مازند شورا :علاقه شیعیان یمنی به ناصرالحق با وجود مناصبات سیاسی و مذهبی دو کشور می‎تواند موجب گشوده شدن درهای بین‎المللی گردشگری مذهبی به روی مازندران شود.

مازند شورا :به گزارش تابناک مازندران، پس از بازدید عید سال گذشته 20 نفر از علما و شیعیان یمنی پیرو فرقه زیدیه از بقعه تاریخی و بازسازی شده پیشوای خود ناصرالحق در آمل، مراودات و رفت وآمدهای زیدی‎ها برای زیارت این بقعه متبرکه افزایش قابل توجهی یافته است و اکنون با تائید و اجازه مقامات کشور چهار شهید اهل کشور یمن با انتقال به استان مازندران در این بقعه تدفین می‎شوند.
این شهیدان در نخستین روزهای تجاوز آل سعود به یمن مجروح و جهت درمان به ایران منتقل شده بودند و بر اثر شدن جراحات در اردیبهشت ماه امسال به شهادت رسیدند و پس از تلاش‌های مکرر برای انتقالشان متاسفانه امکان انتقال فراهم نشد. تا سرانجام با کسب اجازه از ولی امر مسلمین مقرر شد در این مکان که مورد علاقه و احترام خاص اهالی یمن نیز می‌باشد، این شهیدان خاکسپاری شوند.
به دنبال سه مرحله تلاش برای انتقال پیکرهای این شهدا به یمن، شرایط خاص جنگی و ممانعت آل سعود برای انتقال پیکرهای این شهیدان مقرر شد پیکرهای مطهر آنان در جوار امامزاده جلیل القدر ناصرالحق، داعی کبیر موسوم به اطراوش در شهرستان آمل تشییع و به خاک سپرده شوند.
تدفین پیکر 4 شهید یمنی و 1 شهید گمنام در بقعه متبرکه ناصرالحق شهرستان آمل در شرایطی در روز 17 دی ماه برگزار می شود که دو ملت و به ویژه نظام جمهوری اسلامی در ایران و انقلابیون مسلمان کشور یمن در از گذشته تاکنون  به ویژه در سال‎های اخیر به ویژه در ماجرای انقلاب مردم یمن مشترکات زیادی را دارند.
حجت الاسلام علیزاده مدیرکل اوقاف و امورخیریه مازندران در این مورد گفته: مردم یمن ارادت خاصی نسبت به بقعه ناصرالحق داشته که در طول سال گروه هایی از کشور یمن در این بقعه متبرکه حضور پیدا می کنند که تلاش شد تا زمینه تدفین 4 شهید یمنی در بقعه متبرکه ناصرالحق فراهم شود.
بازدید 20 نفر از شیعیان و محققان دینی کشور یمن، هفته نخست تعطیلات نوروزی 1393 از بقعه تاریخی و بازسازی شده ناصرالحق معروف به اطروش در آمل که از پیشوایان زیدیه و مورد توجه جدی آنان است، انجام شد.
افتتاح طرح ساماندهی، توسعه و بازسازی بقعه ناصرالحق آمل در بهمن ماه سال قبل از آن، زائران زیادی از سراسر کشور و پیروان زیدیه از دیگر کشورهای اسلامی به شهرستان آمل کشانده است.
طرح ساماندهی و بازسازی بقعه تاریخی ناصرالحق آمل در پی تاکیدات مقام معظم رهبری و خواست شیعیان کشور یمن سال گذشته درفضایی به وسعت حدود 500 مترمربع با بهره گیری از معماری اسلامی اجرا شد.
بقعه متبرکه ناصرالحق آمل توسط سید علی مرعشی حاکم مازندران بنا شده و محل دفن حسن‎بن‎علی ناصر الکبیرمعروف به اطروش بنیانگذار حکومت علویان در منطقه شمال ایران بوده که در سال 305 هجری قمری وفات کرده و در محله پایین بازار و شکل گیری نخست شهر آمل واقع است.
ناصرالحق، ابومحمد حسن اطروش مشهور به ناصر کبیر از فقها، متکلم، علما، حاکم و شعرای توانمند در قرن سوم ه. ق است. شیخ طوسی او را در شمار اصحاب امام هادی آورده‌است. حاکم طبرستان بود و از این رو که بر اثر اصابت شمشیری توسط رافع بن هرثمه در نبردگاه کر شده بود به اطروش خوانده می‌شد. وی همچنین جد مادری شریف رضی و شریف مرتضی است و مادرش ام ولد و مملوکه خراسانیه بود. از وی به عنوان نخستین مروج اسلام در سرزمین‌های شمالی و ایران نام برده می‌شود. ناصر کبیر بر امرای سامانی طبرستان خروج کرد و پس از پیروزی بر آنان پایگاه علویان را رونق بخشید. وی تا هنگام مرگ بر گیلان، طبرستان و قسمتی از گرگان حکومت داشت. ناصر کبیر در علوم تفسیر، فقه کلام و حدیث از سرآمدان روزگار خود محسوب می‎شد و مشهورترین اثری که به وی نسبت می‎دهند تفسیر کبیر نام دارد. پیش از وی «حسن بن زید بن محمد بن اسماعیل بن حسن بن زید بن امام حسن مجتبی(ع)»، معروف به «داعی کبیر» و مؤسس سلسله علویان در طبرستان از سال ۲۵۰ تا ۲۷۰ قمری و «سیدابوالحسن احمد بن محمد» از سال ۲۷۰ تا ۲۷۱ و «سیدمحمد بن زید» برادر حسن بن زید، معروف به «داعی الی‌الحق» از ۲۷۱ تا ۲۸۷ قمری بر منطقه طبرستان شامل مازندران، گرگان، سلسله جبال البرز و بخش‌هایی از استان سمنان و استان تهران فعلی، زمامداری و نخستین حکومت شیعی، به مذهب زیدی را در ایران پایه‌گذاری کردند.
صاحب‎نظرات اعتقاد دارند: علاقه شیعیان یمنی به ناصر کبیر با وجود مناصبات سیاسی و مذهبی دو کشور می‎تواند موجب گشوده شدن درهای بین‎المللی گردشگری مذهبی به روی  مازندران شود.

آیا مازندران قطب گردشگری بین‎المللی مذهبی می‏‎شود؟