حضور 400 مدیر شهری  از سراسر کشور/ دکتر چمران استقبال کرد/ در حال رایزنی با معاون رئیس جمهور هستیم

گزارش مازندشورا: دبیر کنفرانس ملی احصای درآمد پایدار در شهرداری‌ها، درباره میزان استقبال شهرداری‌های کشور، بیان کرد: تاکنون بالغ بر 118 نفر از بدنه مدیریت شهری کشور اعلام آمادگی کردند. دکتر چمران (رئیس شورای عالی استانها) از برگزاری این همایش استقبال کرد و در حال رایزنی با دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور هستیم. پیش‌بینی ما این است حدود 400 نفر از بدنه مدیریت شهری کشور در این همایش حضور یابند

مازندشورا: در تمام گفتگوهایی که شهرداران و اعضای شورای شهر نقاط مختلف استان مازندران و حتی کشور انجام می‌دهند، یک دغدغه‌ی مشترک وجود دارد که نبود آن  مدیران شهری و اعضای شوراها را رنج می‌دهد:احصای درآمد پایدار در شهرداری‌ها

به همین دلیل اتاق فکر شهرداری ساری به عنوان یک شهرداری موفق در جذب و احصای درآمد، برای رفع موانع موجود و انتقال تجارب شهرداری‌ها، در نظر دارد همایشی را در ماه اخیر با حضور مدیران شهری و اعضای شورای شهر، نقاط مختلف کشور، در مرکز استان مازندران برگزار کند که می‌تواند از چند جهت از اهمیت خاصی برخوردار باشد که مهمترین آنها برگزاری  چنین همایشی برای نخستین بار در کشور است و این نشانه زیرکی و دوراندیشی مجریان این همایش است که به رفع معضلات موجود شهرداری‌ها علاقمندند و در صدد رفع آنها با هم اندیشی و تبادل افکار هستند.  

بر این اساس، جهت آگاهی افکار عمومی و تیم مدیریت شهری از اهداف، محورها و حاشیه‌های برگزاری این همایش، نشستی با  با حضور خبرنگاران در ساختمان مدیریت برنامه‌ریزی استانداری مازندران برگزار شد و دکتر محمد رحمانی دبیر علمی و سخنگوی این همایش که اتفاقا با دست پُر، پا به این جلسه گذاشته بود درباره اهداف و محورهای این همایش توضیحات لازم را ارائه کرد و به بیان دیدگاهها و نظرات مجریان این همایش پرداخت و در ادامه با آرامش همیشگی خود به تمام سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

رحمانی، که سوابق آموزشی، علمی، اجرایی و تحقیقاتی را در کارنامه‌ی خود دارد، از برگزاری همایشی باشکوه و در خور شان مازندران خبر داد و گفت: هدف اصلی این همایش ایجاد فرصت تعامل، ارتفای دانش و انتقال تجارب شهرداری‌های کشور در شناسایی راه‌های افزایش درآمد پایدار است.

وی، با بیان اینکه زمان دقیق برگزاری آن 24 و 25 آذرماه، همزمان با روز پژوهش است، افزود: مکان آن در محل پلاژ سازمان بهزیستی (مجتمع بهاران منتهی به دریای خزر) می‌باشد و در نهایت، از شهرداران برتر در راستای احصا درآمد در این همایش تجلیل می‌شود که معیارها و زیرمعیارها ی انتخاب‌ها در سایت www.mazandconf.ir قابل مشاهده است.

دبیر کنفرانس ملی احصای درآمد پایدار در شهرداری‌ها، درباره میزان استقبال شهرداری‌های کشور، بیان کرد: تاکنون بالغ بر 118 نفر از بدنه مدیریت شهری کشور اعلام آمادگی کردند. دکتر چمران (رئیس شورای عالی استانها) از برگزاری این همایش  استقبال کرد و در حال رایزنی با دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور هستیم. پیش‌بینی ما این است حدود 400 نفر از بدنه مدیریت شهری کشور در این همایش حضور یابند.   

رحمانی، میزان مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش را تاکنون 40 همایش عنوان کرد و گفت: در نظر داریم تا بیستم آذر اخذ مقالات را تمدید کنیم.

وی، بررسی مواردی چون اقتصاد شهری و نقش آن در اقتصاد مقاومتی، درآمد پایدار شهری با رویکرد بهزیستن، آسیب‌شناسی نظام منابع مالی شهرداری‌ها، چالش‌های درآمد شهرداری‌ها، مشارکت بخش خصوصی، راهکارهای توانمندسازی شهرداری‌های کوچک، بودجه‌بندی در شهرداری‌ها، مدیریت بهینه درآمدها و هزینه‌های شهرداری‌ها، گردشگری شهری و درآمد پایدار و بهینه‌کاوی تجارب برتر شهرداری‌های کشور و مقایسه تطبیقی با دستاوردهای کشورهای توسعه‌یافته را از جمله محورهای این همایش اعلام کرد و افزود: برگزاری کارگاه‌های تخصصی (ممیزی املاک، ایده‌پروری و مدیریت گردشگری شهری) و برپایی نمایشگاه جوار همایش (دستاوردها و تجارب برتر شهرداری‌ها و مدیریت گردشگری شهری، توفیقتات و چالش‌ها) با 35 غرفه از دیگر برنامه‌های این همایش است.    

سخنگوی کنفرانس ملی احصای درآمد پایدار، در ادامه به تشریح کار شهرداری‌ها پرداخت و گفت: شهرداری‌های امروز از بدنه پیمانکاری و صرفا عمرانی خارج شدند و در مباحث فرهنگی زیست- محیطی و توسعه مدنی ورود کردند و امروز یک نهاد مدنی مبتنی بر توسعه زیست‎محیطی یا خواستگاهی برای زندگی بیش از 60 درصد در کشور هستند.

رحمانی، یکی از مهمترین دغدغه شهرداران را دغدغه مالی دانست و تصریح کرد: شهرداران از دهه 80 تقریبا مستقل شدند و می‌شود گفت دستشان توی جیب خودشان است که معمولا منابع خود را از مردم (عوارض، فروش تراکم، تخلفات ساختمانی) به شکل روتین کسب می‌کنند و متاسفانه این رویکرد ناقص و کم بالغ باعث شد نظام شهری سمت فروش تراکم پیش برود.    

وی، با بیان اینکه نظام تصمیم‎گیری ناقص و کم بلوغ‌یافته‌ی فعلی، نظام شهری را به سمت ناهمگونی زیستگاه شهری سوق می‌دهد، گفت: مثلا کمیسیون ماده 100 برای مردم لرزه‎آور است و عملا به شهروندان اجازه می‎دهد که تخلف کنند تا شهرداری‎ها از راه جریمه  آن‌ها، منابع خود را تأمین کنند. بنده فکر می‌کنم دیگر زمان آن رسیده است که شهرداری‎ها به سمت داشتن شهرداران قوی با بدنه مجرب و متعهد بروند و بهتر است در این دوره از انتخابات به‎عنوان پایلوت شهرداران مراکز استان‎ها با رأی مردم انتخاب شوند.

دبیر کنفرانس ملی روش‌های نوین احصای درآمد پایدار شهرداری‌ها رحمانی ساری آذرماه برگزاری نخستین کنفرانس ملی احصای درآمد