از خطر طغیان رودخانه سردآبرود در کلاردشت تا معضل 15 ساله زباله

مازندشورا: شهرداران شهرهای کلارآباد تا رامسر در 15 سال اخیر با مشکل زباله روبه‌رو هستند که پیگیری‌ها برای احداث کارخانه زباله‌سوز با ظرفیت 300 تن زباله تاکنون به نتیجه نرسید.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان کلاردشت، بعد از ظهر امروز همایش شهرداران غرب مازندران با حضور قائم مقام امور آب منطقه‌ای، مدیرعامل بیمه کشور و مدیرکل امور شهری و شوراهای اسلامی استانداری مازندران و شهرداران شهرهای غرب استان در سالن اجتماعات شهرداری کلاردشت برگزار شد.

شهردار کلاردشت در این همایش، گفت: کلاردشت با توجه به محدوده 2 هزار و 48 هکتاری شهری چشم‌اندازی بسیار زیبا را در میان مناطق شمالی کشور منحصر به‌فرد کرده است.

اسحق تونی با بیان اینکه 5 هزار متر از معابر سطح شهر کلاردشت تعریض و بازگشایی شد، اظهار کرد: بعضی از مکان‌های تعریض شده از نقاط کور و غیرقابل بازگشایی بود که با هزینه 3 میلیارد تومانی تعریض آنها انجام شد.

وی با بیان اینکه در بخش تعریض 90 درصد عملیات‌ها از محل خدمات شهری انجام شد، افزود: بزرگ‌ترین مشکل اصلی کلاردشت معضل آسفالت بود که در 6 ماه نخست امسال با مصرف 31 هزار تن مصالح آسفالت، بخش وسیعی از سطح شهر آسفالت شد.

*خطر طغیان رودخانه سردآبرود در کلاردشت

شهردار کلاردشت بیان کرد: امیدواریم تا پایان امسال با اجرایی کردن بیش از 40 هزار تن مصالح آسفالت، مشکل آسفالت در خیابان‌ها و کوچه‌های کلاردشت برطرف شود.

تونی با اشاره به رودخانه ملی و حفاظت شده سردآبرود، اظهار کرد: یکی از مشکلات شهرداری کلاردشت رودخانه سردآبرود به‌شمار می‌رود که از معدود رودخانه‌های ملی است که با مشکل نگهداری و حفاظت از آن روبه‌رو هستیم.

وی با بیان اینکه رودخانه سردآبرود به اعتبار ملی نیاز دارد و نمی‌شود آن را با اعتبار جمعیت 9 هزار نفری شهر کلاردشت اداره کرد، ادامه داد: شهروندان کلاردشت از رودخانه سردآبرود و طغیان‌های پیاپی آن احساس خطر می‌کنند که انتظار داریم دولت نگهداری آن را برعهده گیرد تا مردم کلاردشت هنگام بارندگی‌های شدید در آرامش زندگی کنند.

*گلایه شهردار کلاردشت از اداره تأمین اجتماعی و دارایی

شهردار کلاردشت با گلایه‌مندی از برخورد نامناسب بیمه تأمین اجتماعی و اداره مالیات با شهرداری‌ها، تصریح کرد: برخورد نامناسب ادارات تأمین اجتماعی و بیمه‌ها با شهرداری‌ها اصلاً مناسب نیست.

تونی با بیان اینکه بیش از 10 هزار کارکنان شهرداری‌های مازندران به تأمین اجتماعی برای مزایای بازنشستگی هزینه پرداخت می‌کنند، خاطرنشان کرد: چند شهرداری استان با مشکل عدم پرداخت حقوق و حق بیمه کارکنان مواجه می‌شوند که رئیس اداره بیمه مسائلی از شهرداری درخواست می‌کنند که اجرای خواسته رئیس اداره بیمه مقدور نیست.

وی گفت: بعضی از افراد به چه حقی اجازه دارند حساب شهرداری را مسدود کنند و اینگونه روش‌ها اصلا مناسب نیست.

*استفاده از 31 هزار تن آسفالت در کلاردشت

مدیرکل امور شهری و شوراهای اسلامی استانداری مازندران نیز در این همایش با اشاره با اینکه بودجه کل شهرداری‌های کشور در سال‌جاری حدود 60 هزار میلیارد تومان است، گفت: اگر این مبلغ را تقسیم بر جمعیت شهری کنیم، تقریباً سهمیه هر شهروند حدود 800 هزار تومان می‌شود.

فرهاد عسگری اظهار کرد: کمترین سرانه شهرداری را ایلام با 313 هزار تومان و بیشترین سهمیه سرانه را شهرداری مشهد با 3 میلیون تومان برای هر شهروند دارد.

وی با بیان اینکه در سال جاری سازمان شهرداری‌ها سه هدف کاری با اهمیت حمایتی، ماهیتی و نظارتی در دستور کار قرار داد، افزود: 31 هزار تن آسفالت با تلاش شهرداری کلاردشت در مدت 6 ماه در خیابان‌های این شهر استفاده شد.

*تلاش بی‌نتیجه 15 ساله برای برطرف کردن معضل زباله

شهردار رامسر نیز با اشاره به رودخانه صفارود این شهرستان، گفت: رودخانه صفارود که از وسط رامسر عبور می‌کند در مواقع بارانی تهدیدی جدی برای شهرستان است.

نصراله کوزه‌گر با بیان اینکه تهدید رودخانه‌های غرب استان باید به فرصت تبدیل شوند، اظهار کرد: رودخانه‌ها باید به شهرداری‌ها تحویل داده تا از آنها بهره‌گیری و حفاظت شود.

وی با بیان اینکه 9 شهردار غرب استان از کلارآباد تا رامسر در 15 سال اخیر با مشکل زباله روبه‌رو هستند، افزود: 15 سال برای برطرف کردن این معضل و احداث کارخانه زباله‌سوز با ظرفیت 300 تن زباله در حال پیگیری هستیم که تاکنون به نتیجه نرسیدیم.

شهردار رامسر بیان کرد: از اینکه زباله‌ها در مناطق جنگلی و طبیعت رها می‌شوند و گردشگران خارجی آنها را می‌بینند خجالت‌آور است.

*کمبود اعتبار مدیریت شهر هچیرود را با چالش روبه‌رو کرد

شهردار شهر هچیرود نیز در این جلسه با اشاره به موقعیت این شهر تازه تأسیس، گفت: شهر هچیرود که در مجاورت شهرک توریستی نمک‌آبرود با ظرفیت جمعیتی 10 هزار نفر و پراکندگی هزار و 700 هکتار قرار دارد، با توجه به سرانه جمعیتی مقدار اعتبار آن زیاد نیست و عملاً برای مدیریت شهری ایجاد چالش کرده است.

محمد کیاکجوری با بیان اینکه در کنار شهر هچیرود شهرک توریستی نمک‌آبرود قرار قرار دارد که تردد در آن بالا است، گفت: سرریز جمعیتی شهرک نمک‌آبرود بر سرانه خدمات‌رسانی شهر هچیرود تأثیرگذار است و بر سرانه خدماتی شهرداری هچیرود سنگینی می‌کند.

انتهای پیام/86031/خ30

کلاردشت اینکه شهرداری شهردار رودخانه آسفالت هچیرود سردآبرود اداره سرانه مازندران رامسر اعتبار اجتماعی شهرداری‌ها تأمین تعریض تومان اشاره اظهار همایش زباله استان حفاظت جمعیتی شهرستان نمک‌آبرود روبه‌رو شهرداران افزود برطرف شهرداری‌های پرداخت می‌شوند استفاده شوراهای اسلامی شهروند می‌کند کارکنان صفارود مدیریت ظرفیت توریستی سهمیه رودخانه‌های مناطق بازگشایی هزینه استانداری اسلامی طغیان مدیرکل شوراهای میلیارد امسال جمعیت برخورد نامناسب هستیم نگهداری مصالح گزارش مناسب