شورا ها و چشم انداز آینده

اختصاصی مازندشورا: شورای های شهر و روستا که به اختصار آن را "شورا " مینامم از جمله اهرم های متوازن کننده توسعه و نیروی محرک چرخه صنعت گردشگری و تزریق منابع مالی در حوزه جغرافیای استان میباشند...

اختصاصیی مازندشورا: استان مازندران از وسعتی معادل ۱٫۴۶ درصدمساحت کشور ایران برخوردار است. با جمعیتی حدود 3.2 میلیون نفر در 22 شهرستان . استان مازندران با توجه به جغرافیای خاص خود موقعیت ممتازی در جذب توریسم و توسعه صنعت گردشگری دارد . از جمله زیر ساخت های توسعه صنعت گردشگری در این استان میتوان نقش مهم مدیریت شهری در همه شهرها و روستا را یاد آور شد .
با توجه با مقدمه فوق به نقش و جایگاه مدیریت شهرو روستا در توسعه زیر ساخت ها و کمک به صنعت گردشگردی و افزایش درآمد های داخلی استان میپردازم .
شورای های شهر و روستا که به اختصار ان را "شورا "  مینامم از جمله اهرم های متوازن کننده توسعه و نیروی محرک چرخه صنعت گردشگری و تزریق منابع مالی در حوزه جغرافیای استان میباشند
1.  زیبا سازی با نگاه به فرهنگ بومی استان و الهام گیری از خصوصیت های زندگی نیاکان ما و خلق اثر ه هنری توسط هنرمندان رشته های مختلف هنری میتواند چشم انداز زیبایی به شهر های شمالی ما بدهد .
2.  نیاز سنجی دقیق  در استفاده از شرایط موجود و ترسیم درستی از آینده استان در اهداف تعیین شده در برنامه اقتصادی و اجتماعی دولت ازجمله برنامه های مدیریت شهری ( شورا ها ) میتواند باشد.
3.  اینکه استان مازندران با پهنه وسیع سبزو آبی و ارتفاعات چشم نوازش در حال حاضر به چه میزان به پروژه های زیر ساختی در شهر و روستا از جمله ( خیابان و معابر مناسب ، فضای سبز ، مراکز فرهنگی و هنری ، مراکز خرید ، سامان یافتگی حاشیه شهر ها  و استفاده بهینه از حاشیه رودها و سواحل دریاو دامنه های سبز کوه ها ) دسترسی دارد ؟ و چه برنامه های میتوان در افق یکی برنامه 30 ساله برایش ترسیم نمود ؟
عمده مشکلات مهم استان مازندران که میتواند مشکلات شورا ها هم باشد  نبودن برنامه ای جامع و همگن برای استان که متناسب باآن برنامه فعالیت های مدیریت شهری و روستایی بعنوان یک زیر برنامه مورد ارزیابی قرار گیرد ،میباشد .
چه بسا  هریک از شورای های شهرستان ها تصمیمات مهمی را در پهنه شهری ( فعالیت هایی جزیره ای ) اتخاذ نمایند  ولیکن امکان آن هست که فعالیت ها با تصمیمات کلی برنامه زاویه داشته وزمان دستیابی در مسیر توسعه استان را  طولانی نماید .
شهر های بزرگ استان مازندران برای یک دوره 30 ساله آینده جهت برون رفت از مشکلات ترافیکی و یا کاهش محسوس آن در هریک از این شهر ها نیاز به دستکم ایجاد 15 تا 25 کیلومتر خیابان و معابر جدید داشته و برای همین زمان به تعداد تقریبی 5 الی 7 پل رو گذر و یا زیرگذر میبایست ایجاد گردد. احداث فضاهای فرهنگی و هنری جدید  به مساحت تقریبی 7000 تا 10000 متر مربع  ایجاد حداقل 3 الی 4 اسکله خصوصی پر رونق در ساحل دریا،  جذب سرمایه گذاران موفق و موثر جهت ایجاد 5 واحد گردشگری بزرگ ( هتل پنج ستاره  و مراکز تفریحی مربوطه )در استان  از نیاز های مبرم مدیریت شهری درحال وآینده میباشد .و تحقق آنها با درایت و تصمیم سازی های مدیریت شهری بوجود خواهد آمد.
با توجه به موارد فوق ، ریل گذاری برای رسیدن به چشم اندازه 30 سال آینده در شهر های استان مازندران از مهمترین ماموریت های مدیریت شهری میباشد . پرداختن به برنامه های کوتاه مدت در خصوص زیباسازی شهر ، آسفالت معابر و زیر سازی و رنگ  آمیزی از خدمات واحد های سازمانی شهر داریهاست و پرداختن به این موضوعات در مدیریت کلان شهری ( شورای شهر ) ، جز اتلاف زمان و طولانی شدن زمان دسترسی به اهداف بلند ، عایدی دیگری ندارد.
با توجه به موارد ذکر شده
1-   کاندیدای محترم شورای شهر وروستا ، با پرهیز از برنامه کوتاه مدت خود میبایست به برنامه میان مدت ( تحقق برنامه در دوره چهار ساله )و بلند مدت ( ایجاد بستر زیر ساختی و ریل گذاری برنامه برای تحقق در یک دوره حداقل 7 الی 10 سال ) روی آورده و وبرنامه های کوتاه مدت خود که همواره در حوزه زیبا سازی و.... میباشد به مدیریت سازمان شهرداری بسپارند .
2-  کاندیدای محترم شورای شهر و روستا  روشها وبرنامه های ، کاهش هزینه های و نیز تولید درآمد پایدار  را به پرسش از مراجعه کنندگان و انجمن های علمی و تخصصی و صنفی و کانونها قرار داده  تا با جمع بندی نهایی بتوان مسیر متوازن تر  ، متعارف تر و مناسب تری برای نیل به اهداف بدست آورد .

معین پور - مشاور و مدرس در امور پروژه