مازند شورا: «جک دورسی» رییس و یکی از بنیانگذاران شبکه اجتماعی «توییتر» در یکی از توییتهای اخیر خود رییسجمهوری کشورمان را خطاب قرار داده و نوشته است: «عصربهخیر رییسجمهوری، آیا شهروندان ایران میتوانند توییتهای شما را بخوانند؟»
این پرسش کنایهآمیز دورسی که حاکی از فیلتربودن شبکههای اجتماعیای چون فیسبوک و توییتر در ایران است، با این پاسخ روحانی مواجه شد: «عصربهخیر جک. همانطور که من در مصاحبه با کریستین امانپور تاکید کردم تلاشهای من در جهت آن است که مردم ایران بهراحتی قادر باشند بهعنوان یک حق به همه اطلاعات جهانی دسترسی داشته باشند.»
کریستین امانپور، خبرنگار «سیانان» که در سفر روحانی به نیویورک با او گفتوگو کرد هم در این مکالمه توییتری شرکت کرده و درباره بخشی از گفتوگو که رییسجمهوری ایران به آن اشاره کرده، توضیح داده است. در آن بخش، آقای روحانی پاسخ مشابهی درباره تلاشهایش درجهت تسهیل دسترسی کاربران ایرانی به اطلاعات در سطح جهانی داده و گفته قصد دارد طی چندماه آینده این تلاشها را عملی کند.
پاسخ روحانی به جک دورسی تاکنون هزارانبار «بازتوییت» شده است. دورسی هم از پاسخ روحانی تشکر کرده و نوشته: «اگر کمکی برای محققکردن این موضوع از دست ما برمیآید، لطفا اطلاع دهید.» رییس توییتر پیش از این هم ورود رییسجمهوری ایران را به این شبکه اجتماعی خوشامد گفته و آن را الهامبخش خوانده بود.
گفتنی است اصالت توییتر منسوب به روحانی رسما تایید نشده است، اما با توجه به اخبار و تصاویری که بهویژه در سفر او به سازمانمللمتحد ازطریق این حساب توییتری منتشر شد، بهنظر میآید گردانندگان آن دسترسی بدون واسطه به روحانی داشته باشند. این نخستینبار نیست که پاسخهای توییتری دولتمردان ایرانی خبرساز میشود. پیش از این محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه در یک گفتوگوی توییتری با دختر رییس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا شرکت کرده بود. ظریف، در توییتر خود «روش هشنه» سال نو عبری را به یهودیان تبریک گفت. کریستین پلوسی، دختر نانسی پلوسی، رهبر حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به این توییت نوشت: «سال نو میتوانست شیرینتر باشد اگر شما به انکار هولوکاست از سوی ایران پایان میدادید.» ظریف در پاسخ نوشت: «ایران هیچگاه هولوکاست را انکار نکرده است، مردی که تصور میشد این کار را (انکار هولوکاست) کرده است، دیگر رفته است. سال نو مبارک»