اختصاصی مازندشورا: در تمام دورههای انتخابات شوراها، همواره کاندیداهایی از مناطق مختلف جغرافیایی همچون دودانگه، چهاردانگه، سوادکوه، فرح آباد و ... حضور داشتهاند.
کاندیداهای این مناطق اغلب پایه رای خود را در این مناطق میبینند و حساب ویژهای بر روی حمایت هم منطقهایهای خود باز میکنند.
هرچند که در ادوار گذشته همیشه اینطور بوده اما به نظر میرسد در انتخابات دور پنجم شوراها وضعیت کمی متفاوت باشد. شاهد این مدعا هم اهمیت لیستهای سیاسی و جناحی است. در حالی که چهار سال قبل نامزدهای انتخابات شورا بیشتر به صورت مستقل و فردی فعالیت میکردند، اما امسال کاندیدای شاخص برای حضور در لیستهای مختلف به تکاپو افتادهاند و به نظر میآید کسانی که در لیستها قرار میگیرند شانس بالاتری خواهند داشت.
اما سوال این است که آیا همچنان آرای مناطق جغرافیایی مانند گذشته اهمیت دارد یا جایگاه خود را از دست داده است؟
به همین منظور مرکز پژوهشهای مازندشورا در سری سوم افکارسنجی میدانی خود به مسائلی همچون تاثیر آرای منطقهای در انتخابات ساری پرداخته است.
نتایج افکارسنجی مازندشورا حاکی از آن است که آرای جغرافیایی همچنان آیتم مهمی در انتخابات شوراها است اما کافی نیست.
در این نظرسنجی، 87 شهروند ساروی از مناطق مختلف به سوال شماره 8 پرسشنامه دوم مازندشورا پاسخ مثبت دادند.
سوال شماره 8 عبارت بود از: آیا شما متعلق به یکی از مناطق دودانگه، چهاردانگه، کلیجانرستاق، رودپی، سوادکوه یا فرح آباد هستید؟
چنانچه پاسخ به این سوال مثبت بود، در سوال 9 آمده: آیا به کسانی که از منطقه جغرافیایی شما در انتخابات شورا کاندیدا شدهاند، رای خواهید داد؟
در پاسخ 6 نفر معادل 7% گفتهاند (بله، بدون هیچ شناختی رای خواهم داد)
51 نفر معادل 58% گزینه (چنانچه شناخت کافی داشته باشم رای خواهم داد) را انتخاب کردند
و 30 نفر معادل 34% معتقدند (خیر، منطقه جغرافیایی دلیل خوبی برای انتخاب نیست)
با این حساب به نظر میرسد در این دوره از انتخابات برخلاف انتظاری که وجود ندارد، آرای منطقهای آنچنان که در گذشته وجود داشته تاثیرگذار نیست. اما همچنان به عنوان یک شاخص مهم وجود خواهد داشت.
هرچند که شهروندان ساروی نسبت به کاندیداهایی که از منطقه جغرافیایی آنها برمیخیزند علاقه دارند، اما کاندیداها نسبت به معرفی درست و کامل خود باید با دقت عمل کنند زیرا با توجه به تعدد کاندیداها از مناطق خاص، شهروندان گزینشی رای خواهند داد.