مازند شورا: مورد انتظارترین گزینه برای معرفی به عنوان شهردار تهران کسی نیست غیر از محسن هاشمی. او 17 سال مدیریت متروی تهران را عهده دار بوده و به سبب فشارهای تندروها و مهمتر از آن برای ارایه خدمات بهتر به شهروندان تهرانی از مدیریت مترو استعفا داد.

مازند شورا: ظاهرا تندروها در هر حوزه‌ای فعال هستند ولی تنها نام آنها در سیاست پررنگ شده است؛ البته عمدتاً چهره‌های تندرو، سیاسی هستند که در سایر بخش‌ها هم نفوذ دارند و سبب خدشه به اعتدال آن بخش‌ها می‌شوند. یکی از این تندروی‌ها در هنگامه انتخاب شهردار نمایان می‌شود؛به نحوی که آنها که در 8 سال گذشته دولت و مجلس و سایر نهادها را در اختیار داشتند، اکنون با حضور مرد اعتدال یعنی حسن روحانی بر کرسی ریاست جمهوری، شکست تلخی را متحمل شدند و یکی از پایگاه‌های خود را از دست دادند. این افراد امروز در نقش منتقد جدی سیاست‌های احمدی‌نژاد و دولتهای او ظاهر می‌شوند اما همگان در خاطر دارند در دو انتخابات سال‌های 84 و 88 در چه جایگاهی برای پیروزی او تلاش می‌کردند و در میانه دولت دهم که دیگر منافع خود را با حضور احمدی‌نژاد قابل تحقق نمی‌دیدند، در نقش منتقد ظاهر شدند. تا زمان انتخابات مجلس هنوز فرصت زیاد است و این تندروها فرصت کافی دارند تا گزینه‌های اعتدال طلب و اصلاح طلب که احتمال کاندیداتوری‌شان زیاد است را تخریب کنند ولی اکنون تنها انتخاب شهردار باقی مانده است و تندروهایی که در کابینه روحانی سهمی نداشتند در این اندیشه هستند که اگر از میان خودشان هم برای جلوس بر این کرسی انتخاب نشد، لااقل نگذارند فردی که در بین مردم محبوب است، به شهرداری برود.

پاسخ محسن هاشمی به تندروها
 
مورد انتظارترین گزینه برای معرفی به عنوان شهردار تهران کسی نیست غیر از محسن هاشمی. او 17 سال مدیریت متروی تهران را عهده دار بوده و به سبب فشارهای تندروها و مهمتر از آن برای ارایه خدمات بهتر به شهروندان تهرانی از مدیریت مترو استعفا داد. او در این مدت گلایه‌ای از آنچه بر او گذشت نکرد و تنها گفت که در هر مسئولیتی قرار گیرد، باز هم به فکر خدمت به مردم خواهد بود. در این راستا، در وزارت کشور حضور یافت و برای انتخابات شورای شهر ثبت‌نام کرد که در این مقطع هم تندروها شرایطی برای عدم احراز صلاحیت او فراهم کردند. تا اینکه با توجه به تبحر و سابقه او در زمینه فعالیت‌های شهری، اعضای منتخب شورای شهر از او به عنوان یکی از گزینه‌های تصدی شهرداری نام بردند. لازم به ذکر است محسن هاشمی هیچ‌گاه بیان نکرد که تمایلی برای ورود به شهرداری دارد و هرگاه صحبتی کرد در راستای خدمت به شهروندان بود که در عمل هم این موضوع را ثابت کرد اما امان از تندروها! تلاش‌ها برای سنگ اندازی‌ در مقابل محسن هاشمی پدیده تازه‌ای نیست و خود او به آنچه از سوی تندروها گفته می‌شود تنها می‌خندد. روز گذشته پرویز سروری که برای دور چهارم شورای شهر موفق به راهیابی به بهشت شده بود، در خصوص توافق اعضای شورای شهر تهران برای شهردار شدن محسن هاشمی و محمدعلی نجفی به تسنیم گفت: خیر، این اخبار صحت ندارد. او که در اقلیت شورای شهر حضور دارد پس از این اظهارنظر به کمیته‌ای اشاره کرد که خود عضو آن است و طوری سخن گفت که گویی همان کمیته در انتخاب شهردار موثرترین نهاد است! در پی این اظهارات با محسن هاشمی تماس گرفتیم و همانطور که اشاره شد تنها به اظهارات سروری خندید و گفت که می‌گویم: این افراد با بنده عناد و دشمنی دارند که در گذشته هم این امر را نشان دادند.

کمیته‌ای در اذهان تندروها!
 
اما برخی دیگر از اعضای شورای شهر هم بودند که دوست نداشتند نام محسن هاشمی به عنوان گزینه مطلوب شهرداری معرفی شود که بخشی از آنها را باید در دسته اصولگرایان مخالف آیت‌ا... دانست یعنی آنچه علیه محسن هاشمی می‌گویند در حقیقت به دلیل مخالفت با آیت‌ا... هاشمی و مشی اعتدالی اوست و چون توان و جرات علنی کردن مخالفت‌هایشان را ندارند، موضوعاتی را مطرح می‌کنند که در نگاه اول عدم صحت آنها قابل تایید است. سروری پس از اینکه می‌گوید محسن هاشمی شانسی برای شهردار شدن ندارد بلافاصله از کمیته‌ای به ریاست مرتضی طلایی سخن می‌گوید. کمیته‌ای که در اظهارات سروری، به نحوی تعریف می‌شود که گویی وظیفه تعیین شهردار را دارد. اما واقعیت این است که چنین کمیته‌ای وجود خارجی ندارد. شاید سروری در گوشه‌ای کمیته انتخاب شهردار به راه انداخته و خود تنها عضو آن است که اکنون نتیجه بررسی‌های این کمیته چنین اعلام شده است که محسن هاشمی شانسی برای شهردار شدن ندارد.

اعضای شورا در نقد اظهارات سروری
 
درباره کمیته‌ای که سروری به آن اشاره داشت با محمدمهدی تندگویان تماس گرفتیم. او با رد اظهارات سروری به آرمان گفت که چنین کمیته‌ای وجود خارجی ندارد! این عضو شورای شهر چهارم ادامه داد که کمیته‌ای برای تعیین شهردار در شورای شهر وجود ندارد بلکه یک کمیته است که به بررسی شاخص‌های مطلوب برای شهردار می‌پردازد و شیوه‌های انتخاب شهردار را مصوب می‌کند تا به تمام اعضای شورای شهر بدهد. وی ادامه داد: این کمیته عملکردی مانند کمیته‌هایی دارد که در زمان تعیین رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود که در آن، انتخاب رئیس جمهور حق این کمیته نیست. کمیته شورای شهر هم تنها مشی انتخاب شهردار را تعیین خواهد کرد. تندگویان در مورد اظهارات اخیر سروری تاکید کرد که این اظهارات کاملا شخصی است و ارزشی ندارد؛ ما کمیته انتخاب شهردار نداریم. حتی اگر خود قالیباف هم بخواهد بار دیگر شهردار شود باید نحوه انتخاب او در این کمیته بررسی شود اما حق انتخاب قالیباف به عنوان شهردار را ندارد و او تاکید کرد که اعضای این شورا نباید اینچنین در مورد گزینه‌های شهرداری به اظهار نظر بپردازند تا اینگونه برداشت شود حرف آنها، تصمیم تمام اعضای شوراست. اعضای این کمیته حق ندارند بگویند چه کسی شهردار شود و چه کسی نشود. تندگویان در پاسخ به این سوال که نتیجه بررسی‌های این شورا چه زمانی مشخص خواهد شد؟ گفت: ظرف امروز یا فردا تمام و ارایه می شود. آرمان در این راستا با تعدادی دیگر از اعضای شورای شهر چهارم تماس گرفت که آنها متحدالقول بیان کردند اظهارات سروری حجتی برای تمام اعضا نیست و نباید او اینگونه اظهار نظر می‌کرد./ آرمان

شهرداری تهران،محسن هاشمی،شهردار،تهران