سرانه فضای کتابخانه‌ای در آمل پائین است/ توسعه فرهنگی سرآغاز ایجاد توسعه در همه ابعاد است

مازندشورا: فرماندار ویژه آمل با اعلام اینکه سرآغاز توسعه در همه ابعاد توسعه فرهنگی است، گفت: تعداد میز مطالعه و سرانه فضای کتابخانه‌ای در این شهرستان به نسبت جمعیت پائین است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، احمد منفرد امشب در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی این شهرستان، اظهار کرد: آمل شهری با قدمت تاریخی و پیشینه فرهنگی است ولی هم‌اکنون وضعیت نامناسبی در برخی بخش‌ها دارد.

وی افزود: امروزه تعداد میز مطالعه و سرانه فضای کتابخانه‌ای در این شهرستان به نسبت جمعیت پائین است.

فرماندار ویژه آمل با اعلام اینکه بودجه تعادل‌بخشی برای کتابخانه‌های آمل نیز کم است، ادامه داد: آمل یکی از شهرهای مهم، مهد علما، خلفا، بزرگان، فلاسفه و فقها بوده و دارای غنای فرهنگی است.

این مسؤول با اشاره به اینکه اگر بخواهیم هویت و اصالت خود را حفظ کنیم باید عزم خود را جزم کرده و تصمیم جدی بگیریم تا فاصله‌ها و شکاف لازم پر شود، ادامه داد: این مهم به تنهایی از اداره و نهادی بر نمی‌آید و باید همه دست به دست هم داده و برای خروج از وضعیت فعلی تلاش کنند.

وی با اعلام اینکه سرآغاز توسعه در همه ابعاد توسعه فرهنگی است، بیان کرد: توسعه محقق نمی‌شود مگر اینکه با توسعه فرهنگی همراه باشد زیرا فرهنگ زیر بنا است هر چند تا به لحاظ فرهنگی متحول نشویم به سختی به توسعه می‌رسیم.

معاون استاندار مازندران با بیان اینکه بعد جنگ جهانی دوم برای ترمیم خرابی‎ها در بسیاری کشورها اعتبارات خاص در نظر گرفته شد، افزود: در کشوری همانند اتریش تمام اعتبارات به سوی سرمایه‌گذاری در ایجاد زیرساخت فرهنگی رفت زیرا با توجه به توسعه فرهنگی و ابعاد گوناگون آن می‌توان پیشرفت در دیگر بخش‌ها را شامل شده است.

این مسؤول با اعلام اینکه نهادهای فرهنگی باید برای توسعه فرهنگی تلاش داشته باشند، افزود: اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی از بین نهادهای فرهنگی انتخاب می‌شوند و باید در زمینه فرهنگ تلاش خود را به کار گیرند.

منفرد با اشاره به وضعیت کتابخانه عمومی شهیدان عباس‌زاده آمل، یادآور شد: امروزه تنها کتابخانه مرکزی که نماد کتابخانه‌ای در آمل است به دلیل وجود برخی مشکلات سالن مطالعه آن تعطیل شده و سقف آن هم بر اثر طوفان 12 شهریور امسال آسیب جدی دیده است.

وی ادامه داد: این مکان طی سال‌های گذشته بسیار شلوغ بوده و با تردد و ترافیک اهالی کتاب و مطالعه همراه بود.

فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه این مکان ظرفیت حدود 80 نفر را برای مطالعه داشت، خاطرنشان کرد: این مکان نیاز به طراحی فضای مناسب دارد و با توجه به طراحی طی سال‌های دهه 40 هم‌اکنون پاسخگوی جمعیت اهل کتاب و مطالعه نیست.

وی گفت: با مساعدت اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری می‌توان با کمک دیگر دستگاه‌ها فضای مناسبی برای کتابخوانی ایجاد کرد.

انتهای پیام/86012/ر30/

فرهنگی توسعه اینکه مطالعه فرماندار عمومی وضعیت کتابخانه‌های ادامه اشاره اعلام افزود ابعاد ایجاد شهرستان کتابخانه‌ای می‌توان اعتبارات فرهنگ نهادهای اعضای طراحی سال‌های کتابخانه همراه سرانه منفرد امروزه هم‌اکنون جمعیت سرآغاز مسؤول انجمن پائین بخش‌ها