زنگ خطر برای شوراها به صدا درآمد/ بابل هیچگاه شهردار قوی نداشت/ چالش‌های شورا و شهرداری بابل مردم را نگران کرد

اختصاصی مازندشورا: رئیس مجمع نخبگان مازندران، با اظهار اینکه در کشورهای با سابقه دموکراسی بالا شهرداران همزمان با انتخابات شوراها، مستقیما توسط مردم انتخاب می‌شوند، افزود: اینگونه نیست که تیم شهرداری در انتخابات شوراها اثرگذار باشد و نامزدهای انتخابات شورا بخواهند به نوعی خود را به شهرداری بچسبانند و در حقیقت به‌جای شورای شهر، شورای شهرداری شوند

مازندشورا: دکتر احمد فاطمی رئیس مجمع نخبگان مازندران و از نخبگان علمی و سیاسی شهرستان بابل درباره انتخابات شورای شهر و مسائل آن، اظهار کرد: انتخابات شورا انتخاب اعضای پارلمان محلی است و برای شهروندان از اهمیت بسیاری برخوردار است چون در صورت انتخاب افراد شایسته، مردم نتیجه‌ی انتخاب خود را با خدماتی که انجام می‌شود، حس می‌کنند.

وی، با بیان اینکه انتخابات شورا در مازندران، تاکنون عرصه و میدانی برای رقابت قبیله‌ای و منطقه‌ای بوده است، افزود: بهتر است نخبگان امر و متخصصین وارد میدان شوند و شوراها از افرادی متخصص و غیرسیاسی تشکیل شوند.

فاطمی، تصریح کرد: برای حذف عنصر پول در انتخابات، باید چاره‌ای اندیشیده شود برخی انتخابات را با بنگاه اقتصادی اشتباه گرفتند و فکر می‌کنند با هزینه گزاف می‌توانند تاثیرگذار باشند و میدان‌داری کنند.

رئیس مجمع نخبگان مازندران، با بیان اینکه شورا نهادی سیاسی نیست، گفت: چون همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود، ممکن است احزاب و جریانات سیاسی در نتیجه‌ی انتخابات اثرگزار باشند.

وی، ادامه داد: متاسفانه ما درباره‌ی انتخابات شورا و شهرداری با یک پارادوکس مواجه هستیم از یک طرف شهردار منتخب و تحت نظارت شورا است و شورای مقتدر، شهردار مقتدر انتخاب می‌کند. از طرفی شهرداری با ارتباطات و تعاملاتی که با نهادهای بالادست دارد بر شورا فشار می‌آورد و شورا را مطیع خود می‌خواهد و معمولا هم موفق هست . بنابراین شهرداران برای ماندگاری خود حتی برای انتخابات دوره‌های بعد شورا نیز برنامه‌ریزی و مهره چینی می‌کنند.

فاطمی، بیان کرد: از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود قبل از انتخابات این دوره این خلا قانونی را اصلاح کنند و مصوبه‌ای ارائه کنند که شهرداران نیز چون شوراها منتخب مستقیم مردم باشند.

رئیس مجمع نخبگان مازندران، با اظهار اینکه در کشورهای با سابقه دموکراسی بالا شهرداران همزمان با انتخابات شوراها، مستقیما توسط مردم انتخاب می‌شوند، افزود: اینگونه نیست که تیم شهرداری در انتخابات شوراها اثرگذار باشد و نامزدهای انتخابات شورا بخواهند به نوعی خود را به شهرداری بچسبانند و در حقیقت به‌جای شورای شهر، شورای شهرداری شوند و این زنگ خطر برای شوراهاست به ویژه اینکه برخی اعضای شوراها رفتارهایی داشتند که هیچ نسبتی با دموکراسی و منطق شهری ندارد.

  در بابل هیچ اقدام ریشه‌ای انجام نشده است

وی، درباره تحرکات انتخاباتی بابل، گفت: در شهر بابل به‌عنوان یکی از پایگاه‌های مهم استان مازندران است، تحرکات انتخاباتی از قبل به صورت چراغ‌خاموش آغاز شده و از شواهد پیداست در این دوره از انتخابات نامزدهای بیشتری نسبت به دوره‌های قبل وارد عرصه شوند.

فاطمی تصریح کرد: شورای شهر بابل از اقتدار و انجام وظایف قانونی خود دوره به دوره از دورتر می‌شود و نتیجه آن شد که ما هیچگاه شهرداران قوی نداشتیم. اگرچه شهردار این دوره به نسبت عملکرد بهتری داشت اما با این روند نمی‌توان به توسعه شهری امیدوار بود.

فعال سیاسی شهر بابل، با اشاره به مسائل اخیر شورا و شهرداری و اظهارات امام جمعه بابل خطاب به آن‌ها بیان کرد: سخنان امام جمعه از این جهت که بین شورا و شهرداری هماهنگی و تعامل باشد و از اختلافات و کشاندن آن به رسانه‌ها و بین مردم دوری شود، صحیح است. اما اگر منظور ایشان این بوده که اعضای شورا، تابع شهرداری باشند چنین مساله‌ای به زیان شهر خواهد بود. به نظر من رفتار شورا و شهرداری باید همراه با تعامل سازنده و روابط مبتنی بر قانون باشد.

وی، با اظهار اینکه در بابل همیشه با فرار سرمایه‌گذارها مواجه هستیم، گفت: نیاز است جریان پوپولیستی را که درمان‌کننده دردها نیست را کمرنگ‌تر کنیم و به مسائل شهری نگاهی عمیق‌تر و ریشه‌ای‌تر شود. تاکنون در بابل هیچ اقدام ریشه‌ای انجام نشده است.

فاطمی، ادامه داد: برای بهبود اوضاع شهری، از بزرگان و نخبگان شهری دعوت شود حضور بهم برسانند. ما مخالف ورود جریان‌ها سیاسی نیستیم و آن‌ها می‌توانند در بالا بردن مشارکت مردم و انتخاب عقلای شهر در تیم شورا منجر به انتخاب شهرداری قوی شوند. چرا که وضعیت کنونی و چالش‌های شورا و شهرداری موجب نگرانی مردم شده است.

گفت‌وگو: مجید ساجدی‌فر

احمد فاطمی چالشهای شورا و شهری بابل رئیس مجمع نخبگان مازندران فعال سیاسی بابل نگرانی مردم