مازند شورا: افرادي كه با رأي شهروندان به عنوان اعضاي شوراهاي اسلامي شهرها برگزيده ميشوند، نمايندگان اقشار متنوع شهروندان در نهاد شوراها هستند و تا آخرين لحظه مسئوليت خود در شوراها، مكلف و موظفند كه حافظ حقوق شهروندان و تلاش براي خدمتگزاري به آنان باشند.
نهاد شوراهاي اسلامي كه بعد از انقلاب اسلامي بزرگ مردم ارجمند ايران و در سال ۷۸ احيا شد، اكنون با سپري كردن سه دوره از فعاليت خود، ۱۵ سالگياش را تجربه ميكند. در طول اين ۱۵ سال و سه دوره، افرادي با گرايشهاي گوناگون فكري وارد صحن شوراها شدند و جز شوراي شهر اول كه به ويژه در تهران، قرباني بازيهاي سياسي جناح موسوم به دوم خرداد شد، شوراهاي دوم و سوم، خدماتي را به شهروندان ارائه دادند كه قابل تقدير است. اما در كنار اين خدمات، كارها، پروژهها و مصوباتي بود كه بايد پيگيري ميشد و به نتيجه ميرسيد، اما ناتمام مانده است.
براي نمونه، كاهش كاغذبازي در شهرداريها به منظور جلوگيري از اتلاف وقت شهروندان و صرفهجويي در زمان و هزينهها، بافتهاي فرسوده شهري، تحقق مديريت يكپارچه شهري، زمينخواري و تخريب باغات و فضاهاي سبز شهري، حل معضل آلودگي هواي كلانشهرها مخصوصاً هواي در مرز بحران تهران، ساماندهي موتورسواران به ويژه در تهران، مناسبسازي و استانداردسازي معابر براي معلولين، سالمندان و نابينايان و مسائل ديگر از جمله كارهايي است كه بر زمين مانده است و شوراي شهر چهارم بايد با كارآمدي و قاطعيت، اين پروژهها را به سرانجام برساند
15سال براي كسب تجربه در عرصه شوراها زمان كمي نيست؛ از اينرو، در دهه چهارم انقلاب اسلامي كه دهه عدالت و پيشرفت است، شوراهاي چهارم نبايد عرصه آزمون و خطا باشند بلكه بايد عرصه تحقق گفتمان عدالت و پيشرفت در شهرها و زندگي شهروندان باشند.
بر اين مبنا، افرادي كه وارد شوراهاي چهارم ميشوند بايد با دارا بودن تخصص، تعهد، اعتقاد به گفتمان عدالت و پيشرفت، تعاون فكري با نخبگان و كارآمدي، صحنه فعاليت شوراها را از آزمون و خطا خالي كنند چراكه با توجه به افزايش حجم نيازها، مشكلات و پديدههاي شهري و شهروندي، جايي براي تعلل و كوتاهي باقي نميماند.
قطعاً انتظار شهروندان از شوراهاي چهارم اين است كه بدون هدر دادن زمان، با اقتدار آميخته به تخصص، مسير خدمتگزاري را در پيش بگيرند.
دكتر محمد ودود حيدري - معاون ستاد خدمتگزاران آباداني و پيشرفت