مازند شورا: کسب درآمد از بخشهای مختلف شهری، قطعا در شتاب بخشی به روند توسعه کشور بسیار مهم است از این رو شناسایی و برنامهریزی برای فرصتهای اقتصادی موجود در فضای شهر برای شکل به یک نظام درآمدی پایدار حیاتی است.
در همین راستا قانون پنجم توسعه شوراهای اسلامی و شهرداری و سایر مراجع ذیربط را موظف کرده با اعمال سیاستهای تا پایان سال اول برنامه نسبت به تدوین نظام درآمدهای پایدار از شهرداری اقدام کنند.
در بند «الف» ماده 174 مقرر شده است نرخ عوارض صدور پروانه ساختمانی در کاربریهای تجاری اداری، صنعتی متناسب با کاربریهای مسکونی همان منطقه با توجه به شرایط اقلیمی و موقعیت محلی کاهش پیدا کند و همچنین این عوارض باید به عوارض و بهای و خدمات بهره برداری از واحدهای احداثی این کاربریها و عوارض بر ارزش افزوده اراضی و املاک ناشی از اجرای طرحهای توسعه شهری تبدیل شود.
بند «ب» نیز مراجع ذیربط را موظف کرده است نسبت به تعیین سهم شهروندان در تامین هزینههای خدمات عمومی و شهری، نگهداری، نوسازی و عمران شهری و همچنین تعیین سهم دولت در ایجاد زیرساختهای توسعه، عمران شهری و حمل و نقل اقدام کنند.
تبدیل عوارض موضوع درآمد شهرداریها از عوارض املاک به عوارض ناشی از مصرف و خدمات، تعیین ضمانت اجرایی برای وصول عوارض، بهای خدمات و سایر درآمدهای قانونی شهرداریها، افزایش تراکم زمینهای مشجر، تقویت سازوکارهای مدیریت و نظارت بر هزینه کرد شهرداری و برون سپاری وظایف قابل واگذاری و هدایت بودجه شهرداری از دیگر مواردی است که ماده 174 قانون پنجم توسعه در راستای ایجاد درآمدهای پایدار در شهرداری مدنظر قرار داده است./ ایسنا