مازند شورا: یک کاندیدای شورای شهر چهارم با بیان اینکه شورای شهر صد در صد باید یک نهاد اجتماعی و فرهنگی باشد گفت: خط مرز خیلی مشخصی بین سیاست و اجتماع و یا امور دیگر نیست.

مازند شورا: حسن غفوری فرد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به عملکرد سه دوره شورای شهر تهران گفت: شورای شهر اول دست اصلاح طلبان بود. شورای شهر دوم، دست آبادگران افتاد که بخشی از اصولگراها بودند. در زمان انتخابات شورای شهر دوم به آقای احمدی نژاد گفتم یکی از راه هایی که می شود اصولگرایان دوباره به قدرت برگردند، همین شورای شهر است. و مثال هم زدم که در ترکیه همین اتفاق افتاد؛ اسلامگرایان در ترکیه تحول بزرگی ایجاد کرده بودند، از شورای شهر شروع کرده بودند و بعد هم آمدند دولت را گرفتند و بعد از سالها به زمامداری ارتشی ها خاتمه دادند. به آقای احمدی نژاد هم گفتم اگر شورای شهر دوم خوب عمل کند، این اتفاق می افتد و دوباره اصولگراها به قدرت برمی گردند و همین هم شد. بعد پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس هفتم و ریاست جمهوری دنباله همین روند ،وحدت نظر و اتحاد و انسجام بود.
 
غفوری فرد با بیان این که طلوع مجدد اصولگرایان از شورای شهر دوم بود گفت: این موضوع ربطی هم به سطح مشارکت مردم نداشت. اصولا مردم از دعواهای داخلی شورای شهر که همگی از اصلاح طلبان بودند به شدت ناراحت بودند و همین موجب اقبال آنان به اصولگرایان در انتخابات شورای شهر دوم شد. بعد هم هماهنگی شورای شهر و تلاش شهردار وقت، آقای احمدی نژاد و همکاری دست اندرکاران موجب شد مقام معظم رهبری فرمودند "مردم رایحه خوش خدمت استشمام می کنند". پس از آن کارهای خوبی توسط شورای شهر و شهرداری انجام شد و همین موجب اقبال مردم به اصولگرایان در مجلس هفتم شد. البته جو ناآرام مجلس ششم و تحصن آنها و اعتراضات بعضی نمایندگان اصلاح طلب در مجلس ششم هم در دور شدن مردم از آنها کم تاثیر نبود.
 
شورای دوم زمینه ساز بازگشت اصولگریان به قدرت

این کاندیدای انتخابات شورا خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان در شورای اول به شدت با هم دعوا و درگیری داشتند، مردم از این دعواها خسته شدند و ناراحت بودند، بنابراین گرایش پیدا کردند به اصولگرایان در شورای شهر دوم. همان موقع هم مقام معظم رهبری فرمودند مردم رایحه خوش خدمت استشمام می کنند. شورای شهر دوم، مقدمه ای شد برای مجلس هفتم. مجلس هفتم مقدمه شد برای آمدن آقای احمدی نژاد. یعنی روند بازگشت اصولگرایان به قدرت، شورای شهر دوم، مجلس هفتم و دولت نهم بود. پس شورای شهر بسیار بسیار موثر است. این تاثیر در کل کشور است بالاخره 300 هزار نفر برای انتخابات شوراهای شهر و روستا کاندیدا شده اند. نقش اینها بسیار موثر است. به همین دلیل من کاندیدا شدم که اصولگرایان حداقل در شورای شهر همکاری و وحدت داشته باشند. برای انتخابات مجلس نهم هم دراین باره تلاش کردم اما نشد.
 
غفوری فر تاکید کرد: اعتقاد من این است که شورای شهر نقش تعیین کننده دارد. حالا که به نظر نمی رسد ما در ریاست جمهوری بتوانیم به وحدت برسیم، امیدوارم بتوانیم اصولگرایان در شورای شهر به وحدت برسند. و تا وقتی خواهم ماند که ببینم این اتفاق می افتد. اگر ببینم نمی شود، احتمالا ادامه نمی دهم. این هدف اول من بود.
 
وی اضافه کرد: عملکرد شورای شهر دوم و سوم را موفق می دانم. شورای شهر اول را موفق نمی دانم. در همین دوره آخر، شورای عالی استان ها تشکیل شد و حتی لایحه دادند به مجلس هشتم. روند، تکاملی و رو به رشد هست و افراد کم کم یاد می گیرند که با هم همکاری کنند.
 
شورا یک نهاد اجتماعی است

این کاندیدای شورای شهر چهارم با بیان این که  شورای شهر صد در صد باید یک نهاد اجتماعی و فرهنگی باشد،گفت :خط مرز خیلی مشخصی بین سیاست و اجتماع و یا امور دیگر نیست. اول انقلاب مردم به روحانیت رای می دادند. چون بالاخره می دیدند روحاینت خدمت کرده و قابل اعتماد است. مردم به طور طبیعی گرایش پیدا می کردند. در شورای شهر هم وقتی مردم دیدند یک گروه آمده است سر کار و دعوا و جنجال نمی کند و کار هم می کند، به آنها اعتماد پیدا کردند و در مسائل سیاسی هم به آنها گرایش پیدا کردند. اما معتقدم شورای شهر باید یک نهاد غیرسیاسی باشد، اجتماعی باشد، فرهنگی باشد، اما خط خیلی مشخصی بین سیاست و دیگر حوزه ها نیست. این حرفی که از مرحوم مدرس هستش که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست، همین است. یعنی سیاست یعنی روش زندگی که ائمه اطهار علیهم السلام هست؛ انتم ساسة العباد. یعنی شما سیاستمداران بندگان خدا هستید. یعنی راه درست زندگی کردن و به خدا رسیدن را به مردم نشان می دهید همه زندگی انسان است، این معنی عام سیاست با آن معنی قدرت طلبی و رقابت برای رسیدن به کرسی های مجلس و دولت فرق می کند. سیاست در این معنی، یعنی همه دین و همه اخلاق اسلامی و همان که پیامبر آمد تا تمام و کامل کند. سیاست یعنی تجسم و تبلور اسلام در زندگی روزمره مسلمانان.
 
ضرورت حضور نمایندگان اصناف مختلف در شورای شهر

غفوری فر بااشاره به حضور هنرمندان و ورزشکاران در انتخابات شورای شهر تهران گفت: اگر بخواهیم یک مجموعه کامل داشته باشیم، باید هم به نیازها توجه کنیم، هم به اقشار مختلف. یکی از قشرها هم ورزشکاران هستند. اگر یکی از 31 نماینده ورزشکار باشد، بد نیست. اما اگر بخواهد 10 تا نماینده ورزشکار باشد، اتفاق خوبی نمی افتد. چون باید از اقشار مختلف حضور داشته باشند. جوری باشد که همه اقشار احساس کنند نماینده ای در شورای شهر دارند. بعد هم باید به نیازها نگاه کنیم؛ بخشی از اداره شهر مدیریت ترافیک است، بخشی محیط زیست است، بخشی آموزش و پرورش است، بخشی هم ورزشی است. اگر ما یک ترکیبی از همه اینها را در نظر بگیریم که هم توجهی به نیازهای شهر داشته باشد و هم به وزن هر کدام از آنها نگاه شود، خوب است؛ اینکه چقدر ترافیک است، چقدر آلودگی هوا، چقدر ورزشی، چقدر سلامت و تندرستی است و ... یک شهر نیاز به همه اینها دارد. شهر باید مدیریت شهری درستی باید داشته باشد. الان هرکسی که وارد تهران می شود، ترافیک ما را ببیند، آلودگی هوا را ببیند، می گوید مدیریت شهری درستی نداریم. شهر هوای خوب می خواهد، محیط فرهنگی می خواهد، محیط ورزشی می خواهد. محیط عبادی می خواهد، مسجد می خواهد، ورزشگاه می خواهد، مدرسه می خواهد، پارک و محل تفریح می خواهد. اگر بتوانیم ترکیبی پیدا کنیم که نمایندگی همه اقشار را بکنند و بتوانند وظیفه شان را به خوبی انجام دهند، شورای شهر خوبی انتخاب می شود.

انتخابات ،شوراها، اصلاح طلبان ، اصناف