رد گسترده چهره‌های فرهنگی و ورزشی نامزد شوراها

مازند شورا: بنابرخبرهای منتشره به نظر می‌رسد که در این دوره اکثر افراد ورزشی و فرهنگی و تقریبا غیرسیاسی نامزد در شوراهای شهر بویژه در تهران نتوانستند از فیلتر تایید صلاحیت‌ها عبور کنند، هرچند که هنوز اسامی تایید و رد صلاحیت شدگان شورای شهر رسما اعلام نشده ولی هیات‌های اجرایی بعد از 10 روز در 18 اردیبهشت کار خود را تمام کرده‌اند و گفته می‌شود تمامی ورزشکارانی که برای این دوره از شورای شهر نامزد شده‌اند نتوانستند از فیلتر هیات‌های اجرایی عبور کنند.

به گزارش مازند شورا به نقل از ایرنا، در ماده یک قانون تشکیلات و وظایف شوراها آمده است: برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی ، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می گیرد.
 
همانطور که در این ماده مشخص است و در بخش های دیگر قانون، تشکیلات و وظایف شوراها آمده است، این نهاد مدنی برای جلب همکاری مردم جهت پیشبرد برنامه های اجتماعی، عمرانی، بهداشتی و فرهنگی ، اموزشی تشکیل شده است و در آن هیچ اشاره ای به فعالیت ها و کارهای سیاسی نشده است.

می گویند که در نخستین دوره شوراهای شهر یکی از کلان شهرهای کشور که همگی از سیاسیون بوده اند، سمت شهرداری را به یکی از چهره های قدیمی و البته سیاسی پیشنهاد کردند.او به جمع شوراییان آمده و گفته است از شما تشکر می کنم ولی اداره یک شهر کاری سیاسی نیست. بگذارید این عرصه از سیاست رها و کارها به روال فنی و منطقی انجام شود.

تجربه نشان داد که این گفته تا چه حد درست بوده است. در هر یک از دوره ها و شهرها که شوراها شکل سیاسی به خود گرفتند، اختلافات ودرگیری ها وحاشیه ها افزایش یافته و اجازه کارداده نشد، اما در دوره و شهرهایی که شوراها بیشتر شکل غیرسیاسی پیدا کردند افرادحاضر در آنها توجهات خود را به کارهای فرهنگی هنری، عمرانی و اجتماعی معطوف کردند و عملکردشان هم قابل قبول بوده است.

به نظر می رسد ناشی از این نوع عملکرد و نگاه بود که در دوره گذشته شوراها مردم اقبال قابل توجهی به چهره های غیر سیاسی نشان دادند و تعداد قابل توجهی از آنان را وارد شوراها بویژه در تهران کردند.

حضور چهره های غیرسیاسی و چهره های فرهنگی و ورزشی در شوراها می تواند این نهادهای اجتماعی را در رسیدن به اهداف تعریف شده آنان بهتر یاری کند، یعنی اقشار مختلف نمایندگانی در این نهادها دارند که آنان شوراها را جهت دستیابی به این اهداف بهتر می توانند یاری کنند.

این نماینده ها که اغلب جوان و پرانرژی هم هستند و خودشان از برترین ها در حوزه های شان می باشند به سبب آشنایی با مسایل و مشکلات تکیه گاه و حمایت کننده افراد فعال و علاقمند در آن حوزه محسوب می شوند که اگر روزی به گرهی ناگشودنی برخورد کردند می توانند روی این افراد حساب کنند.

بنابرخبرهای منتشره به نظر می رسد که در این دوره اکثر افراد ورزشی و فرهنگی و تقریبا غیرسیاسی نامزد در شوراهای شهر بویژه در تهران نتوانستند از فیلتر تایید صلاحیت ها عبور کنند، هرچند که هنوز اسامی تایید و رد صلاحیت شدگان شورای شهر رسما اعلام نشده ولی هیات های اجرایی بعد از 10 روز در 18 اردیبهشت کار خود را تمام کرده اند و گفته می شود تمامی ورزشکارانی که برای این دوره از شورای شهر نامزد شده اند نتوانستند از فیلتر هیات های اجرایی عبور کنند.

مشخص نیست هیات های اجرایی با چه معیاری صلاحیت ها را بررسی کرده اند ولی گفته می شود فقط سیاسیون از فیلتر آنها عبور کرده اند. با این حساب می توان ترکیب و عملکرد شوراهای آینده را پیش بینی کرد.

به این ترتیب شوراهای آینده شهرها وجهه سیاسی پیدا خواهند کرد و نه تنها فرصتی برای توجه به مسایل ومشکلات اجتماعی و فرهنگی ورزشی پیدا نمی کنند، بلکه کارها و فعالیت ها در حوزه شهر را آغشته به مسایل سیاسی می کنند و این بر خلاف اهداف اولیه از تاسیس و راه اندازی شوراها می باشد.

از سوی دیگر با توجه به همزمانی انتخابات شوراهای اسلامی با انتخابات ریاست جمهوری و تاکید بر حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای، غربال کردن نامزدهای شوراها به این شکل در حضور مردم در پای صندوق ها تاثیر عکس خواهند گذاشت.

انتظار می رود که در روزهای آینده با پادرمیانی بزرگان ، این اقدام هیات های اجرایی بازبینی شده و اجازه داده شود تا نمایندگان صنوف مختلف در شوراهاحضور داشته باشند و به مردم اجازه داد تا خود در باره نمایندگان شان در شوراها تصمیم بگیرند نه اینکه ما به آنان بگوییم که چه کسانی را انتخاب کنند.

انتخابات ، هیأت اجرایی،صلاحیت،ورزشکاران،هنرمندان،هیأت نظارت