاردشت با حضور فرماندار بحث واگذاری اراضی که به آزادراهها اختصاص دادند مطرح بود که در حال پیگیری هستیم که بازپس گرفته شود. همچنین برخوردهای نامناسبی که در دولتهای گذشته مبنی بر واگذاری جنگلها و مراتع به آزادراهها و تعاونیهای مختلف با نهادهای مربوطه داشتیم از مهمترین دغدغههای ما در شهرستان کلاردشت است.
لزوم استقرار ادارات مهم در شهرستان
ایجاد و استقرار ادارات مختلف (از جمله اداره راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، پزشکی قانونی و...) با توجه به اینکه کلاردشت تبدیل به شهرستان شده است از دغدغههای شورای شهرستان است که از این بابت در تنگنا هستیم. ادارات فوق از اهم واجبات شهرستان هستند و سخت پیگیر آنها هستیم. ضمن اینکه نامههای مختلفی به استان و کشور نوشتیم اما هنوز توفیقاتی حاصل نشد و خواستههای ما اجرایی و عمل نشد. البته با همکاری فرماندار یک سایت اداری به مساحت 14 هزار متر مربع در اختیار نهادهای مربوطه قرار دادیم تا با اخذ بودجههای لازم ادارت خود را احداث کنن و مستقر شوند.
بروکراسی فراوان سرمایهگذار را فراری میدهد
کلاردشت شهرستانی توریستی هست اما باید عرض کنم این فقط در حد نام است و در عمل چنین نیست و متاسفانه اعلان شهر ویژه گردشگری موانع خاص و مختلف خود را دارد که در هیات دولت باید مطرح شود. در این باره تلاشهای فراوانی انجام شد. کلاردشت منطقهای توریستی (نه نظامی، نه صنعتی و نه کشاورزی) هست و ما اولین قله سقف سنگنوردی بالای 850 متر را داریم از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی برای کوهنوردی به اینجا میآیند. همچنین سالانه بیش از 100، 150 هزار توریست از حوزه خلیجفارس به این منطقه میآیند و بازدید دارند.
سوال ما این است با آنکه شهرستان کلاردشت با این همه استقبال داخلی و خارجی مواجهه شده است، چرا بحث کشاورزی و محیط زیست را در اولویت قرار میدهند؟ هرچند اینها در جای خودش از اهم اموراتی است که برای هر کشور و استان اهمیت دارد و باید مد نظر قرار بگیرند ولی چرا به مسئله توریستی توجهی نمیشود. چرا زمانی که سرمایهگذاری به منطقه میآید با بروکراسی فراوان و طولانی روبهرو میشوند و به ناچار از شهرستان فراری میشود.
از 25 میلیارد بودجه، 5 میلیارد اختصاص یافت
در حوزه شهری کلاردشت، حدودا دو سال هست که طرح جامع شهر کلاردشت را درنظر داریم. بالغ بر 2 هزار هکتار حوزه شهری ما است و حدودا 13 هزار هکتار حریم شهر ما است. شهر کلاردشت به دلیل سیلی که در سال 90 آمد دچار خسارات فراوانی شد. این سیل سبب شد که حاشیه رودخانه از بین برود. البته دولت وقت اعتباری بالغ بر 25 میلیارد تومان مختص کلاردشت تخصیص داده بود که متاسفانه بیش از 4 یا 5 میلیارد تومان هزینه نشد. حریم رودخانه نیاز به دیوار نگهبان دارد که با توجه به مراجعه مکرر و با توجه به ورود رودخانه به زمینهای اطراف که نیاز به دیوار نگهبان بود، شهرداری هزینه بالایی را در این مورد انجام داد در واقع کار آب منطقهای را انجام داد و ما از سازمان آبمنطقهای استان گلایه داریم با توجه به اینکه رودخانه ما (سردآبرود) محفاظت شده هست اما در این مدت اقدامات خاصی انجام ندادند و یا اگر انجام شده چشمگیر نبوده است. شهرداری در این مورد بسیار کمک کرده است و دیوارههایی در حاشیه رودخانهها ایجاد کرده است.
گازرسانی 160 کیلومتر آسفالت را از بین برد
گازرسانی شهر کلاردشت بسیار طولانی شد. حدود 50، 60 سال که از عمر شهرداری میگذرد و در این مدت کوچهها و خیابانها آسفالت شد، ظرف 2 سال به دلیل عملیات گازرسانی 160 کیلومتر خیابانها کاملا از بین رفت. یعنی در شهر کلاردشت به غیر از یک محور اصلی، همه جا کنده کاری شد. شهرداری در سالهای اخیر با تلاشهای فراوان بودجهای بالغ بر 7 میلیارد تومان برای ایجاد روکش آسفالت شهر به خصوص در قسمتهای ابتدایی و انتهایی شهر اقدام کرده و هم اکنون در حال انجام عملیات روکش هستند که ما امیدواریم طی یکی دو ماه آینده بخش اعظم این مشکل را حل کنیم.
ورودی شهر با 4 پل بهسازی شد
مسئله بعدی ورودی شهر است که با 4 پل آن را بهسازی کردیم. برای جمعآوری آبهای سطحی جدول زدیم. جداول در ورودی شهر مشهود است و زیرسازی آن را انجام دادیم. ان شاالله بتوانیم برای سال آینده بلوارش را هم ایجاد کنیم که ورودی شهر جلوه خوبی داشته باشد.
مطلب بعدی در مورد طرح تفضیلی شهر است که با توجه به اینکه بر روی طرح جامع شهر در سالهای گذشته مطالعه کافی و وافی صورت نگرفته است، ما طرح را از طریق مشاور جدید اصلاح کردیم و هم اکنون بر روی طرح تفضیلی مشغول به کار هستیم که مشاوره قول داد بحث عرض معابر و جدولگذاری، پیاده رو سازی و آنچه در طرح تفضیلی مد نظر است به کار بگیرد.