بیش از 300هزار کاندیدای شورای‌‌شهرچهارم/ 8 هزار و 450 نفر رد صلاحیت

مازند شورا: رئیس هیات نظارت مرکزی بر انتخابات شوراها، افزود: در مجموع بعد از بررسی ها، 8 هزار و 450 نفر رد صلاحیت شدند که از این تعداد 4600 نفر به هیات های عالی استان شکایت کردند و بقیه شکایتی نسبت به رد صلاحیتشان نداشتند و این موضوع را پی گیری نکردند.

مازند شورا: رئیس هیات نظارت مرکزی انتخابات شوراها، با بیان اینکه در چهارمین دوره انتخابات شوراها بیش از 300 هزار کاندیدا با یکدیگر رقابت خواهند کرد، گفت: نامزدها توجه داشته باشند که در هر منطقه شهرداری تنها یک ستاد می توانند داشته باشند و بنرهایی که می توانند نصب کنند باید در ابعاد 50 در 70 باشد.

به گزارش مهر، محمدجواد کولیوند با اشاره به آمار تائید صلاحیت شدگان چهارمین دوره انتخابات شوراها، گفت: 300 هزار و 165 نفر در این دوره از انتخابات شوراها ثبت نام کردند که از این تعداد 54 هزار و 29 نفر برای شورای شهرها و 246 هزار و 136 نفر برای شورای روستاها بودند.

رئیس هیات نظارت مرکزی بر انتخابات شوراها، افزود: در مجموع بعد از بررسی ها، 8 هزار و 450 نفر رد صلاحیت شدند که از این تعداد 4600 نفر به هیات های عالی استان شکایت کردند و بقیه شکایتی نسبت به رد صلاحیتشان نداشتند و این موضوع را پی گیری نکردند.

کولیوند با بیان اینکه پرونده 4600 داوطلب رد صلاحیت شده ابتدا در هیاتهای عالی استان مورد بررسی قرار گرفت که تعدادی از این پرونده ها تایید و تعدادی نیز رد صلاحیت شد، گفت: بر اساس ماده 59 که می گوید نظارات هیات نظارت شهرستان و هیات عالی استان به جز در تایید صلاحیت نافی اختیارات هیات مرکزی نظارت نخواهد بود، 1473 داوطلب رد صلاحیت شده به هیات مرکزی شکایت کردند از این تعداد 644 نفر تایید و 826 نفر رد صلاحیت شدند و کلیه پرونده ها در تاریخ 14/3/92 بسته شد.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از شخصیت های سیاسی که امروز سمت هایی را در ارگانهای مختلف دارند و بعضا برخی از آنان در شورای شهر فعلی نیز عضو هستند اما در روند بررسی ها تائید صلاحیت نشده اند دلیل رد صلاحیت شدن آنان چیست؟ گفت: استعلام های 4 گانه و بندهایی که بر اساس قانون داشته اند دلیل رد صلاحیت آنها است.

رئیس هیات نظارت مرکزی بر انتخابات شوراها، همچنین در خصوص علت رد صلاحیت شدن معصومه ابتکار و محسن هاشمی گفت: خانم ابتکار با توجه ب بند ج ماده 29 یعنی فعالیت در گروههایی که فعالیت آنان در کشور منع شده است و آقای محسن هاشمی نیز بند (ج) و (د) ماده 29 یعنی عدم التزام به ولایت فقیه و قانون اساسی رد صلاحیت شدند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از ردصلاحیت شدگان رئیس مجلس را مسئول دانسته اند؛ آیا لاریجانی می تواند نسبت به تائید و یا ردصلاحیت ها ورود داشته باشند؟ گفت: تنها هیات مرکزی نظارت  مسئول تایید و یا رد صلاحیت داوطلبان شوراهاست و هرکس به آقای لاریجانی نیز شکایت کند ایشان باید پرونده را به هیات نظارت ارجاع دهد و ما مجدد آن را بررسی کنیم.

کولیوند در مورد تبلیغات کاندیداها نیر یادآور شد: نامزدها توجه داشته باشند که در هر منطقه ای شهرداری تنها یک ستاد می توانند داشته باشند و بنرهایی که می توانند نصب کنند باید در ابعاد 50 در 70 باشد و  نظم و انضباط شهر را رعایت کنند.

رئیس هیات نظارت مرکزی بر انتخابات شوراها، افزود: همچنین به راه انداختن کارناوال و استفاده از بلندگو بیرون از ستاد ممنوع است و تبلیغات کاندیداها توسط هیاتهای اجرایی فرمانداریها و بخشداریها کنترل خواهد شد.

وی با بیان اینکه هیات نظارت تنها در دو حوزه تائید صلاحیت ها و صحت انتخابات دخالت دارد، گفت: بحث تبلیغات مربوط به هیات اجرایی است و اگر تبلیغاتی بر خلاف قانون و شئونات انجام شود توسط ناظرین ما به هیات های اجرایی ابلاغ می شود.

کولیوند، همچنین در مورد همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری، گفت: هماهنگی های لازم با وزارت کشور انجام شده است و هیچ مشکلی برای برگزاری انتخابات وجود ندارد و سازوکار وزارت کشور برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراها دیده شده است و مشکل خاصی نیست.

انتخابات شوراها اطلاعیه