رتبه نخست مازندران در ایجاد اشتغال معلولان

اختصاصی مازندشورا: مدیرکل بهزیستی مازندران، افزود: بهزیستی مازندران در سال 94 بیش از 2 هزار و 500 فرصت شغلی ایجاد کرده که برای دومین سال متوالی استان مازندران رتبه نخست را در بخش اشتغال کشور کسب کرده است

مازندشورا: یکی از اصولی‌ترین استراتژی‌های سازمان بهزیستی کشور در راستای حفظ و تقویت کرامت انسانی معلولین و مددجویان توانمندسازی آنان می‌باشد بر همین اساس راهبرد توسعه کارآفرینی و اشتغال معلولین و مددجویان در برنامه‌ریزی‌های کلان این سازمان مورد توجه و عنایت ویژه قرار گرفته است و سازمان بهزیستی کشور مطالعات گسترده‌ای برای آسیب‌شناسی علل و عوامل عدم توسعه کارآفرینی و اشتغال معلولین و مددجویان انجام داده است.

قائم مقام توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور، با اعلام اینکه سازمان بهزیستی برای ۲۶ هزار معلول تحصیل کرده اشتغال ایجاد کرده است، افزود: ۲۰ هزار دانشجوی معلول نیز در سطوح مختلف کاردانی، کارشناسی و دکترا وجود دارد که باید برای آنها ایجاد اشتغال شود.


وی با اظهار اینکه در سال جاری تعهد ایجاد اشتغال این سازمان ۴۳ هزار نفر است، گفت: تعهد این سازمان برای ایجاد اشتغال در سال گذشته ۴۰ هزار نفر بود که از این میزان ۶۵ درصد اشتغالزایی برای افراد معلول انجام شد.


درباره اقدامات انجام شده در مازندران، مدیرکل بهزیستی استان در گفتگو با مازندشورا، درباره وضعیت اشتغال معلولان، بیان کرد: سازمان، در جهت توانمندسازی اقتصادی معلولین، علاوه بر ارائه آموزش‌های فنی رایگان با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، به متقاضیان، تسهیلات کم بهره‌ تا سقف 150 میلیون ریال پرداخت می‌شود.

وی، افزود: بهزیستی مازندران در سال 94 بیش از 2 هزار و 500 فرصت شغلی ایجاد کرده که برای دومین سال متوالی استان مازندران رتبه نخست را در بخش اشتغال کشور کسب کرده است که البته در تحقق این موضوع پیگیری‌ها و جدیت آقای استاندار برای تامین تسهیلات از طریق بانک‌های عامل بسیار تاثیرگذار بوده و نقش داشته است.


مدیرکل بهزیستی مازندران، درباره استخدام معلولان در سازمان ها و نهادهای مختلف، اظهار کرد: بر اساس قانون حمایت از جامعه معلولین، 3 درصد کلیه استخدامی‌هایی که از طریق دستگاه‌های دولتی صورت می‌گیرد سهم معلولان است این قانون اجرا می‌شود ولی وقتی هیچ استخدام دولتی صورت نمی‌گیرد پس آن 3 درصد هم محلی از اعراب ندارد از طرفی ما در اصلاحیه‌ای که سال گذشته در حمایت از قانون کار به نگارش درآمد به دنبال تغییر و افزایش درصد هستیم و اگر این اصلاحیه تایید شود شرایط اشتغال برای معلولان ما بهتر خواهد شد به شرطی که استخدام دولتی نیز صورت پذیرد.

آرام،با بیان اینکه بحث تحصیل معلولان نیز بسیار مورد توجه سازمان هست، تصریح کرد: کمک هزینه تحصیلی دانشجویانی که تحت پوشش سازمان هستند، پرداخت می‌شود و در حال حاضر بیش از یکهزار و یکصد دانشجوی معلول در سطح استان داریم که از کمک هزینه‌های دانشجویی بهره‌مند می‌شوند.


وی، درباره حمل و نقل دانش‌آموزان معلول و هزینه بالای آن، گفت: این موضوع بیشتر به مدیریت آموزش و پرورش استثنایی که زیرمجموعه آموزش و پرورش استان هست مربوط می‌شود. البته اقداماتی نیز با همکاری شهرداری، آموزش و پرورش استثنایی در بهزیستی صورت گرفته ولی مطمئنا کفایت نمی‌کند و نیازمند همراهی بیشتر دستگاه‌ها هست. در این زمینه آموزش و پرورش اطلاعات دقیق تری دارد و ما یک دستگاه همراه و کمک کننده هستیم.


مدیرکل بهزیستی مازندران، استفاده از پتانسیل‌های اجتماعی در حوزه توانبخشی را تاثیرگذار خواند و گفت: این برای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه هست و هدف اصلی ما در این طرح این است که بتوانیم خدمات خود را در اقصی نقاط استان به مردم ارائه دهیم در حال حاضر صد در صد روستاهای ما تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و با استفاده از نیروهای تحصیل‌کرده روستاها تحت عنوان تسهیل‌گر پس از گذراندن دور آموزشی خدماتی لازم را به معلولان ارائه می‌دهند.

رتبه نخست مازندران در ایجاد اشتغال معلولان دکتر ارام بهزیستی مازندران اشتغال معلولان