مازند شورا: جریان اصلاحات انتخابات شورای شهر برای خود یادآور تئوری فتح سنگر به سنگر می داند و به ظاهرا قصد دارد تا آخرین کارت خود را در این انتخابات بازی کند.

مازند شورا: واقعیت این است که اصلاح طلبان، پس از سالها دور ماندن از صحنه های سیاسی کشور، با اسبی زین کرده به میدان رقابت‌های شورا و ریاست جمهوری آمده اند تا هر قدر که در توان دارند، سهم خود را از حضور در عرصه‌های اجرایی و سیاسی کشور بالا ببرند.

پیش به سوی فتح سنگر به سنگر!

این جریان فکری و سیاسی که حتی در واپسین سال‌های حضور خاتمی به عنوان رئیس دولت، عملا از صحنه مدیریت اجرایی کشور، توسط مردم در انتخابات شوراهای دوم و مجلس دوره هفتم کنار گذاشته شده بود، با اعلام ثبت نام از نامزدهای شوراها با اسب‌های زین کرده به میدان آمد. در لیست بلند بالایی که منسوب به این جریان بود، نام‌هایی به چشم می‌خورد که نشان می داد راهبرد اصلی اصلاح طلبان، پیوند زدن انتخابات اجتماعی در شوراهای شهر که ذاتا نهادی خدماتی و اجتماعی است با انتخابات ریاست جمهوری که ذاتا سیاسی تلقی می‌شود، بود.

به این ترتیب در دست کم 3 لیستی که فعالان اصلاح طلب به دنبال اعلام آن در انتخابات شوراهای شهر و روستا بودند، نام‌هایی به چشم می خورد که پیوند خانوادگی و سیاسی با نامزدهای مورد نظر این جریان در انتخابات ریاست جمهوری داشت.

حضور ابراهیم اصغرزاده از اعضای دوره اول شورای شهر تهران که اختلافات او با دیگر اعضای اصلاح طلب آن سال‌ها منجر به انحلال شورای اول تهران شد، در انتخابات ریاست جمهوری و سخنرانی او در سالن ثبت نام وزارت کشور و اطلاق عناوین سخیف و توهین آمیز به دولت و دادن کدهای معنی دار برای اهالی سیاست، نشان می‌داد این گروه قصد آن دارند با پیوند زدن انتخابات شوراها با ریاست جمهوری، فتح گام به گام پاستور و بهشت را در دستور کار خود قرار دهند.

اصغرزاده در هنگام ثبت نام در سخنان خود از "حاجی بازاری لوس" یاد کرد که در حال به زمین زدن کشور است. به جز او، حضور خاندان هاشمی به عنوان لیدر سنگین وزن انتخابات سیاسی ریاست جمهوری پیش رو و حضور مستمر محسن هاشمی، پسر علی اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان مدیرعامل سابق مترو در انتخابات ریاست جمهوری نشان داد استراتژی پیوندهای خانوادگی و سیاسی، امسال قرار است سرلوحه برنامه های این جریان باشد.

استفاده از نام آقازاده های معروف

محسن هاشمی دست کم در سه لیست منسوب به اصلاح طلبان به عنوان سرلیست حضور داشت. حضور اودر این سه لیست یعنی لیست اصلاح طلبانی که از دفتر محسن رهامی، وکیل دادگستری در خیابان فاطمی کنترل می شدند، لیست کارشناسان حمل و نقل که از طریق محسن هاشمی و محمد سعید نژاد معاون سابق وزیر راه جمع آوری می شدند و لیست متخصص و مدیران شهری که توسط محسن هاشمی و حقانی، معاون سابق خدمات شهری شهرداری تهران جمع آوری می شد، به خوبی نشان داد محسن هاشمی به عنوان مرکز ثقل نامزدهای اصلاح طلب برای حضور در شوراهای چهارم، انتخاب شده است تا با پیوند انتخابات شوراها با نامزدی پدر خود در انتخابات ریاست جمهوری، کاخ خیابان پاستور و صحن خیابان بهشت را در یک روز و از طریق یک انتخابات، فتح کند.

 همان طوری که یکی از فرزندان کمتر علی اکبر هاشمی رفسنجانی به خبرنگار یکی از رسانه‌های خارجی گفته بود به محمد خاتمی گفته‌ام نگران کشور در زمان ریاست جمهوری پدرم نباشد، زیرا تقسیم کار در خاندان هاشمی انجام شده و قرار است مدیریت و حکمرانی بسیاری از مسایل کشور بین فرزندان او، توزیع شوند.

حضور فرزندان علی اکبر هاشمی رفسنجانی در هنگام ثبت نام او در وزارت کشور برای انتخابات ریاست جمهوری و سخنانی درباره آینده مدیریت کشور در زمان ریاست جمهوری مجدد وی، نشان می‌دهد برنامه‌های فراوانی برای پیوندهای سیاسی دولت و شوراها در انتخابات آینده ریخته شده است.

آنها، نیامده، بسیاری از صحنه‌های رسانه‌ای را مال خود کردند و با حضور در برخی از رسانه‌های زنجیره‌ای، مدعی در دست داشتن آرای فراوانی از مردم شدند و برنامه های خود را برای حضور در شوراهای آینده، به بانگ بلند اعلام کردند.

اولین شکست به قطار آرزوهای اصلاح طلبان با رد صلاحیت چهره‌های وابسته این گروه به جریان فتنه توسط هیات‌های اجرایی رقم خورد. پس از عدم احراز صلاحیت علی اکبر هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری، دومین شکست سهمگین نصیب این گروه شد. آنها وامانده و درمانده در شوک رد صلاحیت بزرگ خاندان هاشمی رفسنجانی، دست به فعالیت‌های رسانه ای فراوانی زدند تا مانع از خاموش شدن شمعواره آرزوهای خود شوند.

با این حال، اقدام شورای نگهبان در احراز صلاحیت تنها نامزدهایی که واقعا توان کارکردن در هنگام رای آوری را داشتند و اطمینان اصلاح طلبان از عدم بازگشت هاشمی رفسنجانی به کورس ریاست جمهوری یازدهم باعث شد دومین سناریوی اصلاح طلبان برای شوراها رقم بخورد.

در این فصل، نامزدهای رد صلاحیت شده منتسب به این گروه، اقدام به جوسازی رسانه ای و همزمان تقدیم شکایات متعدد حاوی توهین و افترا به مسئولان و اعضای هیاتهای اجرایی کردند.

البته این تیرهای آخته نیز، با هوشیاری هیاتهای نظارت در استانها که متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، به سنگ نشست.

بسیاری از نامزدهای منتسب به این گروه که در روزهای گذشته، خود را در قامت رئیس و هیات رئیسه شورای شهر چهارم تهران می دیدند، تنها کاری که کردند مصاحبه های تند و تیز علیه هیاتهای نظارت بود مگر با تحت فشار گذاشتن آنها بتوانند آبروی از دست رفته و آرزوی فنا شده خود را احیا کنند.

 محسن هاشمی، سر لیست دست کم سه لیست منسوب به اصلاح طلبان برای حضور در شورای تهران، با اعلام اینکه با توجه به در پیش بودن تعطیلات سالگرد رحلت امام خمینی (ره) و همچنین اظهارات محمدجواد کولی وند، رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها امیدی به تایید صلاحیت مجدد ندارد، ولی باز هم در خیابان ورشو، شکایت و اعتراض خود از رد صلاحیتش را تحویل هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها داد.

بازی تا آخرین کارت بازی

ولی باز هم محسن رهامی، در گفتگو با روزنامه بهار، وابسته به محمدرضا عارف از نامزدهای اصلاح طلب ریاست جمهوری، اعلام کرد با وجود عدم احراز صلاحیت 43 نفر از لیست 45 نفره اصلاح طلبان، باز هم سه الی 4 چهره دست دوم اصلاح طلب، تایید شده اند و اصلاح طلبان با همین چهره ها وارد میدان رقابتها خواهند شد.

اینطور که رهامی گفته، آنها قصد دارند تا آخرین کارت خود را بازی کنند. چه رای بیاورند و چه نیاورند، شورای شهر، دیگر در دسترس اکثریت اصلاح طلبان نیست. زیرا همسویی به فتنه گران در سالهای اخیر و جرایمی که باعث رد صلاحیت قانونی برخی از نامزدهای منسوب به اصلاح طلبان شده، اعتماد مردم را به این گروه به اندازه ای مغشوش کرده که حتی کارت‌های باقیمانده اصلاح طلبان در شورای شهر نیز خواهد  سوخت و خواب رفتن به شورای خیابان بهشت، همچنان در رویای آنها دست نیافتنی باقی خواهد ماند./ مشرق

انتخابات، شورای شهر،صلاحیت، شوراها، اصلاح طلبان