مازند شورا: معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح جامع هادی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در دستور کار قرار دارد گفت: هیچ وقت سیاست ما این نبوده که در یک کوچه شش متری آپارتمان ۶ طبقه ساخته شود و تخلفاتی که در این زمینه روی داده سیاست ما نیست.

مازند شورا: معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح جامع هادی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در دستور کار قرار دارد گفت: هیچ وقت سیاست ما این نبوده که در یک کوچه شش متری آپارتمان ۶ طبقه ساخته شود و تخلفاتی که در این زمینه روی داده سیاست ما نیست.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری اعضای شورای عالی شهرسازی و معماری اظهار داشت: مسئولیت‌های شورای علای شهرسازی و معماری باید به صورت طبیعی براساس افزایش کیفیت زندگی مردم در منطقه جغرافیایی (شهر یا روستا) تهیه شود.

وی با بیان اینکه در راستای برنامه آینده و تحول کیفیت زندگی مردم ناگزیریم برخی از تصمیمات گذشته را مورد بازنگری قرار دهیم تصریح کرد: با این کار در واقع وظایف شورا مضاعف شده است اما از خسارت‌های احتمالی آینده جلوگیری خواهد شد.

قائم مقام سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه به طور جدی مراقب بافت‌های تاریخی و آثارثبت شده هستیم گفت: مجموعه جریاناتی که در دولت باعث ایجاد اشتغال و استفاده از فواید گردشگری می‌شود مورد توجه قرار خواهد گرفت.

به گفته حجت با تیمی که در وزارت راه و شهرسازی حضور دارد آینده شهرهایی که بافت تاریخی دارند بسیار امیدوارکننده است و این شهرها آرامش بیشتری خواهند داشت.

متصدی نماینده سازمان محیط زیست به عنوان یکی از اعضای شورای عالی معماری و شهرسازی نیز با بیان اینکه باید به سمت توسعه پایدار فعالیت‌ها گام برداریم اظهار کرد: این توسعه پایدار باید هم حافظ حقوق شهروندان باشد هم اینکه اجازه دهد فعالیت‌ها به حفظ کیفیت زندگی و رشد اقتصادی منجر شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه جلوگیری از تخریب‌های زیست محیطی یکی از برنامه‌های شورای عالی معماری و شهرسازی است بیان کرد: از این رو تلاش می‌کنیم با مجموع برنامه‌ها به سمت اهداف مورد نظر از جمله ارتقای شاخص‌های زندگی حرکت کنیم.

متصدی با بیان اینکه متاسفانه جلوگیری از تخریب زیست محیطی قبلاً‌ رعایت نشده است گفت: این مباحث توسط شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی می‌شود تا تصمیمات قبلی اصلاح شود و شاهد تخریب‌های زیست محیطی بیشتری نباشیم.

در ادامه این نشست جلالی نماینده جهاد کشاورزی در شورای عالی معماری و شهرسازی گفت: باید مجموعه کشور از جمله شهرها و روستاها را در توسعه در نظر بگیریم. موضوعی که در ایران به عنوان مجموعه به یک چالش اساسی تبدیل شده تغییر اقلیم و افزایش گازهای گلخانه‌ای است.

وی ادامه داد: قرن ۲۰ میلادی لطمه زیادی به محیط زیست وارد شد و به طور متوسط سالانه ۳.۷ میلیون هکتار از جنگل‌های جهان کاسته شده است.

نماینده جهاد کشاورزی در شورای عالی معماری و شهرسازی با بیان اینکه مصرف انرژی در حال حاضر نسبت به قرن بیستم ۱۵ برابر شده اظهار کرد: این در حالی است که تولید گاز کربنیک ۱۷ برابر شده و سرانه ایران به حدود ۸ تن در سال رسیده است.

جلالی با یادآوری اینکه هر هکتار جنگل ۸ تن اکسیژن تولید می‌کند و ۸ تن گاز کربنیک را جذب می‌کند گفت:‌ حفظ خاک و جلوگیری از تغییر کاربری‌ها یکی از نیازهای اساسی جوامع شهری است و باید در این بخش به جوامع روستایی در حوزه توسعه پایدار و متوازن توجه شود.

قائدی نماینده وزارت دفاع در شورای عالی معماری وشهرسازی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل این شورا حفظ منابع طبیعی در دستور کار قرار داشته ، گفت: اخیراً‌ پدافند غیرعامل و مقابله با حوادث طبیعی و انسان ‌ساخت در دستور کار این شورا قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه مراکز نظامی داخل شهرها سرسبزترین و بهترین نقاط را برای شهرها ذخیره کرده اند گفت: این ذخیره سازی فرصت مناسبی را برای مسئولان شهری به وجود آورده تا در طراحی شهری متناسب سازی را داشته باشند.

همچنین در این نشست مجیدی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی از جایگاه ویژه ای برخوردار است گفت: نصب حتی یک تیر چراغ برق باید در شورا تصویب شود اگر وزارت راه راه می سازد و وزارت نیرو سد باید پایه این پروژه عمرانی در شورای عالی معماری و شهرسازی گذاشته شده باشد.

مجیدی با بیان اینکه طرح جامع هادی شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در دستور کار قرار دارد گفت: هیچ وقت سیاست ما این نبوده که در یک کوچه شش متری آپارتمان ۶ طبقه ساخته شود. تخلفاتی که در این زمینه روداده است سیاست ما نیست.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در چند مورد با این چنین تخلفاتی برخورد شده و این رویه ادامه خواهد داشت.

همچنین شاملو نماینده بنیاد مسکن در شورای عالی معماری و شهرسازی با تاکید بر اینکه استفاده از منابع باید با نگاه آمایشی صورت گیرد گفت: خوشبختانه در دوره جدید وزیر راه به این موضوع توجه خاصی دارد و در حوزه فعالیت بنیاد مسکن ورودی خوبی داشته است.

وی با تاکید بر اینکه نگاه یکپارچه از ویژگی های شورا است اظهار کرد: بازسازی بافتهای تاریخی و توجه به سکونت روستاییان در دستور کار قرار دارد که امید است ادامه این روند ارتقای زندگی مردم را به دنبال داشته باشد.

همچنین کاراندیش نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان یکی از اعضای شورای عالی معماری و شهرسازی نیز با بیان اینکه زندگی در محیطی می‌تواند سازنده باشد که فضاها همانند و متناسب با نیاز جامعه باشد اظهار کرد: فرهنگ زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی هر جامعه است اما متاسفانه در برخی تصمیم گیری‌ها توجه متقاضیان و مسئولان کمتر به فرهنگ بوده است .

وی با اشاره به اینکه سرانه فضای فرهنگی در کشور بسیار پایین است اظهار کرد: به عنوان مثال در شهر تهران با وجود توسعه فراوان تنها تالار تئاتر این شهر مربوط به ۴۷ سال پیش است. از سوی دیگر سینماها در حال فرسودگی هستند و هیچگونه درآمدی ندارند.

معاون توسعه و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: متاسفانه بی‌توجهی به فضای فرهنگی در تصمیم گیری‌ها درآمدهای اقتصادی را تحت شعاع قرار داده و این مسئله باعث شده اهل فرهنگ نتوانند ذوق خود را برای تولید آثار فاخر فرهنگی به مرصع ظهور برساند.

به گفته کار اندیش توسعه فضاهای فرهنگی یکی از برنامه های وزارت فرهنگ است اظهارکرد: خوشبختانه براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است در مجتمع‌های مسکونی و اقتصادی فضای فرهنگی ایجاد شود تا شاهد توسعه فرهنگ و معماری ایرانی اسلامی در سطح کشور باشیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: براساس تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۳ دولت موظف است یک درصد تملک دارایی‌های کل دستگاه‌های اجرایی در همان پروژه‌ها به خرید کالای فرهنگی تولید داخل اختصاص دهد.

وزارت راه و شهرسازی طرح هادی شهرهای زیر 25 هزار شهرداری شورای شهر شورای عالی معماری مسکن