مازندشورا: یوسفعلی جوانی رئیس مجمع عالی نخبگان شهرستان قائمشهر در گفتوگو با مازندشورا، با بیان اینکه در حوزه شهری، بحث مدیریت شهری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود:شورای اسلامی، پارلمان کوچک هست و انتظار میرود به سمتی برود که بسیاری از مشکلات و مسائل شهری در شورا حل شود. چون بیشتر مطالبات مردم در حوزه شهری است.
وی، با بیان اینکه بسیاری از مسائل میتواند در حوزه مدیریت شهری حل شود، گفت: معمولا مسائل و مباحث کلی کشور در مجلس مطرح و قانونگذاری میشود و در شوراها مباحث جزئیتر بررسی که غالبا مسائل شهری هست مطرح و بررسی میشوند.
رئیس مجمع عالی نخبگان شهرستان قائمشهر، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها بحثهای سیاسی را فرمانداریها انجام میدهند و بقیه نهادها و سازمانها در جهت رفع معضلات شهری با مدیریت شهری تعامل و همکاری دارند.
به ازای هر هزار نفر یک نامزد احتمالی داریم
جوانی، درباره تعداد نامزدهای احتمالی انتخابات شورا بر اساس آنچه که در مجامع و محافل مختلف مطرح میشود، بیان کرد: در قائمشهر نسبت به دورههای قبل با افزایش نامزدها مواجه هستیم به طوری که تاکنون طبق شنیدهها 200 نفر اعلام کاندیداتوری کردند که حضور جوانان و کسانی که کارهای ستادی کردند و با بحثهای تبلیغاتی آشنا هستند، بسیار گسترده است یعنی اگر جمعیت قائمشهر را دویست هزار نفر درنظر بگیریم به ازای هر هزار نفر یک کاندیدا داریم که اگرچه از یک دیدگاه میتواند فرصت بحسا بآید اما از طرفی نشان از نارضایتی از وضع موجود است که آمدهاند تا به نوعی اشتباهات فعلی را پوشش دهند. در حالی که در دوره قبل 112 نامزد برای انتخابات شورا داشتیم.
نحوه انتخاب مجمع به شیوه «لویهجرگه» خواهد بود
وی، درباره نحوه اثرگزاری مجمع نخبگان قائمشهر در انتخابات شورا، بیان کرد: در مجمع سعی کردیم مثل یک دانشگاه باشیم بیشتر بحثهای آموزشی را مطرح کردیم. در مجمع جوانان تاکنون با 40 نامزد احتمالی دیدار و گفتوگو داشتیم و هدف ما بدون در نظر گرفتن مسائل سیاسی و حب و بغضهای مربوطه بوده است تا گامی در جهت انتخاب درست و آگاهانه مردم برداریم.
رئیس مجمع عالی نخبگان قائمشهر، افزود: تلاش ما این است برای انتخابات شورا لیستی ارائه دهیم تاکنون چندین جلسه برگزار شد و رایزنیهای ما با سایر نامزدها تا تهیه لیست نهایی ادامه خواهد داشت. نحوه انتخاب به شیوه «لویهجرگه« خواهد بود یعنی بزرگان و اعضای صاحبنظر مجمع که 200 نفر هستند در انتخاب نامزدها نقش خواهند داشت.
جوانی، تصریح کرد: طبق بررسیهایی که تاکنون در قائمشهر انجام دادیم بسیاری از نامزدهای احتمالی که بعضا از جوانان تحصیلکرده هستند در اظهارات و شعارهای خود بسیار از مفاهیمی چون توسعه پایدار، درآمد پایدار و... صحبت میکنند ولی در توضیح و حتی در تعریف آنها و آیتمهای آن ضعیف هستند و این نشان میدهد که مطالعه لازم در حوزه مدیریت شهری ندارند. نامزدها بیشتر برای جلب آرا اقدام میکنند تا قوی کردن خود در مباحث قانونی شورا و شهرداری و توسعه شهری.
وی، ادامه داد: نامزدها باید دغدغهی مردم و شهرشان را داشته باشند که اگر قائمشهر میخواهد توسعه پیدا کند چگونه و با چه برنامههایی باشد؟ این شهر دو رودخانه که گنجینه و سرمایههای شهر هستند، را داراست برای استفاده از این دو گنجینه چه برنامههایی دارند؟ و مسائل دیگر.
در انتخابات مجلس 40 درصد قائمشهریها تکرای دادند
رئیس مجمع عالی نخبگان قائمشهر، با اشاره به نحوهی آرای مردمی قائمشهر، اظهار کرد: در انتخابات مجلس 40 درصد قائمشهریها تکرای دادند و در انتخابات شوراها با توجه به قومیوقبیلهای بودن آن نمود این مساله بیشتر خواهد بود. حتی خود نامزدهای احتمالی نیز در جلسات مختلف به مسائل قومی و قبیلهای تاکید میکنند و سعی میکنند از تعصبات موجود به نفع خود بهرهبرداری کنند. مثلا اگر با توجه به کاهش تعداد اعضای شورا 7 انتخاب داشته باشیم درصد کمی خواهند بود که به 7 نامزد رای دهند معمولا به 5 تا و کمتر از آن و بسیاری نیز تکرای خواهند داد.
جوانی، با بیان اینکه بنده قصد نامزدی ندارم، گفت: انتخابات مجلس انرژی زیادی از بنده گرفت و هنوز خستگی آن رقابت به تنم هست. ترجیح میدهم از افراد و دوستان دارای صلاحیت حمایت کنم.
وی، افزود: نیاز است فضای انتخاباتی بهگونهای باشد که بانوان هم حضوری فال داشته باشند نامزدها از رشتههای مختلف و تخصصی شهری (ساختمان، مدیریت و...) باشند. در حوزه صنعت ساختمان نزدیک به سه هزار مهندس داریم اما تعریف خاصی از جایگاه مهندسان نیست. و نهایت اینکه بهجای 150، 200 نامزد، 20 تا 30 نامزد با طرح و برنامه حضور یابند نظارتهای شورا فرایندی باشند.
اقدامات شتابزدهی شهرداری شائبهی تبلیغاتی دارد
رئیس مجمع عالی نخبگان قائمشهر، درباره عملکرد تیم مدیریت شهری، بیان کرد: اگرچه خودم به تیم شورا و شهرداری ارادت دارم ولی آنچه بین عموم مردم و در محفلهای مختلف صحبت میشود نشان از میزان رضایت پایین مردم است. مثلا یکی از ضعفهایی که مطرح میشود انتخاب 4 شهردار در 4 سال است که تعویض شهرداران در هر سال چندان جالب نیست و در واقع یک آسیب است مگر یک شهردار در یکسال چقدر فرصت و توانایی اجرایی کردن برنامهها و مصوبهها را دارد و این خود موجب بروز مشکلات فراوانی برای شهر و مردم شده است.
جوانی، تصریح کرد: انتظار میرفت تیم مدیریت شهری در انجام پروژهها و برنامههای خود کارشناسیتر و ریشهتر رفتار کنند تا کمتر شاهد بسته شدن خیابانها، ایجاد ترافیک و ...) باشیم. ضمن اینکه بسیاری بر این باورند که اقدامات اخیر شهرداری و شتاب در انجام آنها بهقولی شاعبهی تبلیغاتی دارد.
دلالان بیشترین آسیبها را به انتخابات شورا وارد کردند
وی، در پایان بیان کرد: متاسفانه گروههای ذینفوذ و دلالان سیاسی و اقتصادی در انتخاباتها حضور مییابند و در تغییر نتایج موثر هستند. در حالی که برای آنها مهم منافع خودشان است نه توانایی اشخاص و مصلحتهای مردم. دلالان سیاسی و اقتصادی بیشترین آسیبها را به انتخابات شوراها وارد کردند.
گفتوگو: مجید ساجدیفر