اختصاصی مازندشورا:مشکلی خطرناک واژه ای که علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی مدیریت و ساماندهی آسیب های اجتماعی در مورد طلاق بکار برد . جلسه ای که در هر سال برگزار می شود تا شاید بتوانند آسیب های اجتماعی که تعداد آن هم کم نیست را سامان ببخشند.
طلاق پدیده ای اجتماعی که برخی آن را سبب آگاهی بیشتر زنان و عده ای آن را معظل شوم اجتماعی می دانند موضوعی که این روزها خانوادههای استان مازندران بیشتر از هر استانی کم و بیش با آن دست و پنجه نرم میکنند.از مازندران به عنوان نخستین منطقه شیعه شده نام می برند و درهر شهر و محله ای در آن امام زاده و بقعه متبرکی ملجا و پناه مردم است. استانی که بیشترین نخبگان علمی و فرهنگی و عالمان دینی را در خود پرورانده است، اما با همه اینها در صدراستان های پر طلاق و آسیب خیز کشور است؟!!
هرچند اقدامات مهم و اساسی در زمینه کنترل و کاهش طلاق در کشور به ویژه در استان مازندران انجام شد ه است اما متاسفانه اثراتش آنگونه که باید منجر به کاهش این سیر سعودی نشده است. تنها حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رقمی بوده است که در خصوص کنترل و کاهش طلاق در سال 95در استان مازندران به سازمان های زیر ربط داده شده است تا طرح جامع کنترل و کاهش طلاق اجرایی شود. اما چه ثمر و نتیجه ای داشته است در حاله ای از ابهام قرار دارد؟! هرچند در بیان معاون سیاسی استاندار سازمان های مربوطه طرحهای خوبی را مشخص کرده اند، اما از نحوه و شرایط و چگونگی اجرای و ضمانت اجرای آن اطلاعات روشنی در دسترس نیست. و دقیق مشخص نیست که هر سازمان با چند درصد بودجه و با چه جامعه هدف و برنامه ای و با استفاده از چه متد و ابزاری می خواهد گام در رفع این مسئله اجتماعی بگزارد؟! و دیگر این که کدام مرجع و دستگاه حاکمیتی متولی و مسئول بررسی انجام و یا عدم انجام وظایف محوله و برنامه های معرفی شده توسط سازمان های دریافت کننده بودجه است؟! ازآنجا که غرب استان مازندران نسبت به شرق آن از آمار طلاق بالاتری برخوردار است با این موضوع در این طرح به چه صورت برخورد شده است؟! و بسیاری دیگر از این دست سوالات که اگر پرسیده شود این نگارش به درازا می انجامد.
قطعا کاهش ۲/۲ طلاق در استان مازندران در سال۱۳۹۶ آمار امیدوار کننده ای نمی تواند باشد چرا که از سویی شاهد افزایش طلاق های توافقی نسبت به سال های گذشته هستیم و از سوی دیگر شاهد رشد طلاق های عاطفی در بین خانواده های مازندرانی هستیم. هرچند دستگاههای فرهنگی در کنار آموزش توسط دستگا های قضایی میتواند نقش مفیدی در کاهش آمار طلاق داشته باشد اما فراموش نکنیم رشد روزافزون آمار طلاق در مازندران به حدی نگران کننده است که مسئولین باید دلایل افزایش آمار طلاق در استان را ریشهیابی کنند و در صدد رفع ریشه ای آن اقدامات لازم را انجام دهند و در این میان، مردم استان مازندران بخصوص نخبگان، خواص، و فعالان حوزه های مختلف باید با هم فکری و هم اندیشی یکدیگر در کنار متولیان این امر در کاهش روز افزون طلاق در استان اقدام کنند.
مجید قاسم کردی/کارشناس مسائل حقوقی