حال روز ناخوش کتابخانه های عمومی در مازندران

مازندشورا: ساری-ایرنا-پایین بودن سرانه فضای کتابخانه ای،دردسترس نبودن کتاب های مرجع وپیری کتابخانه های عمومی در با سوادترین استان کشور روزهای ناخوشی را برای این اماکن فرهنگی رقم زده است.

مازندشورا: به گزارش خبرنگارایرنا،حال و روز ناخوش وضعیت کتابخانه های عمومی در مازندران باعث شده تا ازجمعیت 3 میلیون و 283 هزار نفری مازندران کمتر از 8 درصد عضو دایمی کتابخانه شوند.
بی توجهی به تامین اعتباربرای تکمیل پروژه های نیمه تمام، نپرداختن نیم درصدی سهم شهرداری به این اماکن و اولویت نداشتن اعتبار سنجی برای حوزه کتاب و کتابخوانی باعث شده تا سهم مازندران از کتابخانه های عمومی در میان استان های همسنگ به کمترین برسد.
یک کتابدار درمازندران می گوید اقبال خوانندگان کتاب به کتابخانه های عمومی این استان به دلیل کمبود فضا، فرسودگی فضای موجود و در دسترس نبودن کتاب های مرجع پایین است.
علی سلیمانی در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت که امروزه علاقه مندان کتاب و کتابخوانی به دنبال کتاب های چاپ جدید هستند که اکثر کتابخانه های عمومی به دلیل محدودیت های مالی و سلیقه ای برای تامین این کتاب ها با مشکل مواجه اند.
وی توسعه فضای مجازی را دلیل دیگری بر اقبال کم مردم مازندران به کتابخانه های عمومی دانست و گفت که این استان بالاترین ضریب نفوذ اینترنت و کاربران این شبکه مجازی را در سطح کشور دارد و جوانان ما نیز از طریق کتابخانه های مجازی نیاز خود را تامین می کنند.
وی راهکار افزایش کتابخوانی در مازندران را توسعه کتابخانه های مجازی دانست و گفت که این استان کتابخانه مجازی دارای استاندارد ندارد.
استاندار مازندران گفت: کتاب نقش مهمی در زندگی افراد جامعه دارد که باید توجه ویژه ای به افزایش سرانه کتاب در استان شود .
ربیع فلاح جلودار محدودیت های اعتباری را دلیل اصلی در پایین بودن سرانه فضای کتابخانه عمومی در مازندران دانست و افزود : باید با بهره گیری از ظرفیت خیرین برای تکمیل کتابخانه های عمومی در این استان استفاده کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران عقب ماندگی در حوزه کتابخانه ای اعم ازفرسودگی، پایین بودن سرانه عضویت و فضا وداشتن بیشترین پروژه های نیمه تمام کتابخانه ای را ناشی از بی توجهی به مباحث کتابخانه ای و محدودیت اعتباری دراین حوزه می داند.
آرزو ولیپوردرگفت وگو با خبرنگارایرنا گفت که اعتبار کتابخانه هااز نیم درصد شهرداری ها و کمک خیرین تامین می شود و به دلیل نپرداختن سرانه از سوی برخی شهرداری ها و کم تعداد بودن خیرین عقب ماندگی ها دامنگیر مازندران شده است.
وی اضافه کرد : دردولت تدبیر وامید با پیگیری ها و حساس کردن دستگاه های اجرایی تا حد زیادی وضعیت اعتباری کتابخانه ها مورد توجه قرار گرفته به طوری که اعتبار این بخش در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 12 برابر افزایش یافت.
به گفته وی اعتبار کتابخانه های عمومی در سال گذشته افزون بر 4 میلیارد ریال بود که در سال جاری به حدود 50 میلیارد ریال رسیده است.
ولیپور با تایید پایین بودن آمار عضویت در کتابخانه های عمومی مازندران فرسودگی کتابخانه ها و پایین بودن فضا را یکی از علت های مهم در اقبال پایین مردم در بهره گیری از این اماکن فرهنگی دانست.
وی سرانه فضای کتابخانه ای در مازندران به ازاء هر 100 نفر حدود 1.6متر اعلام کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران گفت که در سال جاری طرح شاداب سازی و تجهیز کتابخانه های عمومی برای جذب مخاطب در دستور کار قرار گرفت و اجرای این برنامه ها نیاز به کمک سایر دستگاه های فرهنگی و اجرایی استان دارد.
* 39 کتابخانه نیمه تمام
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران گفت که هم اکنون 39 کتابخانه نیمه تمام در این استان وجود دارد که برای تکمیل آن 200 میلیاردریال اعتبارمورد نیاز است.
به گفته وی مازندران رتبه اول را در پروژه های نیمه تمام کتابخانه ای در سطح کشور دارد.
ولیپوربی توجهی به ساخت کتابخانه ها را دلیل اصلی بر نیمه تمام ماندن این تعداد پروژه در مازندران دانست .
وی اضافه کرد : در دولت تدبیر و امید 18 کتابخانه جدید در این استان افتتاح و 32 باب کتابخانه نیز شاداب سازی شد.
وی افزود :همچنین دراین مدت افزون بر30 میلیارد ریال اعتبار برای خرید تجهیزات کتابخانه ای دراختیار کتابخانه های استان قرار داده شد.
مازندران 115 کتابخانه با یک میلیون و 680 هزار جلد کتاب دارد که به طور میانگین برای هر2 شهروند مازنی یک جلد کتاب درکتابخانه های این استان وجود دارد.
گزارش : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
6982/1899

اجتماعي

كتابخانه هاي عمومي

وضعيت نامناسب

مازندران

کتابخانه مازندران عمومی استان پایین دانست اعتبار مجازی سرانه تامین پروژه میلیارد اقبال مدیرکل اعتباری افزایش خیرین محدودیت تکمیل توجهی کتابخوانی شهرداری خبرنگارایرنا دستگاه تدبیر اضافه تعداد اجرایی افزون شاداب فرهنگی گزارش دراین عضویت اماکن ناخوش نپرداختن میلیون افزود ماندگی فرسودگی وضعیت توسعه