اختصاصی مازندشورا: سالهاست شاهد حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی هستیم. زنانی که در مقاطع زمانی مختلف و در بخشهای مدیریتی و غیر مدیریتی نقش و تاثیر خود را به اثبات رسانده اند. این نقش البته محدود به سال های اخیر نمی شود و در دل دفاع مقدس نیز زنان در پشت جبهه و در نزدیک خط مقدم به خوبی از عهده امور بر آمدهاند.
حضور زنان در شوراهای شهر
یکی از کرسیهای مسئولیتی که در چند سال اخیر زنان با برعهده گرفتن آن نقش به سزایی در پیشرفت و توسعه شهری ایفا کرده اند مسئولیت در شورای شهر بوده که در پایتخت بیشترملموس و حتی پررنگ و تاثیر گذار است.
براساس دین اسلام، احترام به زنان و اهمیت به جایگاه آنها امری بسیار واجب است و قانونگذار هم در قانون اساسی جمهوری اسلامی، زنان را در اصول متعددی مورد توجه قرار داده است و بر برابری حقوقی و جایگاه بلند انسانی آنان تأکید دارد. مشارکت نمایندگان زن در قانون گذاریهای کلی و مربوط به زنان در سال های پس از انقلاب اسلامی بهبود یافته است و حضور زنان در شورای شهر پایتخت نمود واضح این حقیقت روشن است و نقش تاثیرگذار منتخبین زن در تصویب قوانین، بهخصوص در حوزه های مختلف زنان، امور اجتماعی و مسائل فرهنگی نتیجه آن است. بنابراین میتوان با الگو پذیری از این حضور فعال بانوان درکنار مردان در نقشآفرینی مدیریت شهری این روند را در تمامی شوراهای کشور داشت چرا که بخش زیادی از امور شهری و جامعه مربوط به زنان است که در خانه و جامعه، نیازمند نگاه مدیریتی اعضای شورای شهر هستند.
نامزدی زنان با نگاه شورای نگهبان
استان ها و شهرستان های مختلف کشور به جهت فرهنگ و سنن متفاوت و نوع تفاوت های زندگی مردمان نیازمند حضور زنان در شورا هستند. یکی از استان هایی که به شدت شاهد حضور تنوع فرهنگ و سنن و جمعیت بالای بانوان در آن هستیم مازندران است؛ استانی که مشکلات حوزه خانواده و زنان آن در راس استان های کشور است اما برنامه ریزی و نگاه ویژه ای در این امر مهم وجود نداشته یا برنامه گذری و مقطعی ضعیفی را شاهد بوده ایم بنابراین جهت رفع این معضلات که گریبانگیر خانوادههای مازندرانی است به حضور بانوان در شوراهای شهر نیازمند هستیم. نگاه مردم در انتخابات و حضور زنان در این عرصه می تواند علاوه بر تاثیری که در مشارکت حداکثری مردم این استان ایفا می کند به اداره بیشتر و بهتر امور زنان، خانواده و پیشرفت و توسعه شهری منجر شود.
هدایت و پیشرفت حضور زنان در مدیریت شهری نیازمند این است که نگاه خشک مرد سالارانه کمی رخت بربندد و مدیران با برنامه ریزی و تصمیم درست راه را جهت تصدی مسوولیت های مختلف باز کنند و همچنین نگاه مثبت و ویژه شورای نگهبان به نامزدهای زن جهت تحقق این امر مهم منجر به مشارکت حداکثری مردم و تحقق عدالت اجتماعی و رفع نگاه تبعیض آمیز نسبت به زنان شود .لازم بهذکر است شهروندان نیز باید با اعتماد به بانوان مسیر حضور آنان را در رسیدن صندلی شورای شهر هموار سازند.
امید که بیش از گذشته با حضور زنان در عرصههای مختلف جامعه و بستر اداره امور آن، شاهد پیشرفت کشورعزیزمان ایران به شکل یکپارچه و با قدرت باشیم تا پرچم همبستگی و وحدت در همه اقشار و عرصه ها به بار نشیند.