مازند شورا: برای روشن شدن موضوع و پاسخ به این پرسشها "صما" نظر علی فرج زاده ها، عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان و سعید خان احمدلو، عضو علی البدل شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان و رییس سازمان نظام مهدسی استان قم و را جویا شد، که شرح آن بدین قرار است.
اجرای طرح در شهرستان های بزرگ کارآمد است
عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان ضمن بیان اینکه پیشنهادی در یک کارگروه با حضور نمایندگان مجلس، نماینده وزیر راه و شهرسازی و نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان تشکیل شد، گفت: پیشنهاد شد که در هر شهرستانی که بالغ بر 500 نفر مهندس در هفت رشته دارد سازمان نظام مهندسی ساختمان تشکیل شود، که بعدا تعداد 500 نفر به 300 نفر کاهش پیدا کرد.
علی فرج زاده ها در ادامه اضافه کرد: این تعداد از نظر سازمان نظام مهندسی ساختمان مناسب نیست و باید شهرستان هایی که بین 800 تا 1000 نفر مهندس در هفت رشته دارند شامل این قانون شوند.
وی با اعتقاد بر اینکه اگر قرار باشد هر شهرستان کوچکی سازمان نظام مهندسی ساختمان داشته باشد، گفت: در این صورت مدیریت واحد استان ضعیف می شود و یک هرج و مرج اساسی کل نظام ساخت و ساز را در بر می گیرد.
نائب رییس سابق اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور شهرستان های بزرگ را مناسب و شامل این طرح دانست و اذعان داشت: هئیت مدیره شهرستان باید زیر نظر استان فعالیت نماید. البته مهمترین وظیفه سازمان ارائه خدمات مهندسی است و سازمان نظام مهندسی ساختمان شهرستان می تواند مهندسان شهرستان مربوطه را برای حصول این مهم هدایت نماید.
عضو اصلی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان خاطر نشان ساخت: با اجرای این طرح رفت و آمد مردم از شهرستان ها به مراکز استان کاهش می یابد و کار ساخت وساز امور مربوط به آن را برای مردم آسان تر می کند، حتی شهرستان های بزرگ زیر مجموعه هایی دارند که شاید مرکز نتواند بطور کامل رسیدگی و کنترل نماید.
فرج زاده ها در پایان با تاکید بر اینکه برای موفق بودن طرح باید تعداد 300 مهندس به 1000 مهندس در هفت رشته افزایش یابد، تصریح کرد: اگر در شهرستان های کوچک این طرح اجرایی شود حرکت مثبت که صورت نگرفته هیچ، باعث افزایش بروکراسی و ایجاد آشوب در سیستم نظام مهندسی ساختمان می شود.
با اجرای این طرح آشفتگی اساسی در سیستم مهندسی ایجاد می شود
عضو علی البدل شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان گفت: اینکه سازمان نظام مهندسی در شهرستان های بزرگ تشکیل شود و خدمات مهندسی ارایه بدهد به نظر طرح خوبی است، اما با توجه به شنیده ها طرح مذکور با شرایط فعلی اساس کار سازمان نظام مهندسی را برهم خواهد زد.
سعید خان احمدلو در ادامه اظهار داشت: طرح با شرایط فعلی یک آشفتگی در کل سیستم سازمان نظام مهندسی ساختمان ایجاد می کند و علاوه بر آن هزینه ساخت و ساز را افزایش می دهد و به عبارتی این هزینه صورت تحمیلی پیدا می کند.
رییس سازمان نظام مهدسی استان قم با اشاره به سیستم اداری استانی که در هر استان یک اداره کل وجود دارد تصریح کرد: در شهرستان ها، اداره شهرستان مشغول فعالیت است. اگر طرح ایجاد سازمان نظام مهندسی ساختمان را هم به این شکل اجرا نمایند مناسب است.
لازم به ذکر است که تعدادی از مهندسین هم تمایل به کار در مرکز استان را دارند پس بهتر است که این طرح با تفکر و بررسی بیشتری اجرایی شود.
خان احمدلو در پایان با اعتقاد بر اینکه باید در جهت ارتقا نماینده سازمان های نظام مهندسی ساختمان در شهرستان ها حرکت شود، خاطر نشان ساخت: باید سیاست های کلی، همان سیاست های استان باشد و ارتقا اختیارات صورت بگیرد، اگر به غیر از این عمل شود آن چیزی که مد نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اجرا نخواهد شد.