مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، عبداله ولینژاد ظهر یکشنبه در نشست با خبرنگاران، با اشاره به آثار و برکات وقف در جامعه، اظهار داشت: همه مردم از موقوفاتی مانند مساجد، امامزادگان، تکایا، حسینیهها، مؤسسات فرهنگی و قرآنی و پلها و موقوفات انتفاعی و غیره بهرهمند میشوند.
وی موقوفات را امانت به جامانده از سوی واقفین، دانست و گفت: ما موظیم این امانتها را که توسط خیرین وقف شده است در امورات مرتبط منفعتی، فرهنگی، قرآنی و رفع نیازهای اساسی جامعه هزینه کنیم.
رئیس اداره اوقاف قائمشهر، تصریح کرد: همانطوریکه واقف در ک کرده تا خلاءهای موجود در جامعه را بر حسب توانش رفع کند ما هم بایستی برای ترویج سنت حسنه وقف، کوشش کنیم و وقف در راه تولید و رفع نیازهای اساسی جامعه بکار بسته میشود، لذا تمام نهادها و ارگانها میتوانند مشوق وقف باشند.
وی با تأکید بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، خاطرنشان کرد: جوانان و نوجوانان در امامزادگان و تکایا با فرهنگ اصیل دینی و اسلامی پیوند ناگسستنی برقرار میکنند.
رئیس اداره اوقاف قائمشهر، در خصوص اجرای نیات اجتماعی واقفین، عنوان کرد: ۶۱۰ میلیون ریال از محل موقوفات برای اجرای نیات اجتماعی هزینه شد که ۵۵۰ میلیون ریال آن به ساخت یک هنرستان فنی و حرفهای برای دختران اختصاص یافت.
ولینژاد همچنین از کمک ۲۸ میلیون ریالی به فقرای سادات خبرداد و افزود: ۳۲ میلیون ریال جهت کمک به عموم فقرا و مساکین و بیش از ۱۲ میلیون ریال جهت نیات خیریه و اماکن متبرکه و نیات مساجد و بیش آر ۵۹ میلیون ریال برای تأمین نیازهای مساجد از محل موقوفات شهرستان اختصاص پیدا کرد.
وی میزان وقفهای جدید را دو میلیارد تومان، بیان کرد و گفت: در سال جاری ۱۴ موقوفه منفعتی به مساحت هزارو ۶۰۰ هکتار و ۲۱ مسجد موقوفه به مساحت ۵ هزار هکتار، سند اخذ شد و ۸۵ میلیون تومان اعتبار به مساجد و ۲۱ میلیون تومان برای امامزادهها اختصاص یافت.
رئیس اداره اوقاف قائمشهر از اجرای هشت پروژه عمرانی خبر داد و افزود: این پروژهها به مساحت ۲ هزارو ۸۷۶ متر برای احداث، توسعه، بازسازی و مرمت مساجد اجرا شد که بابت آنها ۱۲ میلیاردو ۹۰۰ میلیون ریال هزینه صرف شده است.
وی در پایان گفت: برای هزینههای عمرانی امامزادگان ۱۸ میلیون تومان، هزینههای مدیریتی ۴۷ میلیون تومان و هزینههای خدماتی ۲۸ میلیون تومان از محل موقوفات انجامشده است.