مازندشورا- مجید ساجدی فر: انتقال یازده سالهی زباله ساری به منطقه چهاردانگه و لبریز شدن کاسهی صبر مردم از معضلات زیست-محیطی ایجاد شده در اثر تعلل چندین سالهی مسئولان در ساخت زبالهسوز موجب شد تا در راستای پیگیری موضوع، طبق هماهنگی قبلی به دفتر شورای شهر ساری برویم و دیداری با رئیس چهاردانگهای شورای شهر ساری داشته باشیم تا آخرین اقدامات انجام شده و برنامههای آتی مدیریت شهری درباره معضل انتقال زباله به چهاردانگه را جویا شویم و اینکه آیا در سطح شهرستان ارادهای برای حل معضل زباله وجود دارد یا خیر؟
مسلما از سردار علیجان شمشیربند یا هر کسی که جای ایشان بود، انتظار نمیرفت که در این شرایط زمانی در جمع رسانهها مثلا از ضعفها و کمبودها بگوید یا روال احداث دستگاه زبالهسوز را کُند بنامد یا مثلا از عدم ارادهی کافی مدیران ساری برای حل این معضل در سال جاری سخن بگوید. معمولا نیز هیچ مدیر یا رئیسی چنین کاری نمیکند. اما اظهارات آقای رئیس شورا در نهایت تا حدودی امیدوار کننده و گامی رو به جلو بود.
سردار با اینکه به موضوع و معضلات آن اشراف داشت پای اظهارات آغازین اهالی رسانه نشست و در ادامه نظرات خود را بیان کرد.
وی، زباله را معضلی استانی خواند و گفت: زباله مشکل دیروز و امروز ساری نیست که با شعار دادن حل شود. نیاز است مدیران استان عملیاتیتر به این موضوع نگاه کنند و قدمهای برداشته شده را به مردم گزارش دهند.
رئیس شورای شهر ساری، با بیان اینکه خودم به عنوان یک شهروند ساروی، اهل چهاردانگه هستم و افتخار میکنم که از روستاهای محروم آن دیار هستم، افزود: انتقال زباله به چهاردانگه سالها قبل از ورود بنده به شورا اتفاق افتاد و من از بدو ورودم به شورا در جلسات استانی بارها این معضل را مطرح کردم اما آنچه که نبود گوش شنوا بود. وگرنه من نیز مثل همهی مردم چهاردانگه نگران معضل زباله و عواقب زیستمحیطی آن هستم که اگر همهی مدیران موضوع زباله را جدی بگیرند بهزودی شاهد رفع آن معضل خواهیم بود.
شمشیربند، با استناد به قانون، محل دفن زباله را مربوط به مدیران اجرایی دولت (فرمانداری و استانداری) دانست و گفت: شورا و شهرداری فقط مجری طرح در مکان انتخاب شده هستند و مسائلی که اتفاق افتاد مربوط به 13 سال قبل و فرمانداری آن دوره است.
وی، درباره علل تاخیر در خرید دستگاه زبالهسوز، بیان کرد: خرید دستگاه فقط مربوط به این دوره نمیباشد. در دورههای قبلی چند هیات جهت خرید دستگاه به چین رفتند اما کار خاصی صورت نگرفت ولی ما پس از توافق با چینیها (که دو سال پیش اتفاق افتاد) بلافاصله دست بهکار شدیم، قراردادها را چک و موارد لازم را دوباره مصوب کردیم.
رئیس شورای شهر ساری، مبلغ بودجه مصوب را 100 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قرار بود 60 درصد بودجه را دولت و 40 درصد را شهرداری تامین کند که شهرداری 40 درصد خود را به پیمانکار واگذار کرد. از طرفی شرکت چینی نیز پس از یکسال بخشی از امکانات خود را وارد ایران کرد اما آنبخش از بودجهای که مربوط به دولت بود تامین نشد. ضمن اینکه یکسری معضلات قانونی در حوزه زیست- محیطی برای ما بهوجود آوردند که در ادامه موفق به حل آن شدیم.
شمشیربند، با بیان اینکه دولت هنوز 25 میلیارد تومان از بودجهی در نظر گرفته را پرداخت نکرده است، افزود: اگر این مقدار اعتبار سال گذشته تامین میشد تاکنون اقدامات لازم انجام می شد.
وی، تصریح کرد: اخیرا با پیگیریها و رایزنیهای دکتر یوسفنژاد، قول تامین 20 میلیارد بودجه را از دولت آقای روحانی گرفتیم و منتظر پرداخت آن هستیم. با این حال ما کارها را شروع کردیم و این قول را به مردم میدهیم که به صورت جدی، این موضوع را پیگیری کنیم. مطمئنا ما از ابتدا تا کنون دغدغهی عملی داریم ولی بپذیرید که بعضی موارد از دست ما، خارج است.
رئیس شورای شهر ساری، در پاسخ به سوال خبرنگار مازندشورا، درباره زمان استارت و آغاز بکار دستگاه زبالهسوز، اظهار کرد: زمان دقیقی برای آن نمیتوانم اعلام کنم ولی در تلاشیم تا پایان امسال یا دو سه ماه ابتدایی سال 96 آن را به اتمام برسانیم که تداخلی با انتخابات نداشته باشد.
شمشیربند، با رد فشارهای احتمالی از سوی پیمانکاران حمل زباله و دیگران، بیان کرد: طولانی شدن زمان مربوط به کمکاری برخی مدیران است که توقع ما از آنها این است که حل معضل پسماند ساری را جدی بگیرند.
وی، افزود: ما نیز تمایلی به هزینه 12 میلیاردی بابت حمل و نقل سالانهی زباله نداریم و این مبلغ برای ما بسیار زیان آور است.
رئیس شورای شهر ساری، در پیامی خطاب به مردم چهاردانگه، گفت: ضمن عذرخواهی در کندی پیشرفت نیروگاه زبالهسوز، مطمئن باشید به سرعت کارهای لازم را پیگیری میکنیم تا ساخت زبالهسوز تمام شود. و وقتی قول دادهام تمام کنیم واقعا تمام خواهیم کرد و اگر تا پایان امسال نتوانستیم در اوایل سال 96 این امر محقق میشود.
سردار شمشیربند، همچنین قول داد زمینه بازدید اهالی رسانه چهاردانگه را از سایت زبالهسوز ساری فراهم کند.
در پایان ذکر 2 نکته ضروری است: نخست اینکه انتظار میرفت موضوع کمکاری و تعلل برخی مدیران از ماهها قبل مطرح و رسانهای میشد تا مردم و رسانهها در جریان رفتار آنها قرار بگیرند و دلایل آن توسط رسانهها پیگیری میشد.
دوم اینکه امیدواریم اینبار شاهد موانع و بدقولیهای قبلی نباشیم، کارها به موقع پیش رود و ما طبق قولی که سردار شمشیربند به مردم دادهاند تا قبل از پایان فعالیت شورای چهارم شاهد تحقق این پروژه باشیم.