بوسه ی دکتر یونسی بر پیشانی فرهنگ بومی

اختصاصی مازند شورا: "رحمان قدمی" هنگامی که از معاونت محترم سیاسی خواست تا برای اهدای جوایز به روی صحنه برود، ایشان با روی باز و گشاده "مرد بومی"یعنی "رحمان/مجری" را در آغوش گرفت و پیشانی اش را بوسید.

اختصاصی مازند شورا: اختتامیه ی جشنواره ی ملی تئاتر تیرنگ در حوزه ی هنری مازندران یکی از بهترین آیین های اختتامیه ی چند سال اخیر بود.

"رحمان قدمی " یکی از تئاتری های موفق استان که مجری برنامه های رادیو تلویزیون "تبرستان" نیز هست، به پیشنهاد ستاد جشنواره دست به خلاقیت و ابتکارات قابل توجهی زد که با استقبال و همراهی گرم مخاطبان روبرو شد. او با لباس محلی/ مازندرانی در یک طراحی صحنه ی تزدیک به محیط گرم و صمیمی  روستایی به اتفاق کودکان و زنان هنرمند همکارش به اجرای برنامه پرداخت.

اجرایی که در آن با ظرافتی مثال زدنی با تلفیق لهجه ی مازندرانی و زبان فارسی بدون آن که کوچکترین توهینی به فرهنگ مازندران کند، زیباترین لحظه های طنز را آفرید و حین سرگرم کردن مخاطبان، درخواست های مهمی را از مسئولین استانی و کشوری مطرح کرد.یکی دو بار به سریال "پایتخت" سرک کشید و انگاره های جدیدی از هوشمندی و هوشیاری مردم مازندران را در اختیار هنرمندان کشور قرار داد.

از این که بگذریم نکته ی جالب توجه و قابل تقدیر مراسم اختتامیه، حضور طولانی مدت و تا آخرین لحظه ی "دکتر یونسی" معاونت محترم سیاسی/امنیتی استانداری مازندران بود که در ماههای اخیر نوع نگاهش به مقوله ی فرهنگ و هنر و اشراف جدی اش بر جریان ها و اراده و تصمیمش برای ترمیم کاستی ها از حوزه ی مطبوعات و رسانه ها گرفته تا نشر و انتشار و تولیدات فرهنگی و هنری از سوی همه ی اصحاب با استقبال مواجه شد. چندی پیش نیز یکی از سخنانش به تیتر یک برخی رسانه های مکتوب و مجازی استان در آمد که توجهات زیادی را به خودش جلب کرد. ایشان گفته بود: «سرمایه گذاری در فرهنگ هزینه نیست. پس انداز است.»

"دکتر یونسی" در واپسین روزهای منتهی به سال گذشته در دیداری که در محل استانداری صورت گرفت، در کنار استاندار ارجمند از تمایل جدی خود برای تقویت و توسعه ی فرهنگی خبر دادند.استاندار محترم نیز ضمن معرفی ایشان به عنوان یک نیروی فزاینده به طور رسمی ایشان را مسئول اصلی پیگیری مطالبات استان در بخش فرهنگ و هنر دانست و آقای معاون سیاسی هم از همگان به ویژه از مدیریت محترم فرهنگ و ارشاد خواست تا در جهت تشکیل کارگروه فرهنگ و هنر اقدامات لازم را به عمل آورند که خوشبختانه اداره کل خیلی زود و با در نظر گرفتن معیارها و شاخص ها به این درخواست لبیک گفت و اکنون که شما عزیزان این یادداشت را می خوانید به لطف و جدیت مدیریت ارشاد و همکاران عزیزشان این اسامی به استانداری ارسال شده و اعضای کارگروه برای دسته بندی نیازها و ضرورت ها جلسات کاربردی خود را آغاز کردند.

"دکتر یونسی" خود یک شاعر و پدید آورنده ی هنر است. در تمام سالهای پس از انقلاب اسلامی، ایشان نخستین معاونت سیاسی / امنیتی استانداری مازندران است که به طور مستقیم و از طریق خلق اثر،  یک هنرمند قلمداد می شود و این یکی دیگر از دلایل اعتماد هنرمندان به ایشان است.چرا که فقط یک مسئول هنرمند می داند که بر هنرمند چه می گذرد. اگر نه گوش همه ی ما از وعده های ریز و درشت برخی از مسئولین سنگین شده است.

اصلی ترین شاخصه ی "دکتر یونسی" صداقت و تواضع است. چندی پیش در جشن اردیبهشت تئاتر مازندران در شهرستان "قائمشهر" هنگامی که برای سخنرانی به جایگاه دعوت شد، ضمن عذرخواهی از همگان اعلام کرد: "اکنون زمان حرف زدن مانیست.دوستان اجازه دهند زمانی به پشت تریبون برای سخنرانی بیاییم که بخواهیم گزارش عملکرد مناسبی از اقدامات صورت گرفته از سوی استانداری را به هنرمندان عزیز ارئه نماییم."

در گستره ی مدیریتی جامعه ی امروز به ندرت شاهد این دست از اظهارات هستیم. این را مقایسه کنید با آن دسته از مسئولین و منتخبان مردم که قبل از حضور در همایش ها به ستاد برگزاری هشدار می دهند که اگر برایشان سخنرانی ترتیب داده نشود به مراسم نمی روند.

برای آنکه محتوای تیتر یادداشت پیش رو برای کاربران محترم و عزیز "مازند شورا" روشن تر شود، اجازه دهید تا دوباره برگردیم به اختتامیه ی تئاتر ملی تیرنگ.

"رحمان قدمی" هنگامی که از معاونت محترم سیاسی خواست تا برای اهدای جوایز به روی صحنه برود، ایشان با روی باز و گشاده "مرد بومی"یعنی "رحمان/مجری" را در آغوش گرفت و پیشانی اش را بوسید.

بوسیدن پیشانی رسم معهود انسان ها برای ابراز ارادت و امتنان خاص است. ایشان با این کار به تاریخ و هویت و بوم ما بوسه زد و بدان ها احترام گذاشت. خوش به حال "رحمان" که انگار آن روز در مجموع روز او بود. آقای معاون سیاسی همچنین با مهربانی کودکان هنرمند را هم بوسید و نزدیک به سی دقیقه روی صحنه ایستاد تا از هنرمندان استانش تقدیر کند.

این نکته های ظریف از چشمان ما پنهان نمی ماند.ما تمام مسئولین قبل و فعلی و آینده را خوب نگاه کردیم و خواهیم کرد. نامگذاری امسال از سوی رهبری عالی نظام به نام فرهنگ، حضور مقتدرانه ی یک استاندار متعهد و دلسوز نسبت به فرهنگ، هنرمند بودن دومین رتبه ی مسئولیتی استان، کارکشته شدن مدیریت و کارکنان شریف فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند سال اخیر و نیز حضور صدها هنرمند صبور و با انگیزه و متخصص همگی دست به دست هم دادند تا اگر خدا بخواهد امسال و سالهای آتی، طلایی ترین دوران برای جامعه ی فرهنگ و هنر استان باشد.

افشین رشیدی"نویسنده و کارگردان"

 

افشین رشیدی یونسی- معاون سیاسی مازندران جشنواره ی ملی تئاتر تیرنگ