مسیر امن برای مهاجرت ماهیان مولد در هشت رودخانه شیلاتی مازندران

مازندشورا: ساری- ایرنا- معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات مازندران گفت: با همکاری جامعه صیادی به منظور انجام تکثیر طبیعی ماهیان دریای خزر ،امنیت مسیر مهاجرت ماهیان سفید و کپور دریایی در هشت رودخانه شیلاتی استان فراهم شده است.

مازندشورا: عباسعلی شیخ تبار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :در حال حاضر با حضور ماموران شیلات محیط امنی برای تکثیر طبیعی در رودخانه های نسارود ،ازارود ،چشمه کیله ،کاظم رود ،نمک آبرود ،تجن ،نکا رود و بابلرود مازندران بوجود آمده است.
وی با بیان اینکه مهاجرت ماهیان مولد دریای خزر برای تخم ریزی به سمت رودخانه های استان آغاز شده است ،اضافه کرد: پیش بینی می شود امسال حدود 11میلیون قطعه بچه ماهی در این رودخانه ها تکثیر و رها سازی شوند.
معاون شیلات مازندران توضیح داد: ماهیان مولد در مناطق امن اقدام به تخم ریزی کرده ، به گونه ای که بچه ماهیان در فاصله حدود 45روز پس از رسیدن به وزن یک تا دو گرم به سمت دریا می روند.
**لزوم توقف فعالیت کارخانه های سنگ شکن و شن و ماسه در رودخانه های شیلاتی مازندران
شیخ تبار از شرکت آب منطقه ای، محیط زیست و سازمان صنعت، معدن استان مازندران خواست تا فعالیت کارخانه های سنگ شکن و برداشت شن ماسه در این رودخانه متوقف شود.
وی بیان داشت: از 2دهه گذشته تاکنون به دلیل افزایش آلودگی ،برداشت های بی رویه شن و ماسه و تجاوز به بستر و حریم رودخانه ها ، تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه ها به کمتر از پنج درصد رسیده است.
**جاذبه گردشگری مهاجرت ماهیان در رودخانه های مازندران
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران گفت: با اجرای طرح شیل گذاری و ایجاد محیط امن برای تخم ریزی ماهیان مولد ،هر ساله شاهد حضور گردشگران و مردم برای تماشای حرکت های زیبای ماهیان در کنار رودخانه های شیلاتی استان هستیم.
وی ادامه داد: اگر مقوله اصلاح مهندسی و زیست محیطی رودخانه های مازندران به درستی عملیاتی شود، به طور یقین حضور گردشگران برای تماشای مهاجرت ماهیان به سمت رودخانه های منتهی به دریای خزر در شهرهای مختلف استان چشم گیر خواهد شد.
وی از عموم مردم به ویژه ماموران شیلات ،محیط زیست و آب منطقه ای مازندران خواست تا در صورت مشاهده هر گونه صید ماهیان مولد در رودخانه ها را گزارش بدهند.
مازندران علاوه بر در اختیار داشتن 338 کیلومتر ساحل دریای خزر ، 756 قطعه آببندان و 23 رشته رودخانه مهم شیلاتی دارد که مهم ترین کانون های صید و صیادی استان به شمار می روند .
بر اساس آمارهای رسمی ، هم اکنون مازندران 19 درصد ماهیان پرورشی و 6 درصد فرآوری آبزیان کشور را در اختیار دارد .
همچنین 75درصد صید ماهی کیلکا و 43 درصد صید ماهیان استخوانی استان های شمالی کشور هم در این استان انجام می شود.
هم اکنون حدود 11 هزار نفر در زیر بخش شیلات مازندران به صورت مستقیم مشغول فعالیت هستند و حدود 75 هزار تن ماهی سالانه در این استان صید و یا پرورش داده می شود.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
6990/1899

رودخانه ماهیان مازندران استان شیلات مهاجرت شیلاتی دریا دریای فعالیت تکثیر اختیار تماشای اکنون خبرنگار محیط زیست گردشگران خواست ماموران معاون کارخانه منطقه طبیعی برداشت