مازند شورا: پس از یکماه بحث و مذاکره جدی اصلاحطلبان شورای چهارم رفتهرفته شانس «محسن هاشمی» برای معرفی از سوی این فراکسیون افزایش یافت تا اینکه وی بالاخره در صدر آرای اصلاحطلبان شورای چهارم قرار گرفت. فراکسیونی که حالا با 17رای بالاترین آرای شورای چهارم را دارد و گزینه آنها با همین تعداد آرا هم کلید کلانشهر تهران را در دست میگیرد. اصلاحطلبان شورای چهارم تاکنون جلسات متعددی را برای انتخاب شهردار تهران برگزار کردهاند؛ جلساتی پشت درهای بسته و با نگاه به شاخصهای انتخاب شهردار. رایگیریها انجام و قرار شد افرادی که بیش از پنجرای بیاورند در کورس رقابت باقی مانده و برنامه ارایه کنند. گزینههای زیادی برای این مسند در میان اصلاحطلبان مطرح بوده یا هستند. یکی از این گزینهها «صفدرحسینی» بود که میگوید قصدی برای شهردارشدن ندارد. دیگر گزینهها معصومه ابتکار، محسن مهرعلیزاده و علی عبدالعلیزاده هستند اما محسن هاشمی پیشتاز است.
«محسن سرخو»، عضو فراکسیون اصلاحطلبان شورای چهارم در گفتوگو با «شرق» با اعلام این خبر گفت: «با دید تخصصی، به گزینه محسن هاشمی رسیدیم. نگاهی به شاخصهای انتخاب شهردار تهران نشان میدهد؛ باید آدم اجرایی باشد، نباید سیاسی باشد و قصد نامزدی ریاستجمهوری برای دور بعدی را نداشته باشد چراکه احتمال دارد بخشی از پول مردم تهران را در شهرهای دیگر هزینه کند، باید با سه قوا و بهخصوص قوهمجریه تعامل داشته باشد چراکه در دور گذشته 50درصد از اعتبارات توسعه مترو تهران، 30درصد کمکهزینه بلیت و 82درصد پول خرید اتوبوسهای ناوگان حملونقل بهخاطر فقدان تعامل شهرداری با دولت پرداخت نشد و همه این شاخصها ما را به محسن هاشمی رساند.»
وی افزود: «در حال حاضر تعداد اعضای فراکسیون اصلاحطلب در شورای چهارم به 17نفر رسیده است و امیدواریم پنجنفر دیگر به این فراکسیون بپیوندند و تعداد اعضا 22نفر شود و در آخرین رایگیری انجامشده آقای محسن هاشمی نفر اول هستند.
مخالفت اعضا و موافقت چمران با استعفانامه
نجفی از «شورا» رفت
فاطمه جمالپور: «محمدعلی نجفی» از شورای شهر تهران استعفا داد. او نامه استعفای خود را نه خطاب به «مهدی چمران» بلکه خطاب به «سعیداوی» مسوول بخش حقوقی شورای شهر نوشت. اقدامی که بهنظر میرسد در واکنش به فعالیتهای مهدی چمران در جریان رای اعتماد او در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد. فعالیتهایی که در افتادن نجفی و عدم رایاعتماد مجلس تاثیر زیادی گذاشت. حال نجفی نه به وزارت آموزشوپرورش بلکه به سمت معاونت رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی منصوب شده است. او منتظر 13روز پایانی عمر شورای سوم نشد و در نامهای از شورای شهر تهران استعفا داد. چمران تعجیل زیادی برای قبول استعفای او به خرج داد. بسیاری از اعضا مخالف استعفای او بودند. رایگیری انجام شد. بسیاری اعضا از جمله «شکیب» معتقد بودند استعفا رای نیاورده است و نجفی هفته دیگر را مرخصی بگیرد و در جلسه اختتامیه شرکت کند، اما چمران با لحن تحکمآمیزی گفت: «استعفا رای آورده و شوخی نداریم.» و استعفا در حالی از سوی چمران مورد قبول واقع شد که اعضا درباره تعداد آرا و رایآوردن آن اختلاف داشتند. چمران در پایان جلسه در معرض سوالات خبرنگاران درباره فعالیتهایش در جریان رایاعتماد نمایندگان مجلس به نجفی و سکوتش درباره منع قانونی ادامه فعالیت قالیباف در سمت شهرداری تهران قرار گرفت که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
قانون میگوید شهردار تهران نمیتواند بیش از یک دوره متوالی شهردار باشد. چرا شما تاکنون در این باره سکوت کرده بودید؟
این قانون در سال 75 و به کل اصلاح شده است. این بحث حقوقی است و من بحثی ندارم من هم نمیتوانم تصمیم بگیرم.
چه باید کرد؟
وزارت کشور استفساریه بفرستد مجلس پاسخ بدهد و من نمیدانم.
نامهای که شما در ارتباط با نجفی به شورای شهر فرستادید ابهاماتی ایجاد کرده که این نامه موجب تخریب نجفی در مجلس شده است. داستان این نامه چه بود؟
مجلسیها به من نامه نوشتند و از من درخواست کردند در ارتباط با مطالب مطروحه نظر بدهم و من نظر ندادم من متن مصوبات را در یک نامه گذاشتم و برای رییس مجلس ارسال کردم. متن مصوبهای که در ارتباط با رسیدگی به خانوادههای آسیبدیدگان بود مراحلی که طی کرد، اعتراض فرمانداری، بازگرداندن مصوبه به شورای شهر، اصلاح شورا و اینکه شهردار زیرنظر وزیر کشور این کار را انجام دهد، رسیدگی را بر عهده شهردار گذاشتند و با نظارت وزارت کشور و دوباره قبول نکردند و به کمیته حل اختلاف ارسال شد و آنها اعلام کردند مصوبه طبق قانون با همکاری وزارت کشور انجام شود. ما مراحل و عین مصوبات شورا را برای مجلس ارسال کردیم.
در مورد استعفا و صحبتهای شکیب که گفت «لازم نیست استعفارا قبول کنیم» اشتغال در سمت معاونت ریاستجمهور را در تضاد حضور در شورا دانستید در حالی که خسرو دانشجو بیش از دوسال است که رییس دانشگاه و عضو شوراست؟ در این زمینه چه توضیحی دارید؟
در مورد دانشگاه آزاد تنها رییس دانشگاه آزاد در تعارض است و رییس واحدها در تضاد با عضویت در شورای شهر نیست.
نجفی در نامهاش به شما گفت مطالبی که در نامهتان نوشتید خلاف واقع بوده است؟
نمیدانم و آن را دیگر خودم جواب میدهم.
مجلسیها میگویند نامهای به شما ارسال نکردهاند. نامه مجلس به شما از طرف چه کسی بود؟
از طرف کمیسیون آموزش بود.