کاهش روی آوری به مواد مخدردرمازندران/ تشکل های مردم نهاد خط مقدم

مازندشورا: ساری-ایرنا-جانشین دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرمازندران گفت که براساس طرح شیوع شناسی اعتیاد در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور،روی آوری به مواد مخدر دراین خطه شمال کشور رو به کاهش نهاد.

مازندشورا: محمد حسین زاده روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگارایرنا افزود: براساس طرح شیوع شناسی اعتیاد سال 90 که از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور انجام شد، رتبه این استان در روی آوری به اعتیاد در بین 31 استان کشور رتبه دوم بود.
وی اضافه کرد : این در حالیست که در سال 94 طبق برنامه اجرایی شیوع شناسی با کاهش تقاضا برای مواد مخدر در مازندران رتبه مازندران به میانه جدول در بین استان های کشور رسید که موفقیت خوبی را نصیب این خطه شمال کشور کرد.
وی کارکرد فرهنگی و فعال شدن تشکل های غیردولتی حوزه اعتیاد را دلیل اصلی برای کاهش تقاضا در این استان در سال های اخیر دانست.
حسین زاده گفت که در این استان 139 تشکل غیر دولتی مردم نهاد در حوزه کاهش تقاضا برای اعتیاد فعالیت دارند که 50 تشکل در بخش ترک اعتیاد، هفت تشکل در حوزه فرهنگی و مابقی درمانی کار می کنند.
وی نمونه این تشکل های مردم نهاد را اجتماع محور،کنگره 60، خانواده های معتادان آسیب دیده، معتادان گمنام و برخی تشکل های دیگر اعلام کرد.
به گفته وی برخی از این تشکل ها حدود 17 هزارعضو دارند که توانستند موفقیت های زیادی را در سال های اخیر درکاهش روی آوری به اعتیاد به نامشان ثبت کنند.
* تشکیل مجمع خیرین صیانت اجتماعی
دبیر کمیته مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت برای کمک به شیوه های بازدارنده روی آوری اعتیاد از سوی تشکل های مردم نهاد نیاز به حمایت مالی داریم و با این رویکرد نیز تشکیل مجمع خیرین صیانت اجتماعی در مازندران استارت خورد.
حسین زاده افزود : با تشکیل این مجمع، خیرین می توانند با عضویت در این تشکل کمک های خود را برای کاهش ابتلاء به اعتیاد در اختیار مجمع قرار دهند تا بتوانیم روند رو به کاهش اعتیاد را دنبال کنیم.
وی اضافه کرد : اگر خیرین ما از کارکرد مثبت تشکل های مردم نهاد در کاهش تقاضا برای اعتیاد آشنا شوند، قطعا کمک مالی خود را در اختیار این تشکل ها قرار خواهند داد.
*پذیرش 53 هزار نفرمعتاد در مراکز ترک اعتیاد
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران جمعیت معتادان این استان را حدود 53 هزار نفر اعلام کرد و گفت که با طرح شیوع شناسی اعتیاد در این استان می توان تعداد دقیق معتادان را برآورد کرد و برنامه ریزی برای کاهش تقاضا ارایه داد.
حسین زاده افزود : در این استان 540 مرکز ترک اعتیاد شامل کمپ اقامتی موقت و بلند مدت و مراکز درمانی ترک اعتیاد مشمول مواد قانونی مواد 15 و 16 ساماندهی شد که در سال جاری در این مراکز 53 هزار معتاد پذیرش شدند.
وی تعداد معتادان متجاهر استان را 400 نفر اعلام کرد که در مرکز قاجارخیل موسوم به ماده 16 به عنوان اقامتگاه دولتی ترک اعتیاد تحت درمان قرار دارند.
به گفته وی ترک اعتیاد در این مرکز که معتادانش براساس حکم دادستان های شهرستان اقامت می گیرند به صورت رایگان خواهد بود.
* اشتغال دغدغه معتادان پاک
جانشین دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران مهمترین دغدغه معتادان پس از ترک را اشتغالشان اعلام کرد و گفت اگرچه بیش از 60 تا 70 درصد از معتادان پس از اعتیاد دارای شغل ثابت و یا موقت بودند، ولی با اعتیاد کارشان را از دست دادند.
حسین زاده افزود : این گروه از معتادان به دلیل مشکلاتی که در هنگام اعتیاد در مراکز اشتغالشان ایجاد کردند، پس از ترک اعتیاد ، کارفرمایان آنها و سایر کارآفرینان نیز حاضر به پذیرشان نیستند.
به گفته وی سرخوردگی معتادان پس از ترک برای یافتن اشتغال باعث می شود تا تعداد زیادی از این افراد بار دیگر به سمت اعتیاد کشانده شوند.
* پرداخت تسهیلات 100 میلیون ریالی به کارفرمایان برای اشتغال معتادان پاک
حسین زاده گفت که برای کمک به اشتغال معتادان پس از ترک اعتیاد، تسهیلات ارزان قیمت تا سقف 100 میلیون ریال به ازای هر معتاد به کارآفرینان پرداخت می شود.
وی اضافه کرد : تاکنون در این استان در سال جاری 110 معتاد پاک از سوی کارآفرینان به کار گرفته شدند و حدود 12 میلیارد ریال تسهیلات به کارآفرینان پرداخت شد.
به گفته وی یک هزار و 200 معتاد در این استان در زمان ترک گواهینامه مهارت آموزی را از فنی و حرفه ای دریافت کردند.
طبق آمار مازندران حدود 60 هزار معتاد دارد.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
6982/1899

اعتیاد معتادان استان مازندران مواد مخدر تقاضا معتاد کارآفرینان اشتغال افزود خیرین مراکز اعلام مبارزه هماهنگی تشکیل اضافه شورای تعداد پرداخت تسهیلات شناسی دارند دغدغه کارفرمایان براساس میلیون اشتغالشان اختیار موفقیت درمانی دولتی فرهنگی برنامه زیادی کارکرد اجتماعی صیانت پذیرش