مازندشورا: سید عبدا... حسینی، دکترای (حقوق تجارت بینالملل و حقوق خصوصی) است. وی یکی از حقوقدانان برجسته کشور در عرصه بینالمللی محسوب میشود و سفرهای سیاسی متعدد به کشورهای مختلف از وی دیپلماتی برجسته ساخته است. حسینی در انتخابات مجلس دهم نیز تا روزهای آخر از جدیترین گزینه اصلاحطلبان و حامیان دولت در آمل بود. اما در نهایت این احمد خضرائی بود که در لیست امید قرار گرفت و نتیجه انتخابات حوزه آمل اینگونه شد که سیدعبدا... حسینی با 22 هزار و 697 رای از مجموع 189 هزار و 751 رای ماخوذه پس از عزتا... یوسفیانملا و رضا حاجیپور در رده سوم قرار گرفته و از راهیابی به مجلس دهم بازماند. از سوابق اجرایی و علمی حسینی میتوان به ریاست سازمان ایرانگردی و جهانگردی کل کشور، مشاور معاون کل نهاد ریاست جمهوری، مشاور معاون حقوقی ریاست جمهوری، مشاور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور، رئیس کارگروه تدوین برنامه ششم توسعه، نماینده و امین سهام شرکت دولتی سرمایه گذاری خارجی ایران ( IFIC ) در اپراتور مخابراتی در حوزه (CIS )، سفیر تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در بلاروس، مشاور حقوقی در نهاد ریاست جمهوری، مدیرکل مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مشاور وزیر و مدیر کل حوزه ریاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره سازمان ایرانگردی و جهانگردی کشور، عضو هیات امنای کانون اتومبیلرانی کشور، مشاور سازمان بازرسی کل کشور، قائم مقام مرکز آموزش مدیریت دولتی کل کشور در حوزه مراکز تخصصی، معاون مدیر کل طرح و برنامه وزارت امور خارجه، مدیر کل طرح و برنامه وزارت امور خارجه و عضو شورای عالی برنامهریزی نهاد ریاست جمهوری اشاره کرد. گفتوگوی کوتاه ما با آقای حسینی پیرامون انتخابات ریاستجمهوری و شورا از نظرتان میگذرد:
تحلیلتان از تاثیر فقدان آیت ا... هاشمی بر انتخابات ریاست جمهوری چیست؟
بدون شك جناب آیتا... هاشمی به فرموده حضرت آیتا...العظمی جوادی آملی از استوانههای انقلاب بودند و نقش كمنظیری در پیروزی انقلاب به خصوص در سالهای آخر دوره شاه داشتهاند و فقدان ایشان با توجه به شان، وزن و جایگاه ویژه ایشان در نظام و البته نقشهای متفاوتی كه در ابعاد مختلف ایفا میكردند، بسیار اثرگذار خواهد بود و البته متناسب با برخورد دوستان و منتقدان ایشان، این اثرگذاری میتواند در حالتهای متفاوتی ظهور و بروز پیدا كند. با توجه به اینكه نظام ما متكی بر اصل استثنایی ولایت فقیه به عنوان بزرگترین میراث امام راحل(ره) است بخش عمدهای از بار فقدان مرحوم آیتالله هاشمی بر دوش یار تقریبا شصت ساله ایشان مقام معظم رهبری قرارخواهد گرفت. از طرفی احتمالا اصلاحطلبان نیاز خواهند داشت كه بیواسطه به رهبر انقلاب نزدیكتر شوند.
فضای انتخاباتی آمل را چگونه ارزیابی می کنید؟
فضای انتخابات شورا در آمل نیز مانند سایر شهرها روز به روز گرمتر میشود و احتمالا حدود دویست نفر برای كسب نُه كرسی اعلام آمادگی خواهند كرد و افراد ثبتنام كننده از طیفهای مختلف سیاسی و اجتماعی خواهند بود از متخصصین صاحب نام دررشتههای مهندسی و برنامهریزی شهری تا افراد فرهنگی كه در قالب هیاتهای مذهبی شهر دارای سوابق و پیشینهای هستند از ورزشكاران تا تجار و فرهنگیان.
نقش جریانات سیاسی آمل در انتخابات شورا چیست؟ آیا توانایی کاهش آرای قومی و قبیله ای و جهت دهی آرای لیستی دارند؟
اخیرا اصلاحطلبان ظاهرا در قامت كار تشكیلاتی قصد دارند وارد عرصه شورای شهر شوند یعنی حداقل مصاحبه سخنگویشان در آمل حاكی از این موضوع است. به احتمال زیاد اصولگرایان هم در قامت یكپارچه و یا تجمع و تشكیلات جداگانه، نسبت به انتخابات شورا واكنش نشان خواهند داد. البته به حسب شایعات و بعضی رصدها دوستان شهردار فعلی هم ممكن است به شكل جدی در عرصه شورا ورود كنند. عدهای از شهروندان آملی وی را مدیری لایق میدانند و قائل به استمرار دوره مدیریت ایشان هستند. هرچند دیدگاهها و نقطه نظرات مخالفی هم دربین جریانات اصلاحطلب و اصولگرا نسبت به ایشان وجود دارد.
عملکرد مدیریت شهری آمل را چطور ارزیابی می کنید؟
ضمن احترام به زحمات ارزشمند شهردار و اعضای شورای محترم شهر در ادوار مختلف، آنچه كه مسلم است شهر آمل ظرفیتهای بیبدیلی دارد كه میتواند تبدیل به چند شهر بسیار زیبا و استثنایی ایران شود و مردم آمل حق دارند از ترافیك روانتری برخوردار باشند و در حوزه اجتماعی و فرهنگی شهر جذابتری داشته باشند. امید است اعضای شورای آتی شهر با آسیبشناسی زحمات گذشتگان، مسیر بهتر و اثربخشتری انتخاب كنند.
تصمیمات حضرتعالی برای انتخابات شورای آمل چست آیا از فرد و گروه خاصی حمایت میکنید؟
بنده چون فاقد تشكیلات سامانیافته و منسجم سیاسی هستم، طبعا قادر به حمایت از هیچ لیست، یا فرد و جریانی نیستم و فكر میكنم به انداره كافی اشخاص و جریانات موثر در این صحنه حضور دارند و نیازی به حضور حقیر در این صحنه نخواهد بود. البته توصیه بنده به دوستانی كه با من مشورت داشتند تاكید بر حضور متخصصینی بوده كه داری سلامت، لیاقت و تجارب مرتبط با امورشهری باشند و به طورخلاصه چهار شرط تخصص و تحصیلات مرتبط با حوزه شهری، تجارب مرتبط، سلامت و پاكدستی و سوابقی كه نشانگر لیاقت و كارامدی نامزد باشد که مهمترین شاخصههای یك نامزد میتواند باشد.
گفتگو: مجید ساجدی فر