مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، بخش امامزاده عبدالله این شهرستان از بخشهای مهم و استراتژیک است که در کنار خود مواهب زیاد الهی و خدادادی را به همراه دارد.
دهستان چلاو هم یکی از مناطق جنگلی، کوهستانی و ویژه در این بخش است که امروز مسؤولان شهری به همراه اعضای شورای اسلامی و برخی از اهالی منطقه برای بررسی مشکلات این دهستان گردهم آمدند.
بخشدار امامزاده عبدالله آمل در این مراسم، اظهار کرد: در این بخش خداوند مناطق کوهستانی، جلگهای، جنگلی، جلگه و دشت را در کنار هم قرار داد.
یحیی عسگریپور افزود: نقش پدافند غیر عامل در این بخش با توجه به شرایط ویژه استراتژیک مشهود بوده و باید به آن توجه شود.
وی با اعلام اینکه برف گذشته در بخش امامزاده عبدالله خسارت زیادی به بار آورد، تصریح کرد: ارتفاع برف در این بخش به بیش از یک متر و 50 سانتیمتر رسیده بود و این امر سبب ضربههای زیادی به کشاورزان و باغداران شد.
*بارش برف 1.5 متری در بخش امامزاده عبدالله آمل
بخشدار امامزاده عبدالله آمل با بیان اینکه بیشتر تیرهای چراغ برق در این بخش فرسوده است، اظهار کرد: نمیتوان با بلایای طبیعی مبارزه کرد بلکه باید در راستای کاهش خسارتها دست به مدیریت در زمان بحران و قبل آن زد.
این مسؤول با اشاره به اینکه حدود 12 روستای اقماری در منطقه چلاو وجود دارد، ادامه داد: در برف گذشته حدود 300 خانوار آسیب دیدند.
عسگریپور با تأکید بر اینکه شاخ و برگ درختان و سنگین شدن و سقوط آنها در حادثه بحران برف گذشته باعث بسیاری از قطعی برق بوده است، افزود: باید در زمینه ساختوساز نیز مهندسان ساختمان ایمنی لازم برای ایجاد استحکام بنا را در نظر بگیرند.
وی بیمه روستایی را بسیار مهم در زمان بحران دانست و خاطرنشان کرد: باید کشاورزان به بیمه روستایی توجه داشته باشند تا در با بروز بحران بخشی از خسارتها جبران شود.
بخشدار امامزاده عبدالله آمل با اعلام اینکه اشتراک جمعی و خرد گروهی سبب میشود تا گرههای زیادی را برطرف کنیم، ادامه داد: در بخشهای کوهستانی وجود سکونتگاههای غیررسمی مشاهده نمیشود ولی باید در مقابل ساختوسازهای غیرمجاز توجه زیادی از سوی مسؤولان انجام شود.
این مسؤول خاطرنشان کرد: در زمان بحران برف با درایت دهیاران و مسؤولان روستایی ذخیره سوخت وجود داشته و مشکلی در این زمینه گزارش نشد.
عسگریپور با اشاره به اینکه سه منطقه برای ایجاد پد بالگرد اورژانس 115 برای استفاده در مواقع بحرانی مشخص شود، تصریح کرد: زباله هم دیگر معضل در این بخش است که با تفاهم شرکت ایجادکننده کارخانه زبالهسوز از کشور ژاپن امیدواریم این مشکل هر چه زودتر به سرانجام برسد.
*مقاومسازی 1300 واحد مسکونی در بخش امامزاده عبدالله
رئیس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان آمل نیز در این نشست، اظهار کرد: حدود یک هزار و 300 واحد مسکونی در بخش امامزاده عبدالله مقاومسازی و مستحکمسازی شدند.
سید اسماعیل علوی افزود: در برف اخیر بسیاری از واحدهای مسکونی آسیب زیادی دیدند و خسارتها بررسی شد.
وی با بیان اینکه منطقه پاشاکلا در دهستان چلاو امروزه باید به عنوان منطقه گردشگری تعریف شود، ادامه داد: این منطقه مورد استقبال افراد خوشنشین از شهرهای مختلف مازندران و کشور است و باید با ساختوسازهای غیرقانونی برخورد جدی شود.
در این نشست اهالی منطقه چلاو بخش امامزاده عبدالله برخی از مشکلات همانند عدم رنگآمیزی راه ارتباطی، عرض کم جاده، استفاده از مواهب توسط افراد مختلف بدون ارائه خدمات لازم، نبود تفکیک زباله از مبدأ و عدم برخورد با کمپرسیداران که عامل تصادفات زیادی هستند را مطرح کردند.
* تعبیه سامانه توزین در حال حرکت
مسؤول راهداری و حمل و نقل جادهای آمل نیز در این نشست اظهار کرد: در محور مواصلاتی هراز به طول 30 کیلومتر و عرض متوسط 10 متر طی اوایل ماه جاری به مدت دو شبانهروز برف بدون وقفه بارید.
محسن غفاری افزود: این مهم در کشورمان به ندرت اتفاق میافتد و چنین اتفاقی در محورهایی همانند گدوک و امامزاده هاشم نیز کمتر گزارش شده است.
وی با اعلام اینکه 250 تن نمک طی برف گذشته در شهرستان آمل برای تردد آسان استفاده شد، بیان کرد: باید در مقابل بحران با آمادگی لازم وارد میدان شده و مدیریت مطلوب انجام شود.
غفاری با بیان اینکه کمپرسیداران حامل شن و ماسه در محور هراز عاملی در تصادف هستند، ادامه داد: حمل بار بیش از حد مجاز از دیگر مواردی است که باید در آن توجه لازم انجام شود.
وی با اشاره به افتتاح سامانه توزین در حال حرکت ویژه خودروهای سنگین حامل شن و ماسه در محور هراز، بیان کرد: این سامانه در منطقه بالاتر از پلیسراه تعبیه شده است.
غفاری با اعلام اینکه مسؤولان معادن لازم است تا قوانین و مقررات لازم را رعایت کنند، گفت: با این سامانه به صورت اتوماتیک خودروهای دارای بار بیش از حد مجاز جریمه میشوند.
*آمادگی برای ایجاد شعبهای از اداره توزیع برق در چلاو
رئیس اداره توزیع برق شهرستان آمل نیز در این نشست با بیان اینکه با برآورد خسارت ناشی از برف به تأسیسات و شبکه برق در این شهرستان 5 میلیارد تومان اختصاص یافت، اظهار کرد: در بحران برف همه مسؤولان و مدیران شهری برای خدمترسانی به مردم پای کار آمدند و خدمات لازم ارائه شد.
محمد مهدی گرائیلیافرا افزود: در شهرستان آمل حدود 480 روستا وجود دارد که برف گذشته به بسیاری از روستاها در زمینه برقرسانی خسارت زد.
وی با اشاره به فعالیت 50 اکیپ برای برطرف کردن نواقص شبکههای برق در بخش امامزاده عبدالله آمل، تصریح کرد: حین بارش برف برای برطرف کردن خاموشی در برخی روستاها راه ارتباطی مهیا نبود.
رئیس اداره توزیع برق شهرستان آمل با اعلام آمادگی برای ایجاد شعبهای از اداره توزیع برق شهرستان آمل در منطقه چلاو پس از اختصاص زمین، بیان کرد: در زمینه واگذاری انشعابات نباید سلایق افراد در نظر گرفته شود بلکه باید بر اساس ماده هشت موارد مورد نیاز بررسی، اجرا و برنامهریزی شود.
گرائیلیافرا با اشاره به وجود شبکه برق نامطلوب، گفت: وجود شبکههای نامطلوب برق سبب میشود تا در زمان بروز بحران همانند ریزش سنگین برف به مشکل برخورد کنیم.
به گزارش فارس، در این نشست مشکلات منطقه چلاو شهرستان آمل بازگو شده و مسؤولان برای چارهاندیشی آن وارد میدان شدند.
نتهای پیام/86012/خ