مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، امام جمعه چالوس در این همایش با غیربهداشتی توصیف کردن دفع زباله و فاضلاب در این شهرستان ، گفت : دفع غیربهداشتی زباله ها در این شهرستان موجب آلودگی محیط زیست می شود.
حجت الاسلام محمدمهدی راشدی افزود : دفع غیربهداشتی زباله، سوزاندن آن و همچنین فاضلاب های رها شده در معابر عمومی موجب آلودگی جنگل، دریا و رودخانه های این شهرستان می شود.
وی تصریح کرد: این درحالی است که هشت سال قبل از اختصاص زمین برای استقرار دستگاه زباله سوز در چالوس می گذرد ولی عدم همکاری برخی از مسئولان سبب شده تا این طرح به سرانجام نرسد.
وی از مسئولان امر خواست به جای حرف زدن ، بیشتر عمل کنند تا هر چه زودتر مشکلات زباله و فاضلاب این شهرستان حل شود.
** در انتظار کارخانه زباله سوز
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت : باید هرچه زودتر با اختصاص زمین و بهره گیری از تکنولوژی نوین مشکل زباله چالوس بر طرف شود.
قاسم احمدی افزود : وضعیت کنونی دفع زباله که در عمق 14 کیلومتری جنگل صورت می گیرد و پساب و شیرابه زباله به رودخانه و از آنجا به دریا راه یافته و موجب آلودگی محیط زیست شهرستان شده است، قابل پذیرش نیست.
وی بر ضرورت همکاری مسئولان و مردم برای رفع مشکلات زیست محیطی شهرستان تاکید کرد و خواستار اجرای پروژه ها در منطقه با مدیریت علمی و مناسب و رعایت مباحث زیست محیطی شد.
فرماندار چالوس نیز در این همایش با اشاره به اقدام تروریستی روز گذشته در مجلس شورای اسلامی آن را یک عملیات کور خواند و اظهار داشت: دشمنان به دنبال تلخ کردن شیرینی انتخابات حداکثری بودند ولی این حرکت ارتقای انسجام ملی ملت ایران را به همراه داشت.
محمد ناصر زندی با اشاره به پی گیری های صورت گرفته در زمینه وضعیت زباله شهرستان افزود: با همکاری محیط زیست استان موانع برای احداث کارخانه زباله سوز برداشته شده است.
وی تصریح کرد: با وجود سرمایه گذار لازم برای ایجاد کارخانه بیوگاز، باید هرچه سریعتر کارخانه زباله سوز احداث و به بهره برداری برسد.
** مشارکت مردمی ، جادوی حفظ محیط زیست
مشاور ارشد مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این همایش خواستار مشارکت مردم به عنوان یک ظرفیت بالقوه برای حفظ محیط زیست و رفع چالش ها در این حوزه شد.
محمودعلی رکنی گفت : امروز باید از ظرفیت های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حفظ محیط زیست و تنوع زیست محیطی نیز در کنار تکنولوژی بهره گرفت.
وی با اشاره به سرانه آب مصرفی حدود 250 لیتر اظهار داشت: با توجه به کاهش 40 درصدی روان آبها نسبت به سالهای گذشته هدر رفت 200 لیتر آب به صورت فاضلاب خسارت های جدی به منابع آبی وارد می کند.
وی خواستار مصرف بهینه آب شد و افزود: ادامه روند افزایش مصرف آب از منابع آبی موجب تغییر محیط زیست و از بین رفتن تالاب ها خواهد شد.
رکنی بر ضرورت تفکیک زباله از مبدا تاکید کرد و گفت: با اجرای این طرح علاوه بر اقتصادی بودن موجب کاهش آلودگی محیط زیست خواهد شد.
در این همایش همچنین از تمبر با نماد گونه بومی و حمایت شده قرقاول خزری در هفته محیط زیست رونمایی شد.
خبرنگار: سیدمحمد اکبرموسوی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
16541295/ 1602/