مازند شورا - شعبان وفایی نژاد: سخن بنده با دكتر رحمانی فضلی وزیر كشور است كه اینك مسئول اول امور استانداریها، فرمانداریها، شهرداریها و بخشداریها میباشد طی بیش از سی سال پس از انقلاب در فصول مختلف، شهرداران برتر كشور به شهروندان معرفی میشوند كه در چند مورد اعلام میدارم:
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرداران برتر را در امور كتابخانه كه هر سال حدود 700 شهردار برتر كشور را معرفی میكند از سوی سازمان ایرانگردی و جهانگردی و سازمان همیاری شهرداری ها، شهرداران برتر ستاد شهردار تهران، تسهیلات تعطیلات نوروزی كشور كه حدود یكصد شهردار معرفی میشوند از سوی وزارت جهاد سازندگی شهرداران برتر در امور ایجاد فضای سبز، بسیاری از شركتها، سازمانها و دانشگاه های بخش دولتی و خصوصی نیز شهرداران برتر كشور را به شهروندان معرفی میكنند.
جالب اینكه برخی از ستادها و همایش ها و نمایشگاهها با دریافت پولهای بی حساب و كتاب شهرداران برتر را معرفی میكنند البته استانداری ها نیز شهرداران برتر شهرها را تحت عناوین شهرداران برتر در امور فضای سبز، مبلمان شهری، كتابخانه، خدمات شهری، ستادهای نوروزی، كاهش بار ترافیك، دفاع مقدس، طرح سالمسازی دریا، اجرای پروژههای مختلف عمرانی، ساماندهی نیروهای انسانی، شهروند مداری و ... معرفی میكند
به هر حال اینگونه برتر سازیها مردم را واقعاً كلافه كرده، البته بنده حدود بیش از 25 سال مدیر روابط عمومی بوده و در روابط عمومی شهرداری نیز سابقه فعالیت دارم طی این 25 سال كمتر سالی بوده كه با شهرداران برتر كشور از مازندران آشنا نشده باشم در برخی از ایام شهردارانی از مازندران به عنوان شهردار برتر كشور در رسانه ها مطرح میشد كه باور كنید اسم شهر مورد نظر آن شهرداری نیز برای بنده آشنا نبود و یك بار نیز در طول یك سال 15 شهردار از مازندران به عنوان شهردار برتر كشور معرفی شدند !!!
بنده به وزیر كشور پیشنهاد میكنم در انتخاب شهردار برتر كشور تنها از سوی آن وزارتخانه آنهم با اعلام رسمی و علت انتخاب از سوی وزارت كشور به طور رسمی معرفی شود و به هیچ عنوان از لوح تقدیر به عنوان معرفی شهردار برتر كشور سوء استفاده نشود. در یكی از سال های گذشته از سوی شهرداری تهران نمایشگاهی برپا و از سوی آن به روابط عمومی 20 شهرداری لوح تقدیر ارسال شد و همه مدعی شدند روابط عمومی شهرداری برتر هستند و جالب اینكه حتی یكبار نشد كه مسئولین وزارت كشور و استانداریها در این سوء استفاده گری از افكار عمومی از خود عكس العملی نشان دهند به هر حال اگر وزیر كشور در این محور اقدام كند كه مطمئناً با حُسن انجامش بیشترین خدمت به شهروندان سراسر كشور ارائه میگردد.
اینگونه نباشد كه لوح تقدیر یكی از مدیران استانی یا كشوری خطاب به شهردار یكی از شهرهای مازندران كه به اندازه یكی از بلوارهای ساری نیز جمعیت ندارد با نصب بنرهای بزرگ در سطح شهر او را شهردار برتر ایران معرفی نماییم در محور برگزاری نمایشگاهها لزومی ندارد از شهرداریهای مازندران در نمایشگاههای بزرگ ما لوازم خدمات شهری را به نمایش بگذاریم زیرا شهرداریهای مازندران تولیدات ندارند و در شهرهای استان، تولیدات در محور خدمات شهری، جمع آوری، حمل و دفن زباله آنهم به صورت سنتی میباشد حضور شهرداریهای مازندران در نمایشگاه شهرداریها در جزیره كیش، دوبی ، مالزی، چین و ... معنی ندارد چرا كه وضعیت شهرهای مازندران خود گویای همه كاستیها است با وجود دریا و جنگل در شمال و جنوب همه شهرها، بحران دفن زباله در شهرهای استان مازندران یك فاجعه بی سابقه است بیش از یكصد سال مشكل كمربندیها، ترافیك شهرها، آبگرفتگی، آب ماندگی در سطح شهرهای مازندران وجود دارد معرفی شهردار برتر كشور دیگر چه داستان سرایی است ؟!!!
ما دلمان میخواهد هم شهرها، شهرداران و هم شوراها همزمان با هم به بررسی دقیق همه امور در كشورمان به عنوان دستگاه برتر شهری معرفی شوند دلمان نمیخواهد شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز، همدان، تهران و ... در ایران برتر باشند.
نكته قابل تأمل اینست كه چگونه میشود شهرداران برتر ایران در مازندران یكبار بنا به هر دلیلی بركنار و دیگر به هیچ عنوان در شهری دیگر به عنوان شهردار به كار گرفته نشوند آقای وزیر بیایید در مازندران آماری را تهیه كنید كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، چند شهردار برتر كشور معرفی شده و حالا این برترینها كجا هستند؟ بیاییم به مردم شفاف گزارش دهیم كه شهرداران پس از انقلاب چگونه سركار آمده، چگونه بركنار شده و علت انتخاب یا عزلشان چه بوده است؟ چه تعداد از شهرداران مازندران در طول تاریخ تأسیس شهرداری ها یكبار مصرف بوده اند كدام، اداره، سازمان و یا نهاد بیشترین شهردار را تحویل شهرداری ها داده است ظاهراً آموزش و پرورش از قشر معلمان بیشترین شهرداران را تحویل شهرداری داده و اكثریت مطلق نیز یكبار مصرف بوده اند، عملكرد شهرداران بومی و غیر بومی نیز در دو جایگاه جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد.
برخی از شهرداران در این استان به قدری از توانمندی های بالایی در تسخیر افكار عمومی برخوردارند كه باید ضمن توجه كافی به عملكردشان، مورد حمایت همه مسئولین قرار بگیرند در خاتمه این گزارش جادارد كه از زحمات مهدی عبوری پدیده جدید شهرداران كشور كه علیرغم سن كمش با تجربه و پرتلاش در بحث مدیریت شهر ساری، به همراه پرسنل خدوم شهرداری مركز مازندران، منشأ خدماتی ارزشمند به این شهر بوده، قدردانی نماییم وی توجه كافی به اصل شهروند مداری را به سبكی جدید به مرحله ظهور گذاشت به هر حال امید است كه در آینده شاهد معرفی شهرداران برتر واقعی از سوی كارشناسان صاحب نظر آنهم از مراجع قانونی كه مورد تأئید وزارت كشور است، باشیم.