به گزارش مازند شورا به نقل از ایسنا، سید رضا گرامیان ظهر امروز 11 اردیبهشت ماه 92 در نشست خبری که در سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری برگزار شد اظهارداشت: از ابتدای هفته جاری فاز دوم طرح تفکیک زباله از مبدا تولید شهر ساری به صورت جدی آغاز شده است.
وی ادامه داد: ماموران شهرداری 100 هزار عدد نایلون زباله به همراه تراکت هایی که حاوی ساعات جمع آوری زباله است را به منازل تحویل می دهند و به هر خانه دو نایلون و یک تراکت ارایه می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری یادآور شد: فاز اول طرح تفکیک زباله از مبدا تولید شهر ساری اجرا شده اما به دلایلی سرانجام خوبی پیدا نکرد که جهت جلب اعتماد و اطمینان مردم راهکارهای اندیشیده شده است.
گرامیان با بیان اینکه در فاز دوم طرح تفکیک زباله از مبدا تولید ساری به 30 بخش تقسیم شده است گفت: برای هر سه بخش یک کانکس را به عنوان محوریت درنظر گرفته شده و این کانکس شامل قسمت های از جمله محل دپوی زباله و تحویل مواد شوینده به مردم است.
وی با اشاره به اینکه در فاز دوم طرح تفکیک زباله از مبدا تولید ساری زباله به دو دسته تر و خشک تقسیم می شود افزود: زباله تر شامل باقی مانده مواد غذایی، ضایعات، سبزی ها و میوه ها و زباله خشک شامل انواع قوطی، کاغذ ، شیشه، کارتن و فلزات است.
گرامیان ادامه داد: شماره های تماس 10 همیار سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری مشخص شده که همراه با ساعات جمع آوری زباله به مردم اعلام می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری تصریح کرد: مزیت فاز دو طرح تفکیک زباله از مبدا تولید ساری به فاز یک این است حضور فیزیکی به درب منازل و ارتباط مستقیم با مردم سبب مشارکت بیشتر و ارتباط پررنگ تر و تنگاتنگ تر بین مجریان طرح و شهروندان می شود.
گرامیان با اشاره به اینکه مهمترین چالش طرح تفکیک زباله از مبدا تولید ساری بحث عوامل غیرمجاز است که بسیاری از طرح ها را به شکست وامی دارد افزود: در این راستا 30 نفر از مجموعه شهرداری به عنوان ضابطین قضایی مشخص شده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید با هماهنگی بین بخشی شکل گیرداظهارداشت: نگاه سازمان در این طرح با رویکرد خدمت رسانی همراه است و به دنبال تبدیل باور به عادت و عادت به فرهنگ اجتماعی می باشد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری با بیان اینکه تمامی برنامه های این سازمان در سال جاری با رویکرد فرهنگی دنبال می شود گفت: آموزش شهروندی ،رونمایی دو کتاب برای کودکان و انیمیشن 5 قسمتی از جمله برنامه های فرهنگی این سازمان محسوب می شود.
گرامیان با اعلام اینکه طرح ساماندهی زباله های ساختمانی در سال جدید پیگیری می شود تصریح کرد: ادامه طرح تفکیک، لایروبی کانال ها، طرح ساماندهی مکانیزه کردن ماشین آلات از طرح های مهم سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری در سال جاری است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین رفت و روب سطح شهر ساری به سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری واگذار شده که از اول خرداد ماه امسال اجرا می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحث کارخانه زباله سوز از اقدامات خوب و مورد پیگیری شهرداری ساری بوده است اظهارداشت: حجم زباله ساری روزانه 270 تا 300 تن است که این زباله ها به 130 کیلومتر حمل می شود و هزینه آن برای شهرداری بسیار سنگین است.
گرامیان ادامه داد: 70 درصد هزینه های شهرداری ساری مربوط به هزینه حمل زباله است که بار سنگینی را بر شهرداری تحمیل می کند.
وی یادآور شد:مکان کارخانه زباله سوز در شهرک صنعتی شماره یک ساری درنظر گرفته شده و قرارداد با یک شرکت چینی منعقد شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری با بیان اینکه در مرحله خرید تجهیزات کارخانه زباله سوز در ساری هستیم گفت: تا یک ماه آینده حدود 30 درصد تجهیزات خریداری شده و در حال تکمیل تجهیزات و نصب آن هستیم.