مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، علیجان شمشیربند بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران راجع به بحث انتقال زباله ساری به چهاردانگه، اظهار کرد: بنده نسبت به انتقال زباله ساری به این منطقه نگران هستم.
وی تصریح کرد: موضوع عدم ساماندهی مناسب پسماند تنها مربوط به چهاردانگه و ساری نمیشود، کل استان مازندران در این بخش دچار مشکل جدی است.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری خاطرنشان کرد: هر متولی که برای رفع مشکل پسماند در استان و یا شهرستان ساری اقدامی انجام داد، بهصورت شفاف به مردم اطلاع دهد.
* دغدغه رهبری برای توجه به مناطق محروم باید پیگیری شود
این مسؤول با اشاره به دغدغهای که مقام معظم رهبری به مناطق محروم دارد و برای محرومیتزدایی به آن منطقه سفر کرد، گفت: متولیان باید دغدغه مقام معظم رهبری در رفع محرومیت و برداشتن چهره فقر از این مناطق اقدام کنند.
شمشیربند با اعلام اینکه بنده در همایشها و نشستهای مختلف بحث ساماندهی زباله به این منطقه را پیگیری میکنم، بیان کرد: در یادواره شهدا منطقه چهاردانگه بحث انتقال زباله ساری و مشکلاتی را که مردم با آن مواجه هستند را در حضور نماینده ولی فقیه در سپاه قدس مطرح کرده و ایشان اعلام کردند که این موضوع نیز پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکل زباله مردم در استان مازندران همه مدیران استانی و شهرستانی باید جدی باشند، گفت: موضوع پسماند در استان باید بهصورت ریشهای و اساسی حل شود و باید این دغدغه در بین مدیران به صورت جدی و اساسی پیگیری شود.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری در ارتباط با جانمایی زباله و مکانی که در حال حاضر زباله ساری ریخته میشود، افزود: انتخاب محل دفن زباله بر اساس قانون بر عهده شهرداری نیست، وزارت کشور موظف به تهیه زمین برای انتقال زباله است.
* اذعان به طولانی شدن انتقال زباله ساری به چهاردانگه
این مسؤول با بیان اینکه مسائل اتفاقافتاده در ارتباط با زباله ساری در دوره مدیریت شهری ما نبود، گفت: فرمانداران و شهرداران سابق تصمیم به انتقال زباله بهمدت محدود گرفتند و بنا بود تنها 6 ماه زباله به این منطقه حمل و در این مدت کوتاه هم نسبت به ساماندهی زباله اقدام شود اما اقدامی نشد و بحث انتقال زباله به بیشتر از یک دهه طول کشید.
شمشیربند با اعلام اینکه از زمان حضور در مدیریت شهری بحث زباله و ساماندهی آن را پیگیری کردیم، یادآور شد: بخشی از پیگیریها و تأمین اعتبارها باید توسط دولت انجام شود و باید در سطح کلان بهصورت جدی مطرح و مطالبه شود.
وی اضافه کرد: قبل از حضور ما در شورای شهر تعدادی بهعنوان نماینده عازم چین شدند و موضوع را پیگیری کردند ولی اقدامی برای رفع مشکل انجام ندادند.
* پایبندی شهرداری به تعهدات در قبال شهروندان
رئیس شورای اسلامی شهر ساری یادآور شد: پس از حضور اعضای شورای شهر دوره قبل بنده به اتفاق چند تن از اعضا و کارشناسان عازم چین شدیم و از نزدیک مواردی را که قرار بود برای انتقال به ساری منتقل شود را بررسی کردیم و نمونه مورد نظر تهیه شد.
این مسؤول اضافه کرد: بنده و اعضای شورای شهر فعلی از همان چین بحث برگزاری جلسه با نماینده چینی را با حضور مسؤولان استانی مطرح کردیم و در این جلسه مقرر شد که 60 درصد اعتبارات توسط دولت و 40 درصد دیگر توسط شهرداری تأمین شود.
شمشیربند خاطر نشان کرد: شهرداری به تعهدات خویش در قبال ایجاد کارخانه زبالهسوز عمل کرد و بنا بود که دولت نسبت به تأمین اعتبار اقدام کند.
* دلیل عدم پیگیری نداشتن منابع مالی در تعهد دولت بود
وی اضافه کرد: بهدلیل عدم تامین منابع برای اجرای و تکمیل پروژه با چالش مواجه بودیم، تجهیزات لازم برای ایجاد این واحد نیز آماده شد ولی با کمبود منابع برای اجرای طرح از جانب دولت مواجه بودیم.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری خاطر نشان کرد: با پیگیری انجامشده مقرر شد که دولت 20 میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری را در اختیار تا زمینه اجرای این طرح فراهم شود.
* قول مساعد برای پرداخت اعتبار طرح زبالهسوز ساری
این مسؤول یادآور شد: در این چند ماه اخیر قول داده شد که دولت اعتبار لازم برای اجرای این طرح را آماده میکند و شهرداری بر اساس اعتباری که قرار است دریافت کند میتواند نسبت به اجرای پروژه اقدام کند.
* نیاز به تأمین اعتبار توسط دولت داریم
شمشیربند در پاسخ به سؤوالی که چه زمانی قول بهرهبرداری از این کارخانه زبالهسوز را میتوانید به مردم بدهید، گفت: زمانی که دولت اعتبار مورد نظر را در اختیار قرار دهد بهصورت جدی موضوع ساخت تکمیل کارخانه زبالهسوز عملیاتی میشود، بنده بهعنوان عضو شورای شهر هر قولی به مردم بدهم پیگیری میکنم، برخی کارها از حوزه اختیارات مدیریت شهری خارج است که انتظار داریم با قولهای مساعدی که داده شد و تأمین اعتبار زمینه شروع اجرای پروژه فراهم شود.
* پرداخت سالیانه 12 میلیارد تومان
وی اقدامات انجامشده را تهیه و ثبت زمین، خرید و انتقال تجهیزات و برگزاری جلسه با تیم مجری چینی عنوان کرد و گفت: با قول مساعدی که دولت در این زمینه داد عملیات اجرای این طرح شروع میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر ساری در ادامه پاسخ به این سؤال که چه مقدار هزینه برای حمل زباله پرداخت میشود، گفت: سالیانه 12 میلیارد تومان شهرداری از این بابت هزینه میدهد که این هزینه میتواند با انتقال مناسب برای عمران و آبادانی ساری هزینه شود.
* طرح ساماندهی زباله ساری بهصورت جدی پیگیری میشود
این مسؤول در پاسخ به این سؤال که آیا توسط برخی افرادی که از بابت انتقال زباله به منطقه سود مالی دارند و آیا ممکن است در اجرای این طرح کارشکنی شود، افزود: تاکنون ما مشکلی از این بابت مشاهده نکردیم ولی اگر مواردی وجود داشته باشد به مردم معرفی و برخورد میشود.
شمشیربند در پایان با عذر خواهی از مردم منطقه بالادست چهاردانگه، گفت: طرح ساماندهی مناسب پسماند مرکز استان را بهصورت جدی پیگیری میکنیم و با همه تلاش زمینه اتمام این طرح را اگر امسال نشد با زمان کوتاه در سال بعد به اتمام میرسانیم.
انتهای پیام/86004/ع30