مازند شورا: هرمز محمودی راد صبح پنجشنبه در جلسه مدیریت پسماند مازندران با اشاره به اینکه این استان با وجود درگیر بودن چند ساله با معضل زباله خواهان کاهش زباله های تولیدی در استان است، اظهار داشت: البته در سال های اخیر مازندران و در ایران تلاش های زیادی را برای کاهش تولید زباله شده و در مسیر رسیدن به استانداردهای جهانی است.
وی با اشاره به اینکه ایران در مسائل مربوط به زیست محیطی با پی ریزی کنوانسیون رامسر برای کاهش خطرات ناشی از مشکلات زیست محیطی از کشورهای دنیا است، افزود: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به همه قوانین بین المللی که مربوط به محیط زیست بوده پایبند بوده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون بخش زیادی از مراحل اولیه ایجاد نخستین کارخانه زباله سوز مازندران در شهر ساری که تولید برق از آن پیش بینی شده به پایان رسیده و در شهر نوشهر در غرب مازندران در برنامه است.
محمودی راد گفت: مراحل دفن و مکان دفن زباله در مازندران در سالهای اخیر به یکی از چالش های جدی در این استان تبدیل شده و تاکنون برنامه جدی برای برون رفت از آن تدوین و اجرایی نشده است.
خطرات جبران ناپذیر ایجاد کارخانه زباله سوز درمازندران
مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی در مرکز منطقه ای فعالیت های بهداشت محیط نیز، به معایب و خطرات زیاد ناشی از ایجاد کارخانه های زباله سوز در مازندران به عواقب این اقدام به مسئولان استان هشدار داد و اعلام کرد: ایجاد کارخانه زباله سوز در مازندران به علت شرایط طبیعی و زیست محیطی استان اصلا توصیه نمی شود.
راکی زقوندی گفت: بر اساس تخصص و تجربه چند ساله در سازمان جهانی بهداشت و فعالیت های زیاد بهداشت محیط باید اعلام کنم که حتی پیشرفته ترین دستگاه های هضم پسماندها نمی توانند به طور صد در صد از پس روی شیرابه های خطرناک آن جلوگیری کنند.
وی افزود: خروج شیرابه های زباله های سوزانده شده به علت دارا بودن برخی عناصر ناسازگار با محیط بر روی محصولات کشاورزی ونیز دام وطیور که از محیط طبیعی تغذیه وبهره مند می شوند، به انسان منتقل می کنند.
مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی در مرکز منطقه ای فعالیت های بهداشت محیط ، ایجاد کارحانه های زباله سوز باعث ایجاد دوکش های بلند وخارج شدن دودهای غلیظ و آلاینده به محیط می شود، تصریح کرد: در هر حال باید نسبت به حفظ محیط زیست و رعایت موارد زیستی محیطی و بهداشتی در آینده احساس مسئولیت بیشتری کرد و با انجام کارهای کارشناسی همه جانبه اقدام کرد.
زقوندی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی مخالف ایجاد کارخانه زباله سوز نیست و به مسئولان کشورها به عواقب آن از ابتدا هشدار می دهد، تصریح کرد: البته معاهده های زیست محیطی در این راستا وجود دارد و کشورهای دنیا از جمله ایران به رعایت مفاد آن پیابند و متعهد هستند.
مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی در مرکز منطقه ای فعالیت های بهداشت محیط در سفر سه روزه خود که به دعوت مسئولان پژوهشکده انیستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل انجام پذیرفته، از مراحل جمع آوری، حمل و مکان دفن و مدیریت پسماند زباله در این شهر از نزدیک دیدن و با مسئولان شهرداری آمل و بهداشت و درمان این شهرستان گفتگو کرد.