مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، یحیی صالحطبری صبح امروز در نشست خبری که با هدف اعلام برنامههای آمادگی اورژانس در ایام نوروز برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 563 مأموریت جادهای در کیاسر، یکهزار و 326 مأموریت در فیروزکوه، 3 هزار و 211 مأموریت در محور هراز و یکهراز و 811 مأموریت جادهای در محور کندوان انجام شده است.
وی افزود: در 11 ماه از سال، 81 هزار و 730 مأموریت داشتیم که متوسط ماهانه بیش از 7 هزار مأموریت بوده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به وجود 84 پایگاه اورژانس جادهای در مازندران گفت: بهازای هر پایگاه باید هفت پرسنل داشته باشیم اما در حال حاضر 420 نیروی انسانی داریم.
صالحطبری بیان کرد: آمادهباش فعالیتهای اورژانس مازندران از 24 اسفندماه آغاز و تا 16 فروردینماه ادامه دارد و با توجه به اینکه در استان سالانه بیش از 9 میلیون میهمان نوروزی و 3 میلیون نیز جمعیت ساکن داریم، لذا اورژانس 115 با تمام توان کار خود را انجام داده و در آمادهباش هستند.
وی درباره تعداد مأموریتهای تنها بالگرد مازندران در اورژانس هوایی آمل بیان کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون 45 مأموریت داشتیم که 57 مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: در سالجاری 155 مأموریت ترافیکی داشتیم که 673 مصدوم از خدمات اورژانس پیشبیمارستانی استفاده کردند و در این صحنهها با 37 فوتی مواجه شدیم همچنین 177 مأموریت در حوادث غیر ترافیکی داشتیم که 74 مصدوم درمان اولیه شدند و این حوادث، 73 فوتی در پی داشت.
صالحطبری درباره نوسازی ناوگان موتوری آمبولانس اورژانس 115 مازندران گفت: در حال حاضر دو دستگاه موتورلانس داریم که قرار است تعدادی به این ناوگان افزوده شود.
وی ادامه داد: در مجموع 140 دستگاه آمبولانس داریم که در سالجاری 50 دستگاه آمبولانس بنز اسپرینتر 315 به ناوگان اورژانس 115 مازندران اضافه شده است.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران اظهار کرد: در این استان چهار مرکز پیام اورژانس مستقر در بهشهر، آمل، ساری و چالوس داریم.
صالحطبری با اشاره به استقرار 30 کمپ ساحلی در تابستان سال گذشته خاطرنشان کرد: در این کمپها، 2 هزار و 159 مراجعهکننده داشتیم که 2 هزار و 134 نفر خدمات سرپایی گرفتند و 25 نفر نیز به مراکز درمانی اعزام شدند و در سالجاری نیز کمپهای نوروزی به احتمال زیاد به همین تعداد مستقر میشوند.
وی درباره مصدومان گاز CO در سالجاری نیز اظهار کرد: 69 نفر دچار مسمومیت با مونوکسید کربن شدند که 27 نفر توسط کارشناسان فوریتهای پزشکی به بیمارستان اعزام، 27 نفر در محل درمان شدند و 6 نفر در صحنه فوت شده بودند.
صالحطبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اینکه برای ایجاد روحیه در بین پرسنل اورژانس با توجه به اینکه بعضاً با اتفاقات دلخراشی در صحنه مواجه میشوند، گفت: برای ایجاد روحیه مناسب در آنها، کلاسهای روانشناسی برگزار شد، پایگاههای اورژانس را به دستگاههای ورزشی مجهز کردیم؛ در همین حادثه سقوط بالگرد بهدلیل ترسی که برای پرسنل ایجاد شده بود، روانشناس به اورژانس هوایی اعزام کردیم تا روحیه کادر پروازی تقویت شود.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره آمار ضرب و جرح و خساراتی که بعضاً در هنگام عملیات امدادی برای کارشناسان فوریتهای پزشکی صورت میگیرد، اظهار کرد: نیروهای اورژانس گاهی توهین میشنوند، کشیدهخوردگی، چاقوخوردگی، تهدید، شکستن شیشههای آمبولانس با تبر و نمونههای دیگری از این قبیل را داشتیم اما همه آنها تنها قائل به نجات مصدومان هستند و تمام تلاش آنها برای نشاندن یک لبخند به روی مصدوم و خانواده آنهاست.
وی درباره نجات جان مصدومان در مناطق سختگذر تأکید کرد: موارد زیادی از ایندست مأموریتها داشتیم؛ در بهمنماه سالجاری دو تن از کارشناسان فوریتهای پزشکی برای نجات مصدوم سه کیلومتر را در برف بلده نور و در یک منطقه کوهستانی پیادهروی کردند، دو زایمان در داخل آمبولانس توسط تیم امدادی اورژانس انجام شد که در مناطق کوهستانی بود و مادر و کودک سالم ماندند.
صالحطبری با اشاره به مزاحمتهای تلفنی که بر سر راه فعالیتهای اورژانس 115 است، اضافه کرد: 40 درصد تماسهای شهروندان برای ایجاد مزاحمت است، هر چند برخوردهایی صورت میگیرد اما همچنان با مشکلاتی در این بخش روبهرو هستیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی مازندران در پایان گفت: همه امکانات خود را برای استقبال از نوروز و کمک به مصدومانی که چشم یاری به اورژانس 115 دارند را بهکار گرفتهایم و امیدواریم در سالجاری کاهش مصدومان را داشته باشیم.
انتهای پیام/86001/ح30