مازند شورا: شورای اسلامی شهر و روستا نام شوراهایی است که در شهرها و روستاهای کشورمان به طورجداگانه و با رای مردم همان شهر یا روستا انتخاب می شوند.

مازند شورا: بنابر قانون اساسی کشور؛ شورا یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است و یکی از ویژگی های خاص شهرداری ها، حضور شورای شهر با تمامی امکانات در کنار شهرداری هاست.
 
هرچند اولین قانون شوراهای اسلامی در سال 1361 از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشت، اما اولین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی شهر و روستا در 17 اسفند 1377 در بیش از40 هزار حوزه انتخاباتی برگزار شد و درنهایت حدود 200 هزار نفر از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر و روستا برگزیده شدند.
 
شورای اسلامی شهر و روستا از نهم اردیبهشت 1378 و همزمان با پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی در خصوص شوراها و با صدور پیامی از سوی مقام معظم رهبری به طور رسمی شروع به کار کرد. دوره های دوم و سوم انتخابات شوراها نیز در سال 1381 و 1385 برگزار شد.
 
عمر قانونی هر دوره چهار سال است،‌ ولی در پی تصویب قانونی در مجلس شورای اسلامی مصوب شد که انتخاب خبرگان با مجلس و انتخابات شوراها با ریاست جمهوری ادغام شود و به همین خاطر عمر شوراهای دور سوم هفت سال به درازا کشید.
 
چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا درتاریخ 24 خرداد 1392 و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برگزار شد و کمترازیک ماه دیگر کار خود را آغاز خواهد کرد
 
طبق قانون، یک ماه پس از آغاز به کار دولت جدید، شوراهای شهر هم باید در سراسر کشور دوره چهارم خود را به طور رسمی آغاز کند و برخی منابع گزینه های مطرح برای ریاست شورای شهر تهران را مهدی چمران و احمد مسجدجامعی معرفی کردند.
 
با توجه به اینکه انتخاب شهردار تهران نیز بر عهده شورای شهر میباشد، به همین دلیل نیز شمارش معکوس برای انتخاب شهردار آینده پایتخت هم آغاز شده است.
 
"محمدباقر قالیباف" شهردار فعلی یکی از گزینه‌هاست. "محسن هاشمی رفسنجانی" مدیرعامل سابق متروی تهران، "محسن مهرعلیزاده" رییس سازمان تربیت بدنی در دولت اصلاحات؛"علی عبدالعلی ‌زاده" وزیر مسکن و شهرسازی دولت خاتمی از دیگر چهره‌هایی هستند که نامشان برای تصدی شهرداری تهران تکرار می ‌شود.
 
آنچه که سرنوشت رییس شورای شهر تهران و شهردار آینده تهران را روشن می کند، ترکیب و چیدمان شورا است و این واقعیت را باید قبول کرد که شورای شهر تهران، معمولا سیاسی است و رییس شورای شهر تهران به عنوان رییس شورای پایتخت اهمیت زیادی دارد، چرا که احتمال اینکه رییس شورای شهر تهران، رییس آینده شورای عالی استان ها هم شود وجود دارد و این جایگاه بدین خاطرمهم است، چرا که این فرد می تواند به طورمستقیم با مجلس شورای اسلامی واعضای هیات دولت ارتباط برقرار کند و مشکلات شوراها را مطرح کند.
 
رییس آینده شوراها، اصلاح طلب یا اصولگرا؟
 
جایگاه مهم رییس شورای شهرتهران در رقابت میان اصولگرایان و اصلاح طلبان است. این دوره شورای تهران 31 عضو دارد در حالی که دوره قبل 15 عضو داشت و اگر بخواهیم ترکیب شورا راتقسیم بندی کنیم، به نظر می رسد سهم اصولگرایان و اصلاح طلبان تا حدودی نزدیک به هم است. در حال حاضر 15 عضو شورای شهر تهران اصولگرا و 13 عضو اصلاح طلب هستند. آقای مفتح نیز به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کردندد و آقایان هادی ساعی و عباس جدیدی هم که مستقل هستند.
 
با توجه به تعداد بیشتر اصولگرایان، اگر چمران بار دیگر به عنوان رییس شورای شهر کاندید شود، انسجامی که میان آنها برای ماندن چمران در ریاست شورای شهروجود دارد، بیشتر است.
 
پایتخت کشور با بحران هایی مانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی و انواع آلودگی زیست محیطی،‌ افزایش جمعیت، تعداد زیاد خودرو بیش از توان شهر، بافت گسترده فرسوده، کمبود فضای سبز، ترافیک سنگین، مهاجرت از دیگر شهرها به تهران و ... بسیاری دیگر از مشکلات منتظر است تا دور تازه ای از مدیریت شهری، کمی از حجم این مشکلات بکاهد./ دانا
 

شورای شهر،تهران ،چمران ،اصلاح طلبان،اصولگرایان