مازند شورا: تامین مایحتاج خانواده در اسلام بر عهده مرد خانواده گذاشته شده و هر فردی بنا به اقتضاعات جامعه شغلی را برای تامین زندگی خویش انتخاب میکند.
برخیها به دلیل ناملایماتهای روزگار امکان دسترسی به شغل مورد علاقه برایشان فراهم نمیشود و برای تامین مایحتاج زندگی شغل شریف کارگری و کار در کارگاههای ساختمانی را در پیش میگیرند.
بیمهری به کارگران
کارگران ساختمانی از عدم برخورداری از تغذیه مناسب، بیمه، امنیت شغلی، دستمزد کافی، مشخص نبودن ساعت کار و نامناسب بودن وضعیت ایمنی در محیط کار، قبل از اعزام به محل کار از نداشتن سرپناهی که شانیت این اقشار جامعه را حفظ کند نیز در رنج هستند.
اسلام و نحوه برخورد با کارگر
در دین مبین اسلام سفارشی زیادی به حقوق کارگر شده است و پیامبر اسلام برای عظمت دادن به شغل شریف کارگری دست کارگری را بوسید.
بوسیدن دست کارگر توسط برجستهترین شخصیت جهان اسلام پیامبر(ص) باید مسئولان و دست اندرکارن را برای توجه بیشتر به دغدغه و معیشت کارگران سوق دهد که حداقل مسئولان برای حفظ وشان کارگران ساختمانی محلی مناسبی را برای استقرار کارگران ساختمانی برای اعزام به محیط کار در دستور کار قرار دهند.
جایگاه استقرار کارگران ساختمانی در بیشتر نقاط کشور میادن پایین شهر با هیچ گونه امکانات گرمایشی وسرمایشی در زمستان و تابستان تعریف شد.
درد مشترک کارگران ساختمانی در کشور
قصه پر غصه کارگران ساختمانی در بیشتر استانهای کشور یکی است و اگر پای درد دل آنها درباره علت گرایش به این شغل بنشینی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
در بین کارگران ساختمانی که در چهار راه حضور مییابند از همه نوع قشر تحصیل کرده دانشگاهی، دانشجو، بازنشسته، ورشکسته، اخراجی از محیط کار بنا به دلیل ورشکستگی کارگاه و مال باخته در اثر سانحه تصادف و حتی برخی از دانشآموزانی که استطاعت مالی ندراند برای تامین هزینه تحصیل مجبور میشوند روزهای تعطیل را در سر چهار راه که محل استقرار کارگران ساختمانی است حضور پیدا کنند.
سرپناه دغدغه فراموش شده برای کارگران چهار راهها
بیشترین دغدغه که در این گزارش مدنظر است عدم وجود سرپناه مناسب برای کارگرانی که در سر چهار راه در شهرها حضور پیدا میکنند و شان و جایگاهی که اسلام برای کارگرد تعریف کرده کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
قولهای دهن پرکن مسئولان
مسئول انجمن کارگران ساختمانی ساری درباره ایجاد سرپناه برای کارگران ساختمانی در استان مازندرن گفت: یکی از دغدغه جدی ما ایجاد سرپناه برای کارگران ساختمانی است.
صمد ربانی خاطرنشان کرد: دغدغه نداشتن سرپناه مناسب برای کارگران ساختمانی در مازندران را به مسئولان شهری و استانی ارائه کردیم و قول مساعد در این زمینه ارائه شد.
وی با بیان اینکه توانایی ساخت سرپناه مناسب برای کارگران ساختمانی توسط کارگران استان وجود دارد، بیان داشت: با ایجاد این مرکز امکان افزایش خدمات مطلوب به کارگران ساختمانی فراهم میشود.
این مسئول ادامه داد: با ایجاد سرپناه مناسب به کارگران ساختمانی امکان آموزشهای حین کار نیز برای این قشر از افراد فراهم میشود و حتی توزیع عادلانه کار در بین کارگران ساختمانی نیز در دستور کار قرار میگیرد.
ربانی بیان داشت: به دلیل نابسمانی و بینظمی که وجود دارد ممکن است کارگر مستحق به کار، شاید نتواند روزهای متمادی کاری برای خویش در ازدحام و شلوغی تعداد کارگران دست و پا کند و شرمنده زن و فرزند خویش شود.
کمبود زمین مانع اجرایی شدن ایده مدیران در مازندران
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران در گفتوگو با خبرنگار فارس با اعلام اینکه ایجاد سرپناه برای کارگران ساختمانی در استان مازندران از دغدغه جدی این سازمان است، گفت: در جریان مشکلات موجود به کارگران ساختمانی هستم.
علی بابایی کارنامی خاطرنشان کرد: در همین ارتباط با مسئولان شهری استان مازندران صحبتهای انجام شد که شهردار ساری قول مساعد برای در اختیار دادن زمین برای ایجاد سرپناه به کارگران ساختمانی داد.
وی بیان داشت: برای ایجاد سرپناه برای کارگران ساختمانی دغدغه تامین منابع وجود ندارد و تنها مشکل ما در استان مازندران تامین زمین است.
این مسئول خاطرنشان کرد: غیر از مرکز استان مازندران هر شهردار و مسئولی شهری برای ایجاد سرپناه برای کارگران ساختمانی اقدام کند تامین منابع مالی به صورت تسهیلات در اختیارشان قرار میگیرد.
وی گفت: تلاش داریم که یک سرپناه مناسب برای کارگران ساختمانی در مازندران به صورت پایلوت تا پایان سال 92 و یا اوایل سال 93 در مازندران اجرایی شود.
به گزارش فارس، این روزها زمین بهانهای شد برای بسیاری از کارهای نکرده در مازندران و این طرح این طور که از صحبتهای مسئولان پیدا است به سرنوشتی دیگر طرحهای معطل مانده در زمین دچار میشود.