می‌توان در ستاد بازسازی عتبات عالیات یك والفجر 8 دیگری آفرید/ ضرورت بهره‌مندی از توان بسیج و تشکل‌های مردم نهاد

اختصاصی مازند شورا: در صورت سازماندهی نیروها در دهیاری‌ها، مساجد، پایگاه‌های بسیج، روستاها و شهرها می‌توان در ستاد عتبات یك والفجر 8 دیگری آفرید./ ما در مازندران 3500 پایگاه مقاومت محلی داریم با این حال اگر در ساختار ستاد بازسازی عتبات عالیات ارتباطات ساختاری ما تا آخرین مرحله و رده‌های مسئولین درست برقرار نشود حاصل زحمات آن 3500 پایگاه مقاومت بسیج هم نمود چندانی نخواهد یافت.

اختصاصی مازند شورا: بازسازی عتبات عالیات اگرچه ریشه‌ای تاریخی دارد اما به شکل سازمان یافته آن در استان مازندران سابقه‌ای 10 ساله دارد. لذا روند نقش مازندران در بازسازی عتبات عالیات به نحوی بوده است که به گفته مسئولین مازندران جزء پنج استان برتر در امر بازسازی عتبات عالیات است. در این باره سردار شاهچراغی مدیر اجرائی هیات امنا ستاد بازسازی عتبات عالیات مازندران نیز اظهار داشت:

بازسازی عتبات عالیات به عقاید ما بازمی‌گردد

تلاش در عرصه عتبات عالیات یک کار دلی و ذوقی است خیلی کار ابلاغی و دستوری نیست. لذا این عمل به دل و باور و علاقه انسان ها باز می‌گردد لذا کسی در این حوزه ورود پیدا می کند کاری که بجز زحمت، پیگیری و وقت گذاشتن ندارد. از این منظر ستاد بازسازی عتبات عالیات نه سپاه پاسداران است که بخواهید درجه‌ای بدهند یا که اداره است بخواهند پستی بدهند اگر قرار باشد کسی چیزی طلب کند از ائمه و خاندان عصمت و طهارت طلب می‌کند.

اگرچه ستاد بازسازی عتبات عالیات و اصل کمک به بقاع متبرکه متأثر از باورها و اعتقادات ماست و لذا بارها شاهد بوده ایم که کشاورزی محصول کشاورزی خود را اهدا می‌کند و یا تاجری ده‌ها میلیون تومان وجه نقد می‌دهد.

ضرورت ساختار بخشی به ستاد بازسازی عتبات عالیات

فرمانده سپاه کربلا مازندران ادامه داد: اما این کار معنوی نیز نیاز به یک ساختار و یک سازمانی دارد که این خیرات و کار اعتقادی را تبدیل به فیزیک بکند یعنی کار میل معنوی را تبدیل به یک محصول مادی بکند. اینجاست که ساختار تعریف شده ستاد عتبات عالیات در استان‌ها و شهرستان‌ها دارای هئیت امنا می‌باشد. با این همه بعضی از مسئولین ورود پیدا کرده‌اند و برخی نیز در این امر وارد نشده‌اند بعضی با رغبت واردشده‌اند و بعضی کم میل‌اند. لذا باید سازوکاری فراهم بشود تا نارسائی‌ها برطرف گردد چراکه در این مسیر مشکلاتی هم است که یکی از آنها مشکل سازماندهی است یعنی توقعات ستاد از مجموعه بیرونی است که آن مجموعه بیرنی خوب هماهنگ نمی‌شود شاید مشکل با ستاد باشد و یا فرماندار یا استانداری ولی به هر صورت ما هنوز نتوانستیم از یک ساختار سازمانی که تا آخرین رده مدیریتی در شهرها و روستاهای استان برود بهره ببریم.

ستاد بازسازی عتبات عالیات نیازمند هم‌افزایی مدیران

سردار محمدتقی شاهچراغی یادآور شد: ما در مازندران 3500 پایگاه مقاومت محلی داریم با این حال اگر در ساختار ستاد بازسازی عتبات عالیات ارتباطات ساختاری ما تا آخرین مرحله و رده‌های مسئولین درست برقرار نشود حاصل زحمات آن 3500 پایگاه مقاومت بسیج هم نمود چندانی نخواهد یافت.

پایگاه‌های بسیج از همه آنها بهتر كار می‌كنند. و كاری به سپاه مازندران ندارند و از سپاه شهرستان هم بهتر كار می‌كنند. ولی این ساختار معیوب است. چون باید این مجموعه مثل یك زنجیره به هم پیوسته اشد.

ما مشكلی كه در ستاد عتبات عالیات داریم این است که یك همچین ساختاری را تعریف نكردیم یا اگر هم كرده ایم، عملیاتی و اجرائی نشده است. باوجود ده‌ها فرمانداری و چندین بخشداری و دهیاری در استان می‌توان با هم افزایی ظرفیت‌ها، عملکرد بهتری داشت.

مردم؛ نیروی محرکه و پیش برنده ستاد بازسازی عتبات عالیات اند

مدیر اجرائی هیات امنا ستاد بازسازی عتبات عالیات مازندران اظهار داشت: ظرفیت عظیم دیگر مردم هستند. اما این ظرفیت ناشناخته است مثلا برگزاری مراسمات عاشورا نمونه بارزی از ظرفیت عظیم مردم است چراکه کسی نمی‌تواند مدعی شود مجری و برگزار کننده این مراسمات است. لذا نه کسی و سازمانی می‌تواند ادعا کند که مراسمات عاشورا را برگزر می‌کند و نه ما می‌توانیم مدعی شویم عامل ستاد بازسازی عتبالت عالیات هستیم، نیروی محرکه و پیش برنده ستادبازسازی عتبات عالیات مردم هستند لذا ضروری است ستاد عتبات باید از شبكه‌های موجود و ظرفیت‌های مردم بهتر استفاده كند.

بهره‌گیری از توان مردم و مسئولین متناسب با فرهنگ و توان اقتصادی هرمنطقه

فرمانده سپاه کربلا مازندران اظهار داشت: نباید در همه شهرها عملکردها یکسان و مشابه و دستورالعملی باشد مثلا ضروری نیست در گلوگاه همان كاری انجام بشودكه در رامسر می‌شود. چراکه سطح درامد، نوع کمک‌های مردمی، و تا حدودی فرهنگ ها متفاوت است. باید برای شبکه سازی این توان‌ها اقدام نمود مثلا تجربه نشان داده است شبکه سازی به منظور استفاده از ظرفیت ها و توان خواهران موفق بوده است.

می‌توان در ستاد بازسازی عتبات عالیات یك والفجر8 دیگری آفرید

فرمانده هشت سال دفاع مقدس ضمن یادآوری حماسه سازی‌های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس و خلق ولفجر هشت افزود: در صورت سازماندهی نیروها در دهیاری‌ها، مساجد، پایگاه‌های بسیج، روستاها و شهرها می‌توان در ستاد عتبات یك والفجر 8 دیگری آفرید. لذا اگرچه تاکنون در حوزه بازسازی عتبات عالیات کارهای فراوانی انجام شده است اما حد و ظرفیت مردم استان مازندران بیش از اینهاست.

یکی از اهداف ستادبازسازی عتبات عالیات مازندران تامین 1000 متر ساخت صحن حضرت زهرا(س) است این میزان برای توان مازندران کاملا امکان پذیر است.

آموزش و پرورش حلقه وصل ستاد بازسازی عتبات با خانواده‌ها

سردار محمدتقی شاهچراغی افزود: آموزش و پرورش از طریق دانش آموزان می‌تواند به هم افزایی و بسیج خانواده دست زند به عنوان مثال طرحی مثل پخش پاکت در مدارس و یا توزیع کیسه برنج توسط دهیاران اقدامات موثر و خوبی بود که تاکنون انجام شد و باید این روند ادامه یابد. درواقع آموزش و پرورش یک خانواده بزرگ از دانش آموزان و معلمان می‌باشد و همچنین حلقه وصل ستاد بازسازی عتبات عالیات با خانواده‌ها. حتی در ایام جنگ تحمیلی نیز دانش آموزان به میزان بضاعت خود جبهه حق را یاری می‌نودند.

روستائیان پیشگام در بازسازی عتبات عالیات

فرمانده سپاه کربلا مازندران ادامه داد: روستاهای ما از ظرفیت‌های معنوی بسیاری برخوردارند همین امر سب شده در کمک به ستاد بازسازی عتبات عالیات پیشگام باشند لذا بهره‌مندی از توان 3300 روستای ساکن نشین می‌تواند پشتوانه و عامل دلگرمی ستاد باشد.

روحانیت و حوزه‌های علمیه عامل غنای فرهنگی و مذهبی ستاد بازسازی عتبات عالیات

وجود حوزه‌های علمیه متعدد در استان و جایگاه معنوی علمای برجسته استان و بزرگانی که از این استان برخاسته ا‌ند و امروز از بالاترین درجات علمی و حوزوی برخوردارند و همچنین وجود 800 روحانی و طلبه در مازندران می‌تواند به غنای فرهنگی و مذهبی این کارفرهنگی بی‌افزاید و سبب ورود هرچه بیشتر مردم به این عرصه گردد.

ستاد بازسازی عتبات عالیات عامل وحدت حوزه و دانشگاه

مدیر اجرائی هیات امنا ستاد بازسازی عتبات عالیات مازندران اظهار داشت: دانشجویان عزیز ما که در عرصه اردوهای جهادی خوش درخشیدند نیز می‌توانند با ورود به این عرصه توان اجرایی ستاد را افزایش دهند، بسیج دانشجویی و دیگر تشکل‌های دانشجویی سرشار از انگیزه و توان‌اند که می‌توانند افکار عمومی را برای بازسازی ستاد عتبات عالات متمرکز و هدایت نمایند و در این بخش نیز با وحدت حوزه و دانشگاه حرکت فرهنگی و علمی ستاد بازسازی عتبات عالیات نمود بیشتری یابد چه این که بازسازی عتبات عالیات هم عملکردی عمرانی دارد که برگرفته از دانش تخصصی، فنی و مهندسی می‌باشد و هم حرکتی فرهنگی است. لذا ستاد عتبات عالیات هم عامل وحدت اندیشه‌ها و عملکردهای حوزه و دانشگاه است و همر نیازمند بیشتر این وحدت و حضور آنان در این عرصه.

ضرورت بهره‌مندی از توان بسیج و تشکل‌های مردم نهاد

شاه چراغی ادامه داد: تشکل‌های مردم نهاد همچون تشکل‌هایی که در زمینه شهدا، ایثار و شهدات و غیره فعالند در این زمینه نیز می‌توانند اثر گذار باشند. همچنین بسیج از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است بیش از 6000 رده مقاومت داریم که باید از آنها استفاده شود باید این باور القا شود تنها راه کار جمعی است. لذا ستاد عتبات باید یک مجموعه یکدل، یکرنگ، یک پارچه باشد که نیاز به مراقبت دارد. تا انشاء الله چیزی که شایسته این مردم خوب و با صفا و با اخلاص و مهربان در مازندران در حوزه عتبات عالیات است اثرش را نشان دهد و اگر در این میدان و صحنه وارد نشویم دیگران جایگزین می‌شوند و انجام می‌دهند انشاء الله مازندران که در انقلاب و جنگ سهم بسزا و ارزشمندی داشته در این حوزه هم سربلند بیرون بیاید.

ستاد بازسازی عتبات عالیات مازندران آیت الله طبرسی ربیع فلاح سردار شاهچراغی غلامرضا رمضانی پور محمد حسن اصغری رحمت عزیزی طاهایی مازند شورا