مازند شورا : به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، قاسم جانبابایی امشب در نخستین نشست شورای مشارکتهای مردمی، امور خیریه و خیران مازندران که در تالار قلم دانشگاه علومپزشکی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: پس از انقلاب اقدامات زیادی در بحث بهداشت و درمان همراه با افزایش سطح سواد و زیرساختها ایجاد شد تا حدی که 20 سال به سالهای امید به زندگی افزوده شده است.
وی با بیان اینکه اما همچنان نارساییهایی وجود دارد، افزود: با اینهمه، 10 درصد جمعیت ما سالمند است و تا حدود 25 سال دیگر این جمعیت به 25 درصد میرسد، لذا باید بهسمت مشارکتهای اجتماعی برای افزایش زیرساختها برویم.
رئیس دانشگاه علومپزشکی مازندران با اشاره به اینکه بهازای هر 100 نفر در مازندران یک تخت بیمارستانی داریم که شاخص آن در کشور نیز یک تا 1.2 است، تصریح کرد: 40 درصد تختهای مازندران فرسوده است و بهازای هر تخت بیمارستانی باید 100 متر فضا داشته باشیم اما در مازندران بین 40 تا 60 متر است، از طرفی نیز در همین اتاقها شش تا هشت تخت وجود دارد و واقعا خیلی از افراد حتی از حقوق اولیه برخوردار نیستند.
این مسئول با تاکید بر اینکه در حوزه بیمارستانی نیاز به کارهای بیشتری داریم، اظهار کرد: یکی از کارهای اشتباه در ادوار گذشته که بخشی از آن حاصل سیاستهای گذشته بوده است، ساخت بیمارستانهای کوچک 30 و 20 تخت است در حالیکه در هیچ جای دنیا بیمارستان زیر 400 تخت نداریم، زیرا چنین مراکزی نمیتوانند بهخوبی خدماتدهی کنند و اصلا این مراکز استاندارد و درآمدزا نیستند.
جانبابایی با بیان اینکه در حوزه بهداشت مشکلات ما بیشتر است، افزود: 90 درصد مردم از خدمات سرپایی استفاده میکنند و بهطور قطع اگر قرار است نارضایتی اتفاق بیفتد، 90 درصد پررنگتر است.
وی ادامه داد: ساخت مراکز بهداشتی از اولویتهای دانشگاه علومپزشکی مازندران است، زیرا واکسیناسیون درست، بهداشت مادر و کودک و سالمند و کنترل فشار و قند خون در این مراکز صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی مازندران با بیان اینکه اگر هر چه بتوانیم ابتلا به بیماریها را کم بکنیم پول آن به مردم بازمیگردد، تصریح کرد: یکی از معضلات ما مراکز بهداشت شهری و روستایی است، سال گذشته از مجموع یکهزار و 500 خانه بهداشت در کشور، 150 خانه بهداشت در مدت چهار ماه در مازندران ساخته شد و به همین دلیل مراسم افتتاح این مراکز بهصورت متمرکز در مازندران انجام شد.
این مسئول ادامه داد: امسال 40 مرکز بهداشتی درمانی روستایی در حال ساخت داریم که از مجموع 260 مرکز روستایی در کشور است و انشاالله تا شش ماه آینده راهاندازی میشوند.
جانبابایی با اشاره به اینکه یکهزار و 200 خانه بهداشت و 300 مرکز بهداشتی شهری داریم که یکسوم مراکز شهری ما برای خدمات بهداشت مادر و کودک، سالمندان و ... استیجاری است و بدترین فیزیک ساختمانی را نیز دارند، افزود: لذا ساخت مراکز بهداشتی درمانی شهری از مهمترین دغدغههای دانشگاه علومپزشکی مازندران است.
وی در پایان گفت: در حال حاضر 10 اورژانس در حال ساخت داریم، 18 مرکز بلوک زایمانی و 14 کلینیک ویژه نیز در برخی شهرها حتی تا دو پروژه را در حال ساخت یا راهاندازی داریم و امیدواریم تا پایان سال 95 به پایان برسند.