مازند شورا: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران گفت: بسیاری از واحدهای مسکونی استان از ایمنی و استحکام لازم برای مقاومت در برابر حوادث غیر مترقبه برخوردار نیستند. رئیس انجمن صنفی بتن آماده مازندران نیز گفت: ساختمان های مازندران ایمن و استاندارد نیستند.

به گزارش مازند شورا به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران، علی رضا یونسی در مراسم افتتاح ساختمان مرکزی ادارات شهرستان سیمرغ  اظهار کرد: مقاومت و دوام در ساخت وسازهای منازل مازندران جدی گرفته شود.

وی افزود: سقف بیشتر منازل مازندران که بصورت سنتی و غیر ایمن با ایرانیت و حلب پوشانده شده اند، تحمل یک متر برف را ندارد.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به بارش اخیر برف در غرب مازندران از بروز خسارت های سنگین دراین منطقه به عنوان مصداق این ناامنی یاد کرد و گفت: بررسی انجام شده از از منازل مسکونی تخریب شده در منطقه نشان می دهد که اکثر این واحدها بدلیل نداشتن سقف محکم تخریب شدند.

وی با بیان اینکه حوادث مختلف اعم از حوادث طبیعی و غیرطبیعی در هر شرایطی در کمین است، خاطر نشان کرد: در این بین مردم در مقابله با حوادث نقش مهمی ایفا می کنند به طوری که در بیشتر کشورها مقابله با حوادث براساس رویکرد های مردم محور انجام می شود.

یونسی افزود: ساخت سازه های ایمن و اصولی می تواند در کاهش خسارت های ناشی از بروز حوادث غیر مترقبه بسیار موثر باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران از همدلی و همراهی مردم و مسئولان مازندران و یاری رساندن به مردم بحران زده غرب مازندران تقدیر کرد و گفت: روح همدلی و همکاری مازندرانی ها دربحران سفید برف غرب مازندران متجلی شد.

ساختمان های مازندران ایمن نیستند

همچنین عباس رویان نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروزه توجه به کیفیت محصولات و خدمات به یک رویکرد ملی و خواست مدنی تبدیل شده است.

وی افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران تولید و فروش محصولات ساختمانی مشمول استاندارد اجباری بوده و پیمانکاران و مسئولان موظف به رعایت اصول کیفی محصولات هستند.

رویان گفت: بتن آماده به عنوان اصلی ترین محصول و شالوده اصلی ساختمان ها بوده که نقش و اهمیت بسزا و حیاتی در ساخت و سازها دارد.

رئیس انجمن صنفی بتن آماده مازندران گفت: ایران بویژه مازندران روی گسل  زلزله خیزی قرار دارد، استاندارد سازی و کیفی سازی ساختمان ها باید در اولویت قرار گیرد، البته در صورتی که این امر تحقق نپذیرد با کوچکترین  زلزله، عمده ساختمان ها و ساخت و سازها فرو می ریزد که در  فاجعه ای عظیم صورت می گیرد و پیامدهای منفی و خسارات ناشی از آن بالاخص تلفات انسانی و تبعات اجتماعی آن  غیر قابل جبران خواهد بود.

وی عنوان کرد: بتن تلفیق و ترکیبی از سنگدانه، سیمان و آب بوده که به نسبت مشخص و معین با هم مخلوط می شوند.

رویان افزود: بتن آماده استاندارد تنها می تواند در واحدهای تولیدی بتن آماده تولید شوند که دارای خطوط تولید بویژه بچینگ، تراک میکیسر و آزمایشگاه های کنترل کیفی است، بدیهی است برای تولید بتن آماده استاندارد باید تمامی مراحل و فرآیند تولید بتن آماده از تهیه مواد اولیه تا حمل و پخش تقویت شود.

وی با اشاره به اینکه میزان درصد بکارگیری انواع سنگدانه، سیمان و آب در طرح اختلاط آن بر اساس فاکتورهای خاص و سنجش استاندارد است، تصریح کرد: متاسفانه در تولید بتن به صورت دستی و یا همان خلاطه ای از آنجایی که از هیچ خط تولید، ماشین آلات و ابزار پیشرفته استفاده نمی شود و ترکیب مواد اولیه از هیچ استانداری برخوردار نیست.

رئیس انجمن صنفی بتن مازندران گفت: متاسفانه مشاهده می کنیم عمر مفید ساختمان های مسکونی در کشور، 10 الی 15سال بوده که این شرایط سبب هدر رفتن و اتلاف منابع ملی و سرمایه های مردمی و تبعات غیر قابل شمارش می شود.

 

رئیس انجمن صنفی بتن مازندران عباس رویان یونسی ساختمان بتن ایمنی مسکن