بانوان مازندران به جایگاه واقعی خود خواهند رسید

اختصاصی مازند شورا: به مناسبت روز زن پیرامون مسائل زنان مازندران با «مریم جمشیدی» اولین مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در دولت تدبیر و امید به گفتگو نشستیم.

اختصاصی مازند شورا: به مناسبت روز زن پیرامون مسائل زنان مازندران با «مریم جمشیدی» اولین مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در دولت تدبیر و امید به گفتگو نشستیم.

حضرت فاطمه (س) الگوی بانوان

مریم جمشیدی پیرامون روز زن اظهار داشت: ضمن تبریک این روز به همه زنان و درود به همه مادران و همسران شهدا. بزرگترین افتخار زنان ما این است که الگوی آنان حضرت فاطمه (س) می‌باشد. لذا شان و منزلت زنان ما با توجه به هدف و الگویی که انتخاب نموده‌اند بسیار بالاست.

مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران ادامه داد: جایگاه زنان مازندران با توجه به توان و پتانسل زنان استان چندان مطلوب نیست اگرچه ساست‌های دولت گذشته در رسیدن به این جایگاه نامطلوب بی‌تاثیر نبوده است. ولی در دولت فعلی با نگاه دلسوزانه مدیران ارشد استانی، زنان استان به جایگاه واقعی خود خواهند رسید. از این منظر اداره کل امور بانوان استان سعی نموده است با کشف نخبگان زن استان آنان را برای کسب مناصب مدیرتی به مسئولان معرفی نماید.

طی چهار ماه مدیریت اینجانب در پایان سال 92سعی شده ابتدا مسائل حوزه بانوان را شناسایی نماییم سپس اقدام به سیاستگذاری کنیم. لذا برنامه‌های مدوّن این اداره کل همه مسائل خانواده و بانوان استان را در بر می‌گیرد.

مازندران نخستین استان دارای سند راهبردی در حوزه زنان

جمشیدی بیان داشت: تدوین سند راهبردی بانوان یکی از دغدغه‌ها و اهداف مهم بنده در امور بانوان بوده است چراکه در استان هیچ سند راهبردی در رابطه با بانوان نداریم و با تنظیم این سند نخستین استان دارای سند راهبردی در زمینه امور بانوان در کشور خواهیم شد. لذا سند راهبردی بانوان مازندران در ۱۶۶ صفحه و در ۱۴ محور در حال تدوین است که سه محور این سند به صورت کشوری تدوین می‌شود که تدوین طرح در حوزه تحکیم بنیان خانواده، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقاء معیشت و اشتغال زنان، ارتقاء توانمندی‌های زنان، تعمیق باورهای دینی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از اهداف مهم سند راهبردی بانوان می‌باشد.

مشکل اشتغال زنان خود سرپرست رفع می گردد

جمشیدی اظهار داشت: توانمند سازی زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست، شناسایی و کمک به زنان خود سرپرست و تلاش برای اشتغال آنان از برنامه‌های اصلی ما است. به نحوی که در حال حاضر طی انعقاد قرارداری با اداره کل فنی و حرفه‌ای استان شرایط بهره‌مندی آنان از امکانات آموزشی و فنی و حرفه برای کسب مهارت‌های تخصصی شغلی فراهم آمده است و از سویی دیگر با همکاری سازمان بهزیستی استان در تلاش برای کاهش مسائل و مشکلات زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست هستیم.

ضمن اینکه با هدف ایجاد فرصت شغلی برای بانوان، بازارهای محلی را برای بانوان در سطح استان ایجاد نمودیم که با همکاری و مشارکت شهرداری‌ها و ادارات کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان بازارچه‌های دائمی در سراسر استان برپا خواهد شد.

تشکیل دبیرخانه دائمی فیلم زن در مازندران

دبیر کارگروه بانوان و خانواده استان بیان داشت: در جلسه مشترک با معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهور، طرح‌ها و برنامه‌های مشترکی ارائه شد از جمله تشکیل دبیرخانه دائمی فیلم زن، که این دبیرخانه در کشور برای اولین بار در مازندران تشکیل شده است و موضوع آن فیلم‌هایی با محوریت زنان و خانواده می‌باشد که علاوه بر ارتقاء کیفی سبک زندگی بانوان سبب آشتی سینما با خانواده نیز می‌گردد. لذا این طرح با هدف ارتقای سطح رابطه سینما و خانواده در قالب فرهنگ و هنر برپا می‌شود، که همکاری مسئولین فرهنگی را نیز در این زمینه می‌طلبد.

پیگیر سلامت و ورزش بانوان مازندران هستیم

جمشیدی اظهار داشت: نقطه قوت حوزه بانوان استانداری هماهنگی و همکاری با سایر ارگان‌ها و نهادهاست. لذا با همکاری سازمان‌های مختلف مطالبات زنان در حوزه های مربوط به آن سازمان را پیگیری نموده‌ایم. ازجمله با همکاری سازمان بهزیستی، ورزش و جوانان، فنی و حرفه ای، هلال احمر و ... با تصویب 16 مصوبه نیازهای زنان در حوزه سلامت، ورزش، اشتغال، آموزش و... را طرح و پیگیری نموده‌ایم. همچنین با همکاری مدیران شهری و شهرداری‌ها نیز خواسته‌های بانوان در سطح امور شهری را پیگیری می‌نماییم. لذا در سال گذشته در اولین نشست شهرداران استان شرکت نمودیم و مطالبات زنان از مدیران شهری را مطرح نمودیم که احداث پارک‌های بانوان بخشی از نتایج آن بوده است.چراکه با ایجاد پارک‌های بانوان یا بوستان نشاط و عفاف در استان اهدافی از قبیل تامین فضای تفریحی و ارزشی برای بانوان، تقویت روحیه شادی و نشاط در بانوان، تامین آرامش در نهاد مقدس خانواده، حفظ سلامت جسمی و روحی بانوان و شادابی دختران جوان در محیطی امن دنبال خواهد شد.

همچنین با همکاری مسئلین حوزه سلامت استان نیز ضمن طرح غربالگری بیماری‌های شایع زنان را دنبال خواهیم نمود ضمن اینکه این طرح به صورت ملی به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهور ارائه شده است.

حضور زنان در هندسه مدیریتی استان با توان و ظرفیت آنان متناسب نیست

مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران بیان داشت: عدم آگاهی بانوان استان از حقوق خویش، و عدم تناسب ورود زنان استان در هندسه مدیریتی استان باتوجه به توان و ظرفیت‌های فراوان آنان، بالابودن نرخ زنان خود سرپرست در استان، گسست عاطفی در میان خانواده‌ها و بالا بودن نرخ طلاق پنهان از جمله مسائلی است که بهداشت روانی زنان استان را به مخاطره انداخته و از مهمترین معضلات این حوزه می‌باشد.

مازندران اولین مجری طرح تحکیم بنیان خانواده در کشور

جمشیدی از اجرای طرح تحکیم بنیان خانواده در مازندران خبر داد و بیان کرد: این طرح به صورت پایلوت در استان اجرا می‌شود. طرح تحکیم بنیان خانواده در راستای بهبود روابط زندگی و ایجاد نشاط در بین جامعه و خانواده اجرا می‌شود. لذا برگزاری جشنواره زوج‌های خوشبخت با محوریت برنامه آموزشی کسب مهارت‌های خوشبختی که با استقبال معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده کشور همراه نیز بود. بخشی از برنامه‌های طرح تحکیم بنیان خانواده است.

مازندران منشاء اتفاقات بزرگ در حوزه بانوان و خانواده در کشور خواهد بود

مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران از تشکیل اتاق فکر متشکل از ۵۰ عضو متخصص خبر داد و گفت: در این زمینه از متخصصان حوزه‌های مختلف استفاده کردیم این اتاق، اتاق تصمیم‌سازی، مفهوم‌سازی و مفهوم رسانی است و سعی داریم در این اتاق فکر تمام مشکلاتی که در مسیر ما وجود دارد را از بین ببریم. لذا امیدواریم با اتخاذ تصمیمات سازنده در اتاق فکر، استان مازندران منشاء اتفاقات بزرگ در حوزه بانوان و خانواده کشور باشد. چراکه با تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، مذهبی، حقوقی، فرهنگی، هنری، علمی، اموزشی، ورزشی، ‌اشتغال و توانمندسازی زنان روستایی در صدد اتخاذ تصمیمات راهبردی و برنامه‌ریزی‌های بلند مدت و میان مدت در استان هستیم. همچنین تلاش خواهد شد ضمن تعامل سازنده با دستگاه‌های اجرایی استان، مصوبات اتاق فکر در موعد مقرر اجرایی گردد.

تشکل‌های مردم نهاد بازوان حوزه بانوان استانداری مازندران

جمشیدی اظهار داشت: تشکل‌های مردم نهاد بازوان حوزه بانوان استانداری مازندران است به نحوی که علاوه بر آنکه از نظرات آنان بهره‌مند می‌شویم بسیاری از نمایشگاه‌ها، بازارچه‌ها و سایر برنامه‌های ما را نیز آنان برگزار می‌کنند. چراکه بر این باوریم باید از همه توان‌ها و نیروها برای جامه عمل پوشیدن به اهداف و برنامه بهره جست.

برنامه‌های محوری هفته زن در مازندران

مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران اظهار داشت: افتتاح نمایشگاه کارآفرینی، همایش استانی تجلیل از بانوان نمونه استان در مرکز مازندران، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان و تجلیل از مادران نمونه شهدا و جانبازان در شهرستان نوشهر، همایش نقش زن در تحکیم بنیان خانواده با تأسی از فرمایشات رهبری در شهرستان و دیدار با بانوان معلول موفق در شهرستان ساری، همایش فاطمه اسوه نگین آفرینش ویژه دختران، بازدید و تجلیل از زنان پیشکسوت سالمند در شهرستان تنکابن، تقدیر از زنان موفق و کارآفرین و تقدیر از خانواده‌های شهدا و جانبازان در شهرستان گلوگاه، تجلیل از نوعروسانی که در سال ۹۲ با مهریه ۱۴ سکه و کمتر ازدواج کردند، بازدید از مرکز ترک اعتیاد بانوان بابلسر، تجلیل از بانوان نویسنده استان در حوزه دفاع مقدس، تجلیل از بانوان پیشکسوت ورزشی، مادران شهدا و جانبازان، بانوان خلاق استان در عرصه کارآفرینی و بانوان هنرمند که در زمینه خوشنویسی قرآن کریم فعالیت داشتند به صورت استانی در شهر کیاسر، بازدید از نمایشگاه خود اشتغالی بانوان، محصولات خانگی، صنایع دستی و هنرهای بومی در عباس‌آباد، برگزاری همایش نقش متقابل حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در نهاد خانواده، دیدار و تجلیل از خانواده‌های شهدا و مفقودالاثر شهرستان جویبار و نیز برپایی کارگاه عفاف و حجاب در شهرستان بابل از برنامه‌های محوری هفته زن در مازندران عنوان کرد.

زنان بانوان مازندران جمشیدی روز زن بازارچه های محلی بازار مجازی صندوق توسعه زنان روستایی بانونی نمونه فیلم زن مریم جمشیدی