خودسری شکارچیان درمازندران/ خطرآنفلونزا بیخ گوش مردم

مازندشورا: ساری-ایرنا- با وجود ممنوع شدن شکار پرندگان مهاجر زمستان گذران و سایر پرندگان از سوی دامپزشکی به دلیل شیوع آنفلوانزا ، گزارش محیط بانان مازندران نشان می دهد که ادامه خودسری شکارچیان در شکار پرندگان و فروش آن در بازار خطر ابتلاء این بیماری به مردم را دو چندان کرده است.

مازندشورا: به گزارش خبرنگارایرنا، اگرچه محیط بانان مازنی با سخت کوشی تلاش می کنند تا جلوی شکارغیرمجاز را بگیرند،ولی کم تعداد بودن نیروهای محیط بان از یک سو و فعال بودن بازار فروش پرندگان در تنها بازار فروش در فریدونکنار با وجود تایید شیوع آنفلوانزا، این بیماری مشترک انسان و دام همچنان شهروندان این استان به خصوص مسافران به عنوان خریداران اصلی بازار پرندگان را تهدید می کند.
با وجود اخطار دامپزشکی مازندران از حدود 45 روز گذشته برای تعطیلی بازار فروش پرندگان در فریدونکنار و نامه معاون اول رئیس جمهوری به مدیران استانی به ویژه فرمانداری شهرستان فریدونکنار تاکنون اقدام عملی برای تعطیلی این بازار انجام نشده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران می گوید : با وجود اخطاردامپزشکی و تعلیق پروانه شکارچیان ، شکارهمچنان دراین استان با خودسری شکارچیان به صورت غیرمجاز ادامه دارد.
مسلم آهنگری درگفت وگوبا خبرنگارایرنا دلیل ادامه شکار در این استان با وجود شیوع آنفلوانزا حاد پرندگان را ناشی از نپذیرفتن این بیماری از سوی شکارچیان و صدور پروانه شکار پیش از شیوع می داند.
وی افزود : اگرچه با کمک مردم و همکاری آنها با محیط بانان شکار پرندگان تا حدودی کاهش یافت، ولی برای متوقف شدن این کار نیاز به اطلاع رسانی و توجیه بیشتر شکارچیان از طریق رسانه های گروهی داریم.
وی اضافه کرد : تا مادامی که شکارچیان به عواقب شکار پرندگان با وجود شیوع آنفلوانزا پی نبرند؛ نمی توان امیدی به جمع شدن بساط شکار در چنین موقعیتی داشت.
فرمانده یگان ،حفاظت محیط زیست مازندران در مورد بازار فروش پرندگان در فریدونکنار می گوید : این بازار دارای قدمت چندین ساله است و بدون کارهای زیرساختی و فرهنگ سازی برای شکارچیان به خصوص دوما داران ( محلی با تالاب های مصنوعی با تغذیه مناسب برای جذب پرندگان ) و فروشندگان ، امیدی به تعطیلی دایمی این بازار نخواهد بود.
آهنگری گفت که دوما داران در چند سال اخیر با ایجاد تالاب های مصنوعی در پنج نقطه از تالاب سرخرود، مکان مناسبی را برای جذب پرندگان مهاجر زمستان گذران فراهم کردند و این فعالیت نیز مورد تایید محیط زیست است.
وی اضافه کرد : باید طرح دوما که با معیشت دوماداران نیز گره خورده و با شکار پرندگان مجاز نیز همراه است، با برنامه ریزی و سازماندهی از سوی دستگاه های مرتبط به خصوص میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی به سمت گردشگری و اکوتوریسم برود تا با جذب گردشگر درآمدزایی داشته باشد.
وی معتقد است با ایجاد درآمد پایدار برای دوماداران با طرح های پرنده نگاری قطعا در یک دوره زمانی کوتاه مدت شکار پرندگان برای جذب مسافر و گردشگر جای خود را به حفاظت می دهد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت که با شیوع آنفلوانزا پرندگان در این استان از ماه گذشته ممنوعیت شکار پرندگان به محیط زیست ابلاغ شد و این اداره کل نیز ممنوعیت شکار را با لغو پروانه شکارچیان استارت زد.
دکتر سید حسین رضوانی در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : شیوع آنفلوانزا پرندگان در چند نقطه از استان مورد تایید قرار گرفت وبه دلیل نبود کنترل بیماری در پرندگان ، شکار باید همچنان ممنوع است.
وی اضافه کرد : تداوم شکاروکنترل نشدن بیماری آنفلوانزا پرندگان می تواند تهدیدی برای سلامت شهروندان وسرایت آن به مرغداری صنعتی باشد.
فرماندارشهرستان فریدونکنارگره خوردن معیشت شکارچیان با شکار را علت اصلی متوقف نشدن بازار فروش پرندگان در این شهرستان مازندران دانست.
حسین منفردی در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت که بازار فروش پرندگان فریدونکنار از چندین دهه قبل تاکنون فعالیت دارد و تعطیلی یکباره آن می تواند تنش های اجتماعی را نیز به دنبال داشته باشد و در شرایط فعلی نیز رایزنی برای تعطیلی این بازار در حال انجام است.
وی افزود : در سال های اخیر کارهای فرهنگی زیادی برای کاهش شکار پرندگان در این شهرستان انجام شد و تا حد زیادی نیز توانست این کارکردها به کاهش شکار به خصوص شکار دست جمعی پرندگان منجر شود.
وی اضافه کرد : بخش زیادی از پرندگان این بازار از سایر شهرستان های استان و حتی استان های همجوار برای فروش به فریدونکنار آورده می شود و باید تصمیمی اتخاذ شود که بازدارنده باشد.
فرماندارشهرستان فریدونکنار اجرایی شدن طرح پرنده نگاری به جای شکار پرندگان برای جذب مسافر و گردشگر و درآمدزایی را مهمترین رویکرد فرهنگی در دستور کار برای کاهش فعالیت این بازار دانست.
منفردی افزود : محیط زیست به طور کامل خواهان توقف شکار و یا بازار پرندگان نیست وباید روند کار به سمتی برود که شکارهای جمعی متوقف شود.
وی در مورد تصمیم فعلی برای تعطیلی بازار فروش پرندگان فریدونکنار در پی شیوع آنفلوانزا گفت که در روزهای آینده در سطح شهرستان و استان نشست هایی برای تعطیلی این بازار اتخاذ می شود و مصوبات این نشست نیز عملیاتی خواهد شد.
در مازندران سه تالاب ملی و بین المللی با 800 آببندان برای پذیرش پرندگان مهاجر زمستان گذر وجود دارد که سالانه 150 گونه از پرندگان مهاجر زمستان گذران با جمعیت 1.5 میلیون بال به این ذخیره گاه ها مهاجرت می کنند.
طبق آمار رسمی 250 تا 300 هزار بال از این پرندگان از سوی شکارچیان مجاز و غیرمجاز شکار می شوند.
گزارشگر : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
6982/1899

پرندگان بازار شکارچیان استان فریدونکنار تعطیلی آنفلوانزا مازندران محیط زیست شهرستان تالاب اضافه افزود خبرنگارایرنا بیماری پروانه زیادی فرهنگی فعالیت مهاجر زمستان گردشگر متوقف تایید حفاظت پرنده نگاری درآمدزایی گردشگری دوماداران مسافر بانان ممنوعیت اگرچه اتخاذ خودسری منفردی دانست تواند فرماندارشهرستان معیشت همچنان مدیرکل تاکنون امیدی فرمانده آهنگری غیرمجاز ادامه چندین کارهای دامپزشکی شهروندان ایجاد مصنوعی داران گذشته گذران