مازند شورا - شعبان وفایی نژاد: سید علی اكبر طاهائی استاندار مازندران در بازدید از روزنامه وارش از اعزام شهرداران استان با اتوبوس به باكو خبر داد تا در سواحل شهرسازی انجام گرفته را نظاره گر بوده و الگو برداری نمایند.
این اقدام ارزشمند است اما استاندار مازندران حداقل به مردم گزارشی از تعداد سفرهای شهرداران مازندران در زمان مدیریت خود به خارج از كشور ارائه دهد و در این گزارش عنوان كند چقدر برای این سفرها هزینه شده و منابع مالی این سفرها از كجا تأمین شده و خروجی و دستاورد آن برای شهرهای مازندران چه بوده است؟
بنده كه حدود 28 سال در شهرداری ساری حضور دارم طی این سال ها شاهد انواع سفرهای خارجی شهرداران، شورائیان و مدیران عامل سازمان های توابع شهرداری، شهرداران مناطق و اعضای شوراهای سازمان ها چه در ساری و چه در شهرهای دیگر استان به كشورهای تركمنستان، عربستان، تركیه، آلمان، انگلستان، چین، فرانسه، ازبكستان، بلغارستان، مالزی، اندونزی، ژاپن، امارات، اتریش و ... بوده ام و جالب تر از همه در تمامی این سفرها اعلام شده كه شركت های خارجی هزینه های رفت و برگشت، اسكان، حق مأموریت و حتی سوغات خانوادگی مدیران را متقبل شدند و در اسناد مالی شوراها و شهرداری ها بحث دیگری در این سفرها موجود می باشد.
آقای طاهائی لطفاً حاصل سفر چند سال شهرداران، كارشناسان استانداری، مدیران كل استان، اعضای شورای شهرها را به تركیه اعلام كنید تا مردم بدانند كدام یك از منافع آنها و شهر تأمین شده، چه اقداماتی صورت گرفته و چه دستاوردی از این سفر حاصل شده است.
اما بحث باكو مطرح شد، بنده چند سفر به كشور آذربایجان داشته ام در ساحل دریا باكو كه همه چیز به صورت مختلط، كاملاً غربی و به سبك تهی از ارزش های اسلامی و دینی، تفریحات ناسالم همچون سواحل تركیه برقرار است و شهرداران ما ظاهراً در آنتالیا تركیه این موارد را پرواضح ملاحظه نموده بودند و باكو هیچ فرقی با تركیه ندارد.
بنده به جهت اینكه در جایگاه خبرنگاری فعالیت دارم از تمام اوضاع حاكم بر سواحل تركیه، آذربایجان، تركمنستان، داغستان به جهت حضور در این كشورها اطلاع دارم اما در بحث شهر سازی آقای طاهائی بیاییم به صورت كارشناسی شده بحث كنیم مشكلات شهر سازی شهرهای مازندران در بحث عدم سفرهای خارجی شهرداران نیست به اندازه كافی شهرداران، شوراها و كارشناسان استانداری و فرمانداری ها به این سفرها رفته و می روند مشكلات شهر سازی در مازندران در بحث نادیده گرفتن طرح های شهر سازی، طرح جامع شهرها ، طرح تفضیلی شهرها است كه در این موارد در حد كاغذ نقاشی در حوزه معاونین فنی و شهرسازی شهرداری ها ارزش دارد جرایم مالی كمسیون های ماده صد و تجدید نظر شهرداری ها ملاك و معیار بی توجهی مطلق به قوانین شهرسازی ها و نادیده گرفتن قوانین ساخت و سازها، تفكیك غیر مجاز و غیر قانونی اراضی و املاك، نادیده گرفتن فضای سبز، آموزشی، بازار محله، ورزشی، هنری، فرهنگی و غیره كه مجوز همه این موارد در كمسیون ماده صد مهیا می شود.
آقای طاهایی در همین مركز استان این همه فریاد اعضای شورای شهر مبنی بر اجرای پروژه های غیر اصولی آنهم با هزینه های میلیاردی بلند شده است، حال شما به عنوان والی استان چه پاسخی به این فریاد ها و اعتراضات داشته اید؟ آقای طاهائی بروید كتاب داستان كارخانه زباله سوز را در جاده ساری به كیاسر كه چند ساعت مانده به افتتاح منفجر شد و صدها میلیون تومان پول بیت المال به هدر رفت را مطالعه و بازخوانی كنید در این بحث چه كسی باید پاسخگو باشد؟
آقای طاهائی حداقل مردم بدانند داستان سد فریم و صحرا كه محل مرتع و چراگاه گوسفندان شده چگونه است آقای طاهائی داستان طرح سالمسازی دریا در سواحل مازندران طی سی سال كه حتی یك طرح مشترك و مناسب نتوانستیم مطرح نماییم مسئولین طرح های مختلف را باب سلایق خود با امكانات و اعتبارات اجرا می كردند كه متأسفانه هر ساله شاهد قربانی شدن افراد فراوانی به علت اجرای غلط طرح های مذكور بوده ایم در پایان این سخن را مورد تأمل استاندار مازندران قرار می دهیم كه اگر قصد دارید شهرداران را به سفرهای گردشی بفرستید موضوع باكو و شهرسازی سواحل دریا را بهانه نكنید.