مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، ضیاءالدین الماسی عصر سه شنبه در جلسه ستاد ساماندهی طرحهای دریای مازندران که در سالن شماره یک استانداری برگزار شد، اظهار کرد: دغدغه همکاران ستاد سواحل استان برای ایجاد فضایی بیخطر برای گردشگرانی که وارد مازندران میشوند و تلاش برای فراهم کردن پوشش خدمات برای ورود ۲۰ میلیون گردشگر و اینکه با خاطرات خوش و بدون هیچ غرقی به مبدأ سفر برگردند مقدس است.
وی افزود: نکته مهم این است که اگر با این اقدامات گردشگر سالم و غرق نشده به مبدأ سفر خود برگردد مشکل دیگری بهواسطه شنا چندساعته یا چنددقیقهای در بستر رودخانههای حامل فاضلاب است که میتواند در قالب انواع بیماریهای گوارشی، پوستی، قارچی، چشمی و ... سالهای سال آنان را درگیر کند.
مدیرکل دفتر بازرسی آلودگیهای دریایی سازمان محیطزیست کشور در ادامه از وضعیت بحرانی و آلودگی آب ۱۲ شنا گاه استان مازندران به دلیل میکروبی بودن آن خبر داد و گفت: حدود دونیم سال است که بهطور منظم سازمان محیطزیست پایش میکروبی با نمونه میکروبی را برای تعیین وضعیت آلودگی شنا گاهها انجام میدهد.
الماسی عنوان کرد: ضوابط محیطزیستی برای شنا گاههای که در مصب رودخانه و در ناحیه شهری قرار دارند، شنا گاههایی که در جمعکردن زباله آن ضعف مدیریتی است و تجمیع پسماند و زباله در ناحیه شنا گاهها وجود دارد، تعیینشده است.
وی رسیدگی و توجه به موضوع رسیدگی به آلودگی شنا گاهها از حقوق شهروندی دانست و گفت: در طول سه سال پایش منظم از شنا گاهها صورت گرفت شنا گاههای آلوده شناسایی شدند و ادامه خواهد داشت و برخی از آنها به سبب جریانات دریایی، تمهیدات مدیریتی از دور خارج شدند.
مدیرکل دفتر بررسی بازرسی آلودگیهای دریایی سازمان محیطزیست کشور اظهار کرد: سازمان محیطزیست تصمیم گرفت وضعیت شنا گاهها را از حیث آلودگی با پرچم گذاری مشخص کند که بر این اساس دورنگ آبی با نشان دادن وضعیت مناسب و قابلقبول درنگ زرد وضعیت احتمال آلودگی آب را مشخص خواهد کرد و درجایی که پرچم زرد مصب نصبشده شناگر بایستی در آن ناحیه تن به آب نزند.
وی افزود: دستورالعمل پرچم گذاری در سال گذشته ابلاغشده و امسال حتماً باید توسط استانها در دستور کار قرار گیرد و تقاضا داریم استاندارها همکاری کنند و ابعاد و رنگ پرچم و علائم محیطزیست، وزارت کشور تا قبل از عید فطر ابلاغ میشود تا حتماً برای ایام تعطیلات عید فطر در شنا گاهها نصب شود.