مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمود میرفیضی عصر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به این که در شهرهای بزرگ ارتباط مستقیم و معنا داری بین عوامل اقتصادی، اجتماعی، رفاهی با حاشیه نشینی وجود دارد، تصریح کرد: ساخت و ساز نامناسب، فقر فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی، بیکاری، اشتغال کاذب، رعایت نشدن بهداشت جمعی و فردی، دسترسی نداشتن به امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی از جمله ویژگیهای این مناطق است.
فرمانده انتظامی استان مازندران، افزود: علل عمده حاشیه نشینی، مهاجرت از روستا به شهر و مهاجرت از شهر به شهر به دلیل دافعههای محل سکونت و جاذبههای موجود در شهرهای بزرگ است.
سردار میر فیضی، اظهار داشت: اگر چه حاشیه نشینان آسیب زا و منحرف نیستند، ولی شرایط و موقعیت جغرافیایی ایجاب میکند تا در برخی افراد منطقه اخلاق و فرهنگی خاص ایجاد شود.
وی افزود: اعتیاد و فروش مواد مخدر در کنار ولگردی و بزهکاری از مسائل و آسیبهای اجتماعی در مناطق حاشیه نشین است.
میر فیضی در ادامه این گفت و گو، اظهار داشت: طرحها و اقدامات گسترده ای از سوی این فرماندهی برای مهار و کنترل مناطق حاشیه نشین، آلوده و جرم خیز در مرکز استان و سایر شهرستانهای تابعه در سالهای اخیر انجام شده است.
فرمانده انتظامی استان مازندران به اجرای موفقیت آمیز طرحهای انتظامی و امنیتی و طرح ارتقای امنیت اجتماعی در این مناطق اشاره کرد و افزود: اجرای این طرحها هرچند میتواند راه حلی برای پیشگیری و مهار این مشکل اجتماعی باشد، اما نیازمند تعامل و همکاری همه نهادهای مسئول برای رفع این معضل است.
وی با اشاره به ضرورت ارائه خدمات شهری و رفاهی در مناطق حاشیه نشین شهرها از سوی دستگاههای مسئول، گفت: آموزش رایگان مهارتهای فنی و حرفه ای برای کاریابی، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت عمومی در مناطق حاشیه نشین، زمینه سازی برای بالا بردن سطح رفاه و بهداشت محیط زیست در روستاها و شهرهای کوچک، کمک به رشد اقتصادی و کشاورزی از جمله این اقدامات است.
فرمانده انتظامی استان مازندران با تاکید بر استمرار طرح ارتقای امنیت اجتماعی در مناطق آلوده و جرم خیز و همچنین مناطق حاشیه شهرها، از آمادگی فرماندهی انتظامی استان در تعامل و همکاری با سازمانها و دستگاههای خدمات شهری در این ارتباط خبر داد.
سردار میرفیضی در خاتمه گفت: کمک رسانی به منظور بهبود بخشیدن سطح زندگی و ایجاد زیرساختهای لازم در مناطق حاشیه نشین و ایجاد صنایع وابسته به کشاورزی در پیرامون روستاها و به عبارتی دیگر پیشگیری اجتماعی از مهمترین راههای مؤثر برای رفع بحران حاشیه نشینی و مهاجرت به شهرهای بزرگ است.