مازند شورا: دوست‌داران محیط زیست و پرندگان مهاجر از در معرض خطر بودن 5 هزار قوی مهاجر در منطقه سرخرود مازندران خبر می‌دهند

مازند شورا: روستای وزرا بخش سرخرود در شهرستان محمودآباد یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی و زیستی را در خود جای داده است.

هر ساله همزمان با اواسط پاییز قوهای مهاجر از مناطق اروپایی و سیبری به این منطقه مهاجرت کرده و در تالاب این روستا مناظر زیبا و بی‌بدیلی خلق می‌کنند.

زمستان‌گذرانی این قوهای مهاجر در این روستا هر ساله مسافران و توریست‌های زیادی را به این منطقه گسیل می‌کند اما در سال‌های اخیر کمبود منابع غذایی، زندگی این میهمانان طبیعت مازندران را در خطر نابودی قرار داده است.

دوست‌داران محیط زیست معتقدند تعداد بالای این قوها و کم بودن مساحتی که این پرندگان در آن زندگی می‌کنند سبب کمبود منابع غذایی برای این پرندگان شده است.

سرپرست کانون کوهنوردان البزر در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه هر ساله پرندگان زیادی از مناطق سیبری و سردسیر به تالاب‌ها و پناهگاه‌های مازندران مهاجرت می‌کنند، تصریح کرد: این پرندگان عمدتا از مزارعی که در طول زمستان کشت نمی‌شود و بوته‌های برنجی که در زمین‌ها باقی مانده است تغذیه می‌کنند.

مهدی مسچی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر به علت آلودگی رودخانه‌ها و زیستگاه‌های این پرندگان منابع غذایی این پرندگان دچار چالش شده است، افزود: امروز اکوسیستم این منطقه به‌هم‌خورده است و هیچ پشه، قورباغه و ماری که باید در شالیزارها به وفور یافت شود وجود ندارد.

وی با بیان اینکه آلودگی رودخانه‌هایی که به تالاب‌ها و دریاچه‌ها می‌ریزند زندگی این پرندگان را تهدید می‌کند، یادآور شد: امروز تقریبا منابع غذایی این پرندگان به پایان رسیده و نیز صید بی‌رویه زندگی این پرنده‌های مهاجر را تهدید می‌کند.

مسچی با اشاره به اینکه کمبود غذا این پرندگان را به سوی دام‌های صیادان می‌کشاند، گفت: نهادهای دولتی در این باره سکوت کرده‌اند و نیز درباره کمک‌های غذایی نیز توان مالی آن را ندارند.

وی بیان داشت: ما به دنبال کمک‌های مردمی برای تامین غذای روزانه این پرندگان هستیم.

رئیس انجمن حمایت از پرندگان مهاجر سرخرود نیز در گفت‌وگو با فارس با اعلام اینکه 5 هزار قوی مهاجر در این  منطقه زندگی می‌کنند، گفت: این قوها روزانه دو تا سه تن غذا نیاز دارند در حالی که ما روزانه یک تن نیز غذا نمی‌توانیم در اختیار آنها قرار دهیم.

مسعود محمدی با اشاره به اینکه تاکنون مردم 12 تا 13 تن غذا به این قوها کمک کرده‌اند، افزود: این میزان کمک‌ها کافی نیست و تقریبا روزی سه قو جان خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: این منطقه 50 تا 60 هکتار مساحت دارد و برای تامین غذای این تعداد پرنده کافی نیست.

محمدی با اشاره به اینکه این پرندگان برای تامین غذا به مکان‌های ناامن می‌روند و شکار می‌شوند، یادآور شد: برخی نیز روزانه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه مردم در این زمینه می‌توانند کمک زیادی برای تامین غذای این پرندگان انجام دهند، تصریح کرد: ذرت و گندم و بیشتر دانه ذرت برای تامین غذای این پرندگان موردنیاز است.

به گزارش فارس، این پرندگان که تا اواخر اسفندماه میهمان مازندران هستند مسلما نیاز به حمایت‌های دولتی و مردمی دارند. به نظر می‌رسد محیط زیست و نهادهای دولتی در این زمینه از کمبود اعتباراتی رنج می‌برند که قادر به بیان و تامین آن نیستند./ الناز پاک‌نیا

سرخرود محیط زیست قو مهاجر قو