قطع برخی از درختان باغ گیاه شناسی نوشهر به منظور اجرای طرح توسعه غنی سازی

مازندشورا: نوشهر- ایرنا - رئیس ایستگاه تحقیقات جنگل و مدیر باغ گیاه شناسی نوشهر گفت: قطع تعدادی از درختان این باغ که در جریان برف اخیر آسیب دیده اند به خاطر اجرای طرح توسعه غنی سازی صورت گرفته است.

مازندشورا: به تازگی مطالبی در شبکه های اجتماعی و برخی از کانال های تلگرامی حوزه خبری غرب مازندران تحت عنوان قطع گونه های نادر و ارزشمند دنیا در ذخیره گاه و باغ گیاه شناسی نوشهر منتشر شده است.
حبیب زارع روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : امروز یکی از مهم ترین برنامه ها در این باغ ، عملیات اصلاحی منطبق با توسعه باغ های گیاه شناسی در سطح کشور است و مطالب برخی از شبکه های اجتماعی و یا سایت های خبری غیرمعتبر مبنی برآن که این باغ در آستانه تخریب قرار دارد ، واقعیت ندارد.
به گفته وی اجرای طرح توسعه غنی سازی باغ اکولوژی نوشهر در دستور کار امسال این باغ قرار داشت که با بارش سنگین برف در اوایل آذر که منجر به آسیب دیدن تعدادی از درختان شد، این طرح با شتاب بیشتری اجرایی شد.
وی گفت : این طرح قرار است در زمینی به مساحت 6 هکتار در مناطق بالا دست جنگلی این باغ اجرایی شود و پس از اجرای کامل این طرح تا پایان سال به 14 هکتار افزایش خواهد یافت.
مدیر باغ گیاه شناسی نوشهر بدون ارائه آمار تعداد گونه های خسارت دیده ناشی از برف اخیر در این باغ در عین حال گفت که برخی درختان این باغ نظیر کاج گریان یا هیمالیا ، جک ، جاکارنتا ، کاج بادمی ، کاج سیاه ، گردو ، اکالیپتوس ، توسکا ، تاکسودیوم یا دارتالا در جریان این برف آسیب دیدند که باید قطع شوند.
زارع تاکید کرد که اولویت نخست در اجرای این طرح، قطع درختان سقوط کرده بر روی زمین براثر باد شدید و یا شکستگی تاج آن ها ناشی از برف سنگین اخیر و درختان مزاحم در این باغ است .
رئیس اداره تحقیقات جنگل و مدیرباغ گیاه شناسی نوشهر افزود : همزمان با اجرای این طرح در بخش هایی از مناطق بالادست باغ درخت شناسی که در گذشته جنگل کاری شده بود عملیات روشن سازی و تنگ کاری نیز انجام می شود.
زارع افزود : در پی این اقدام که با هدف غنی سازی و افزایش تنوع طبیعی است ، گونه هایی که از سال ها پیش برای کاشت در فهرست انتظار قرار داشتند باید در این قسمت های جنگل کاری شده کاشته شوند.
وی ، درخت بطری ، بلوط چوب پنبه ، راش مجنون و قرمز ، انواع سوزنی برگ های زینتی و کمیاب را از نوع گونه های معرفی کرد که با اجرای طرح توسعه غنی سازی برای توسعه باغ درخت شناسی کاشته می شود.
رئیس ایستگاه تحقیقات جنگل و مدیرباغ گیاه شناسی نوشهر گفت : این باغ برای بازدید عموم و حتی آن دسته از کارشناسانی که قصد کارهای پژوهشی و تحقیقاتی دارند ، دایر است و در این حوزه مشکلی وجود ندارد.
این باغ با مساحتی حدود 37 هکتار و قدمتی بیش از 70 سال جزو دومین باغ گیاه شناسی ایران است که در آن حدود 700 گونه متنوع شامل 450 گونه درخت و درختچه (260 گونه درختی، 170 گونه درختچه،20 گونه بوته)، حدود 90 گونه پیازی و 100 گونه علفی، کاکتوس ، گوشتی و چند ساله وجود دارد.
درسال 1386 این باغ به علت اهمیت زیاد آن به عنوان اثر طبیعی به شماره 17795 در فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ثبت شده است.
تنها پایه بلوط چوب پنبه در ایران، قدیمی ترین پایه های دار تالاب و ژینکو درکشور، 25 گونه کاج، حدود 30 گونه اکالیپتوس و ده ها گونه صنعتی و مهم از سراسر جهان در کنار گونه های بومی کشور این باغ را به یکی از زیبا ترین باغ های گیاه شناسی تبدیل کرده است.
همچنین مهم ترین کلکسیون این مجموعه که آربراتوم نام دارد با قدمت بالای 58 سال به مجموعه بی نظیری تبدیل شده است که سالانه مورد بازدید کارشناسان، دانشجویان و دانش آموزان از سراسر ایران قرار می گیرد.
این باغ در ضلع جنوب شرقی نوشهر واقع شده است .
خبرنگار: مهراب زکی پور کینجی **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
1899/7078 /1602/

شناسی نوشهر اجرای درختان توسعه افزود هکتار کاشته فهرست طبیعی مدیرباغ بازدید درختچه مجموعه تبدیل سراسر تحقیقات اکالیپتوس ندارد عملیات عنوان سنگین اجرایی افزایش مناطق اجتماعی خبرنگار